· 

5x inspiratie voor een grijze slaapkamer

5x inspiratie voor een grijze slaapkamer

Wil je een grijze slaapkamer, gewoon omdat je de kleur mooi vindt. Er bestaan zo veel grijstinten dat het vaak even zoeken is naar de juiste kleur. Grijs is geen warme of koele kleur maar een kleurloze tint, een combinatie tussen wit en zwart. Je kunt de kleur met vele bonte kleurtinten combineren of juist rustig te houden door alleen maar te werken met verschillende grijstinten.

 

In dit artikel staan verschillende tips, inspiratie en ideeën welke fijn zijn om te weten als je een lichtgrijze of antraciete slaapkamer wilt inrichten.

Inspiratie slaapkamer grijs

Grijze slaapkamer met warme of koele kleuren combineren

Veel mensen vragen zich af of een grijze slaapkamer niet erg saai is? Hierbij hangt het er vanaf wat je wensen zijn. Wil je een rustige slaapkamer, dan kun je gaan voor Ton sur Ton. Hierbij maak je een keuze uit verschillende grijstinten welke mooi in elkaar overlopen.

 

Wil je iets meer warmte in de slaapruimte, combineer de kleurtint dan met een warme kleur. Warme kleuren zijn alle creaties welk je kunt maken uit de kleuren geel, oranje en rood. Dit kan bordeauxrood, roze tot terracotta zijn. Wil je een strakke moderne slaapkamer inrichten dan kun je ook gaan voor knalgeel, een gedurfde keuze, maar de kamer krijgt zo in een handomdraai heel veel sfeer.

 

Toch kan het ook mogelijk zijn dat je helemaal geen slaapvertrek wil met felle of romantische kleuren, maar dat de slaapplaats rust en kalmte moet uitstralen. Dan is de optie grijs een goede keuze, want de kleurtint kun je bijna met het gehele kleurenpalet combineren. Zo ook met de koele kleurtinten zoals paars, groen, wit, blauw en zwart. Wil je een van deze kleuren gebruiken dan hebben de kleurtinten een ontspannen invloed op je waardoor je je al snel rustig en kalm zult voelen. Dit is wel zo fijn als je makkelijk in slaap wilt vallen.

5x inspiratie ideeën grijze slaapkamer

Wel of geen grijs bed?

Voordat je spontaan aan de slag gaat met een grijze boxspring, nachtkastje en diverse grijstinten voor de muur is het verstandig om na te denken waar je de kleurtint graag wilt hebben in je slaapvertrek.

 

Heb je een wand met een likje grijze verf op het oog, dan is een grijs bed misschien niet de juiste keuze. Het kan wel als je werkt met donkere en licht kleuren zodat er contrast ontstaat. Je kunt bijvoorbeeld wel de muur een antraciete kleur geven en een lichtgrijs ligbed nemen.

 

Maak vooraf een indeling over hoe de kamer eruit moet komen te zien en laat de kleuren terugkomen in je kleurenpalet. Tegenwoordig zijn er ook handige apps, waarbij je je slaapkamer in 3D kunt inrichten. Zo krijg je een goed idee of de kleurencombinatie bij elkaar passen, zoals je in gedachten had.

Grijstinten slaapkamer combineren met warme kleuren

Licht- of toch donkergrijs?

Het is maar net wat je mooi vindt lichte of donkere tinten grijs. Toch is het wel verstandig om te kijken naar de ligging van je slaapverblijf. Leef je volgens de regels van een Feng Shui slaapkamer en heb je een vertrek op het Zuiden, dan kun je makkelijk donkere en lichte kleurtinten gebruiken, de kamer is toch licht, er zal over het algemeen veel zon in de kamer schijnen.

 

Een ander verhaal is het als je een slaapvertrek op het Noorden hebt, in deze kamer komt minder licht. Aangezien de kamer een ligging op de schaduwzijde heeft, ogen donkere kleuren minder sfeervol. Het beste kun je bij de kamer een zonnige kleur toepassen, zoals pasteltinten of de kleur geel.

Een grijze slaapkamer een sfeervolle uitstraling geven

Heb je je slaapkamer ingericht naar aanleiding van een woonstijl, dan kun je de interieurstijl doortrekken door de gehele kamer. Heb je een landelijke kamer voeg dan natuurlijke materialen toe. Wil je een industriële slaapkamer dan kun je de kamer stijlen door lampen en meubels toe te voegen welke passen bij het thema.

 

Heb je je slaapkamer niet met een stijl ingericht dan kun je op je gevoel te werk gaan. Verwarm de kamer met bijpassende gordijnen, decoratie, planten en eventueel een vloerkleed. Zo krijgt de slaapkamer een warme uitstraling, waarbij je je fijn voelt en heerlijk in slaap zal vallen.

Heb jij veel of weinig kleur in je slaapvertrek, of heb je meer interesse in een bruine slaapkamer?

Reactie schrijven

Commentaren: 0