Wat is een woonstijl?

Een woonstijl is een soort inrichting, de indeling en het inrichten gaat makkelijker als je weet wat je woonstijl is. De interieurstijlen geven je houvast en bepaald deels het kleurenpalet. Toch kiest niet iedereen voor een bepaalde stijl zoals een modern design of een industriële woonkamer. Onbewust hebben veel mensen wel een voorkeur van een of twee stijlen. Je hoeft natuurlijk niet een keuze te maken, je kunt ook twee designstijlen mixen, en van beide je eigen interieur ontwerp maken. 

Inspiratie woon- en interieur stijl

Wat voor soorten woonstijlen zijn er?

De een houdt van veel planten in huis, de ander vindt de zwart stalen deuren of de houten panelen zo mooi. Er zijn vele interieurstijlen waarbij je deze twee voorbeelden kan toepassen. Heb je geen idee welke woonstijl bij je past, doe dan een test of neem een kijkje op Pinterest. Ga binnenkijken in woonkamers en neem de materialen mee welke je aanspreken.

 

Maak er een moodboard, een collage en plak alle woonideeën op een overzicht bij elkaar. Zo zal je zien dat je eigen design in no-time duidelijk wordt. Heb je echt geen inspiratie, hierbij staan de populairste woonstijlen op een rij:

Welke favoriete woonstijl zien we terug in veel woonkamers?

Een favoriete stijl is Landelijk wonen, bij deze interieurstijl zie je veel natuurlijke materialen terugkomen. Denk hierbij aan linnen, hout, steen, glas en riet. De materialen worden verwerkt in woonkamer, meubels, rieten kransen, gevlochten manden en natuurlijk in woondecoratie. De basis bestaat uit neutrale natuurlijke kleuren, zoals wit, crème, taupe en meerdere aardetinten. De kleurtinten staan voor een rustig interieur. De Landelijke stijl kun je met vele interieurstijlen combineren zoals modern en met de industriële woonstijl, ga voor inspiratie binnenkijken bij mensen in huis.