· 

4 tips voor het inrichten van een landelijke keuken

4 ideeën voor het inrichten van een landelijke keuken

Hoe ga je te werk als je een landelijke keuken wilt inrichten? Het is handig om eerst te bekijken wat de kenmerken zijn. Heb je interesse voor de boerse woonstijl dan is het verstandig om uit te kijken naar de kenmerken van de keukenstijl.

Je ziet veel keukendeuren en ladefronten welke zijn voorzien van een sierlijke lijst. Ook in het kookvertrek zie je veel natuurlijke materialen, net zoals in de landelijke stijl inrichting.

 

In dit artikel vind je een paar ideeën zodat je n houvast hebt bij het stijlen van de kookgelegenheid.

4 tips voor het inrichten van een landelijke keuken

Een graniet of composiet keukenblad

In de keuken wordt veel gebakken en gekookt, het keukenblad is dé werkplek in de keuken. Op het keukenblad ben je met van alles en nog wat bezig, van de groente snijden tot gehaktballen paneren. Het blad moet wel aan je wensen voldoen.

 

In het landelijk interieur zien we veel natuurlijke materialen, wel we in de leefkeuken ook weer terug zien komen in de vorm van natuursteen. Graniet en composiet zijn ook natuurlijke materialen. Door te werken met natuursteen, geef je je woonkeuken een karakteristieke uitstraling.

 

Bij een keukenblad van graniet denken veel mensen aan een luxe keuken. Het werkblad is kleurbepalend door de hoeveelheid mineralen welke in het blad verwerkt zijn. Elk blad ziet er uniek uit, waardoor het ene blad net iets meer spikkels heeft dan het andere. Niet alleen bestaat het keukenblad uit een groot stuk steen, er zit in de steen geen kalk verwerkt, waardoor er niet snel vlekken zullen ontstaan op het werkblad.

 

Composiet daarentegen is niet gemaakt van 100 % natuursteen. Composiet bevat meerdere materialen waaronder gerecycled graniet, samen met kwarts en harsen worden de materialen samengeperst tot een aanrechtblad.

Vloertegels voor een landelijke keuken

De woonkeuken is compleet als alles op elkaar is afgestemd. Daardoor is er ook een mogelijkheid op natuursteen op de vloer te plaatsen. Hardsteen of leisteen vloertegels zijn hiervan een voorbeeld. Hardsteen is afkomstig uit Europa of Azië en bevat grijsblauwe uitstraling.

 

Leisteen is ontstaan door verschillende lagen klei, gemaakt van kwarts en andere mineralen. De vloertegel is in verschillende kleuren verkrijgbaar zoals geel, zwart, bruin en groen. Natuursteen is een duurzaam product, wat goed bestendig is tegen een deksel wel op de grond valt. Zo kies je voor een onderhoudsvriendelijke vloer welke jarenlang meegaat.

Een hanglamp voor het keukenblok

Een hanglamp kies je uit op de stijl van je interieur. Heb je de woonstijl gemixt met een andere interieurstijl zoals stoer, modern of industrieel, dan kun je de stijl van de lamp meenemen bij het uitkiezen van de juiste verlichting.

Maar toch zijn er veel verschillende landelijke stijlen, zo zie je over het algemeen ook veel houten lampen. Het houten materiaal zorgt voor warmte en sfeer in huis. Heb je de woonstijl gecombineerd met klassiek dan is een kroonluchter ook zeer geschikt.

Handgrepen welke bij het interieur passen

Handgrepen, een artikel wat niet van groot belang lijkt te zijn, maar een verkeerde handgreep kan de leefkeuken zo een andere uitstraling geven. De materialen zink of donker antiek passen goed bij deze stijl. Heb je een moderne woonstijl dan is brons ook een goede optie.

Wat voor keukenstijl heb jij?

Reactie schrijven

Commentaren: 9
 • #1

  Claire (vrijdag, 10 maart 2023 08:53)

  Wat een leuke tips en ideeën! Ik ben dol op een landelijke keuken.

 • #2

  Tessa (zaterdag, 11 maart 2023 19:05)

  Wat een mooie stijl is dit. Mijn keuken is, net als de rest van mijn huis, Vila Kakelbond met verschilende stylen en kleuren

 • #3

  Nicole Orriëns (woensdag, 29 maart 2023 09:05)

  Ik zou zeggen dat ik een landelijke keuken heb. Dat is waarvan ik houd.

 • #4

  Sixpacks blog voor mannen (woensdag, 29 maart 2023 09:30)

  Heel mooie stijl dat landelijk. Het moet wel een beetje bij de rest van je huis passen en vooral: Je moet genoeg ruimte hebben ervoor.

 • #5

  Janet (woensdag, 29 maart 2023 12:06)

  Een aantal jaren was ik heel erg fan van landelijke interieurs, totdat de industriële look een hype werd waarin ik werd meegezogen. Ik vind landelijke keukens vaak erg stijlvol.

 • #6

  Amina (vrijdag, 31 maart 2023 23:06)

  Ben dol op alles dat met landelijk en wit te maken heeft nu. Boho werk ik er langzaam een beetje uit in ons interieur. Ik verlang ook echt naar de stilte van de polder. Liefst zou ik ook zo uit de Randstad weg gaan :-) Goede tips in je artikel!

 • #7

  Jouvence (woensdag, 05 april 2023 19:17)

  Ik vind een landelijke keuken zo ontzettend mooi eruit zien!

 • #8

  Rory (dinsdag, 11 april 2023 11:53)

  Dat ziet er wel heel mooi uit. Landelijk past niet helemaal in ons interieur. Wij hebben wel veel hout in huis (maar dat weet je, hahaha) maar de keuken is redelijk modern, met een kersenhouten look.

 • #9

  Karel (zondag, 16 april 2023 20:03)

  Handig artikel, wij hebben net onze keuken helemaal af.