· 

Mooie zwart wit badkamers: afbeeldingen en ideeën

Mooie zwart wit badkamers: afbeeldingen en ideeën

Je wilt een zwart-wit badkamer, maar je hebt nog geen idee hoe je de badkamerruimte wilt inrichten. Inspiratie over de indeling van de badkamer is dan altijd welkom. Bij het zien van afbeeldingen, krijg je meteen tips over de inrichting. Wil je graag een spa badkamer of juiste een comfortabele douche? In dit artikel staan diverse foto's zodat je dadelijk makkelijk je badkamerinterieur kunt inrichten.

mooie badkamers- zwart badkamerinterieur

Binnenkijken in badkamerinrichting

Heb je geen idee hoe je kleine of grote badkamer er uit moet komen ter zien, ga dan binnenkijken bij mensen thuis. Hoe hebben zij de ruimte ingedeeld en welke kleurencombinaties er in de badkamer zijn gemaakt. Misschien denk je nu, ik heb mijn keuze al gemaakt, de inrichting wordt een zwart-witte badkamer, maar door alleen de kleurkeuze te bepalen, ben je er nog niet. Wat doe je bijvoorbeeld met de badkamertegels, kraan en de rest van het interieur?

De badkamerinrichting kun je indelen naar een woonstijl, bijvoorbeeld een moderne badkamer. Het nadeel van een trendy ingerichte ruimte is dat je interieur bepalend is naar de woontrend van dat moment. Na een paar jaar kan je bad of douche er gedateerd uitzien. Een tijdloos badkamerinterieur is ook een optie. Heb je besloten om de badkamerruimte in een strakke stijl in te richten, doe dan inspiratie op van de toegevoegde foto's.

foto's moderne badkamer

Wel of niet een ligbad?

De keuze om te gaan voor een bad is niet bij iedereen een optie. Heb je genoeg ruimte dan kun je gaan voor een mooi groot bad, een ware blikvanger welke ook sfeerbepalend is voor je badkamer interieur. Wil je een ligbad dan is de grootte van het model erg belangrijk, maar vergeet ook niet de vorm en de kleur. Tegenwoordig zijn er ovale, maar ook vierkante baden, waar je heerlijk in kunt ontspannen.

 

Heb je een beperkte ruimte dan heb je meer aan een heerlijke douche. Vaak is een instapdouche aantrekkelijker dan een overvolle badkamer, waar alle meubels zijn ingepropt. Je hebt zo veel badkameraccessoires zoals een regendouche of infrarood verlichting, om je spieren fijn te laten ontspannen.

mooie badkamers inspiratie en ideeën

Welke kleur badkamertegels?

Heb je je badkamerstijl bepaald, dan kun je de badkamertegels gaan uitzoeken. Voor een stoere uitstraling, kun je tegels nemen met een betonlook. Toch zijn er ook wandpanelen, welke vochtbestendig zijn en goed geschikt zijn voor een badkamerinrichting. De wandpanelen, kun je naar eigen smaak en ideeën inrichten. Zo zijn er marmeren tegels voor een luxe badkamer en houtlook wandtegels voor een warme uitstraling.

Een kil badkamerinterieur of toch niet?

Misschien vraag e je af of een zwart-wit badkamer geen kille uitstraling heeft. De inrichting is vaak voorzien van rechte lijnen en twee kleuren. Bij een moderne interieurstijl past de indeling perfect. Wil je toch iets meer warmte dan kun je de basiskleuren zwart en wit combineren met hout. Ga voor een houten badkamermeubel of kies een pasteltint handdoek en accessoires, die mooi kleuren met de rest van het geheel. Ik hoop dat je nu genoeg ideeën hebt opgedaan naar aanleiding van de foto's, zodat je nu zelf aan de slag kunt gaan.

Reactie schrijven

Commentaren: 2
  • #1

    Tine (vrijdag, 07 juni 2024 20:21)

    Oh ik ben wel fan van dat zwart, maar durf het niet goed aan. Heb nu 1 zwart kastje en daar zie je zoveel vuil op...

  • #2

    Amina (zondag, 09 juni 2024 13:15)

    Echt prachtig een zwart witte badkamer. Ik zou het dan nog een beetje stylen met groene planten denk ik