· 

10 ideeën voor LED-stripverlichting buiten in de tuin

10 ideeën voor LED-stripverlichting  buiten in de tuin

LED-stripverlichting is de afgelopen jaren een populaire manier geworden om de tuin op te fleuren. Het is niet alleen energiezuinig en duurzaam, maar biedt ook een breed scala aan toepassingen en creatieve ideeën.

 

In dit gastenblog staan tien van de innovatiefste manieren opgesomd om LED-stripverlichting buiten te gebruiken in de tuin, om zo de buitenruimte te veranderen in een prachtige oase van licht.

10 creatieve ideeën voor LED-stripverlichting in de tuin

1. Buiten de grenzen en randen verlichten

Gebruik de stripverlichting om de buiten grenzen en randen van je tuin te markeren. Plaats de verlichting langs de omheining of de muur om een subtiele gloed te creëren en de tuin er groter uit te laten zien.

2. Padverlichting

Installeer mooie tuinlampen langs je tuinpad om een sfeervol looppad te maken en het pad in de nacht te verlichten. Je kunt de verlichting onder de stappen van de trap plaatsen voor extra veiligheid.

3. Onderwater verlichting

De stripverlichting is ideaal voor gebruik in waterpartijen en fonteinen. Door de strips onderwater te plaatsen, kunt je een unieke en onvergetelijke verlichtingservaring creëren.

4. Boomverlichting

Je kunt de lampen ook gebruiken als boomverlichting om de stammen van bomen te omhullen en de takken te accentueren. De verlichting geeft niet alleen een fantastische visueel effect, maar biedt ook extra veiligheid in de achtertuin.

5. Accentverlichting

Met de energie zuinige verlichting kun je specifieke delen van je plantentuin accentueren, zoals beeldhouwwerken, sculpturen of andere decoratieve elementen. Ook struiken of bomen zijn een blikvanger. Hierdoor ontstaat er een opvallende en interessante sfeer in de buitenruimte.

6. Verlichte zitplaatsen

De tuinverlichting kan ook worden gebruikt om zitplaatsen in de tuin te verlichten, denk hierbij aan bankjes of stoelen. Dit zorgt voor gezelligheid en maakt het mogelijk om de tuin te gebruiken als buitenruimte om te entertainen en te ontspannen in de tuin.

7. Eetruimte verlichting

Je kunt de verlichting rond de eetruimte aanleggen om zo een romantische en gezellige plek te creëren. Ideaal voor bij terrasoverkapping of vrijstaande veranda, terwijl je heerlijk zit te eten, kun je genieten van de mooie sfeerverlichting en fijn lang tafelen tijdens het mooie weer. 

8. Tuinmeubilair verlichting

 De tuin er mooier en modernere look geven? Dat kan met de Led-strips door het tuinmeubilair te verlichten. Het biedt een unieke manier om uw meubels te accentueren, dit zorgt ervoor dat tijdens de schemering de bloementuin en het terras er sfeervol uit komt te zien. Niet alleen de meubels zijn een goede keuze, ook de jacuzzi in de wellness tuin is een goede optie.

9. Achtergrondverlichting

Maak een gezellig decor van de plantentuin, met de zuinige lampen kun je een prachtige achtergrondverlichting maken voor je bloementuin, zet de schijnwerpers bij een muur, schutting of haag. Zo wordt het een genot om naar het buitenleven te kijken, of je nu binnen of buiten bij de terrasoverkapping zit.

10. Feestverlichting

Heb je wat te vieren een verjaardag of wil je een barbecue geven dan is het leuk om feestverlichting op te hangen. Hang de strips op rond je terras, pergola of feesttent om een gezellige sfeer te creëren

tijdens feestelijke evenementen.

Nu we deze tien creatieve ideeën hebben besproken om de stripverlichting in je tuin toe te passen, zijn er ook nog een paar tips waar je op kunt letten als je tuinverlichting wilt aanschaffen.

Tips voor het gebruik van led-stripverlichting in de tuin

 • Kies de juiste kleur: de verlichting is verkrijgbaar in verschillende kleuren. Overweeg om kleuren te kiezen die passen bij de tuin. Een romantische verlichting vraagt om een andere uitstraling dan feestverlichting.
 • Gebruik dimmers: Overweeg om dimmers te gebruiken om de helderheid van de

  Ledstrips aan te passen en de sfeer in uw tuin aan te passen aan je behoeften.

 • Vergeet de veiligheid niet: De strips zijn energiezuinig, toch is het

  belangrijk om de juiste elektrische installatie te hebben en de lampen op de goede manier te installeren, om te voorkomen dat er kortsluiting ontstaat.

 •  Overweeg slimme ledverlichting: diverse lampen bieden ook de mogelijkheid om de verlichting op afstand te bedienen en te programmeren om op specifieke tijden aan te gaan.

Met deze tips en creatieve ideeën kun je de achtertuin veranderen in een zee van licht en schoonheid. Door de lampen op de juiste manier te gebruiken, kunt je een unieke en onvergetelijke buitenruimte maken, waar jij jarenlang van kan genieten.

Wat vind jij van ledverlichting in de tuin?

Reactie schrijven

Commentaren: 6
 • #1

  Tessa (vrijdag, 10 maart 2023 16:43)

  Wat zijn er veel mogelijkheden tot verlichting. Ik heb twee gewone lampjes op mijn balkon en een aantal dieren beeldjes van metaal met lichtgevende oogjes

 • #2

  Claire (zaterdag, 11 maart 2023 14:46)

  Wat een mooie voorbeelden en ideeën allemaal! Super gaaf om te zien wat er allemaal mogelijk is.

 • #3

  EvenDelen.be (woensdag, 29 maart 2023 12:23)

  Wat een geweldige tips.
  Ik hou ontzettend van sfeerverlichting in de tuin.
  We hebben nu al wat subtiele verlichting onder de afkapping maar zou er graag nog wat in de tuin zelf hebben.

 • #4

  Patricia Heres (donderdag, 30 maart 2023 08:51)

  Wat een leuke ideeën!!! Ik zou eigenlijk best wat meer met ledstrips kunnen doen.

 • #5

  Nicole Orriëns (donderdag, 30 maart 2023 08:51)

  Ik ben er gek op! We hebben een grote tuin en wonen op het donkere platteland. Dan is ledverlichting een uitkomst.

 • #6

  Frederique (donderdag, 30 maart 2023)

  Ik word altijd vrolijk van boomverlichting! Ons balkon is nu alleen te klein voor een boom dus wij doen het met feestverlichting. Dat hangt het hele jaar door.