· 

Binnenkijken in babykamer met de leukste schommelstoel

Binnenkijken in babykamer met de leukste schommelstoel

De babykamer inrichten is een van de leukste bezigheden, kleuren en meubels bij elkaar zoeken en er een mooi kamertje voor de baby van maken. Als je een kijkje neemt binnen in de vele babykamers dan zie je vaak een schommelstoel ter decoratie staan. De stoel is niet alleen woondecoratie, het is ook een fijne zitplaats om de baby te voeden en al schommelend te troosten.

 

In dit artikel staan de beste houten schommelstoelen, maar ook stoeltjes in de vorm van een kuip, zodat je een keuze kunt maken weke stoel goed past bij je babykamer stijl.

Babykamerdecoratie: de leukste schommelstoel

Wat is de beste schommelstoel voor de babykamer?

Er zijn vele schommelstoelen op de markt van een houten versie met leuningen, maar zonder kussentje tot een trendy ronde vorm. De een zet de stoel neer om de babykamer op te vullen en kijkt alleen naar het model, de andere toekomstige moeder wil de babyschommelstoel gebruiken om de baby te voeden. Voor een heerlijk intiem moment met zijn tweeën, zodat je je baby na de borst of het flesje weer terug kunt leggen in het wiegje.

 

De ene moeder stelt andere eisen dan de ander, ga je voor een stoel waarin je de baby wilt voeden dan is het van belang om te kijken naar een goede leuning. Of je nu de borst of een flesje geeft dat maakt niets uit, je arm heeft ondersteuning nodig.

 

Daarbij wil je natuurlijk lekker zitten, wil je een kuipstoeltje dan zit je iets comfortabeler, maar past dit model bij de stijl van het kamertje? Als je een landelijke babykamer voor ogen hebt dan staat een klassieke houten stoel erg mooi. Een houten stoel zit iets minder ontspannen, maar met een goed kussen is dat probleem al snel op te lossen.

Trendy soorten schommelstoelen

Bij de babykamer trends 2023  kleuren en thema's zie je vele schommelstoelen in de babykamer staan. Niet alleen de kleuren zijn belangrijk als je het kamertje gaat inrichten, ook de meubelen zijn een toegevoegde waarde voor de sfeer in de babykamer. Daarbij mag een goede stoel natuurlijk niet ontbreken, we zien de stoel in diverse kleuren, modellen en materialen verschijnen. Dit zijn de volgende hippe schommelstoelen:

 • Schommelstoel beige
 • Schommelstoel wit
 • Schommelstoel rotan
 • Schommelstoel teddy
beste schommelstoel voor de babykamer

Schommelstoel of gewone stoel?

De een vind een moderne kuip schommelstoel mooi vanwege het model, de ander gaat liever voor een fauteuil met hoge armleuning omdat de stoel comfortabel oogt en lekker zit. Wat je prettig vindt om in te zitten is zeer persoonlijk, daarom is het verstandig om een paar stoelen uit te proberen. Zit je in een groot stoel net zo fijn als in een schommelstoel, of vind je het schommelen van de stoel ook erg fijn om te gebruiken voor als de baby onrustig en bijvoorbeeld krampjes heeft. Dat is een persoonlijke afweging welke je het beste zelf kan beslissen.

De ervaring van ouders

Als je de ervaringen van ouders over verschillende soorten schommelstoelen leest bij oudersvannu.nl dan zie je dat de ondervindingen verschillend zijn. De ene ouder heeft de stoel aangeschaft en heeft de wiebelstoel minder gebruikt voor het voeden, maar wel veel om de baby weer rustig te krijgen en in slaap te wiegen. De ander heeft heel veel voedingen in de stoel geven en vond de schommelstoel na de borstvoeding ideaal om het kindje in voor te lezen. Kortom de een ervaart de stoel als erg fijn de ander maakt meer gebruik van de stoel na de babyperiode.

Ik ben benieuwd naar jullie ervaring?

Reactie schrijven

Commentaren: 3
 • #1

  Claire (dinsdag, 25 juli 2023 18:21)

  Wij wilde ook heel graag een schommelstoel in de babykamer. Maar uiteindelijk is het er niet van gekomen.

 • #2

  Jessie (dinsdag, 25 juli 2023 19:54)

  Schommelstoelen zijn zo leuk! Vooral die ouderwetse houten vind ik erg mooi

 • #3

  Patricia Heres (woensdag, 26 juli 2023 18:01)

  Wij hebben juist gekozen voor een kuipstoeltje omdat we dat prettiger vonden zitten. Een schommelstoel vind ik zelf niet heel prettig omdat ik daar lastig uit op kan staan.