· 

Binnenkijken in een pasteltinten interieur

Binnenkijken in een pasteltinten interieur

We mogen binnenkijken in de pasteltinten interieur van Conny. Het gehele huis is ingericht met pastelkleuren van de woonkamer, keuken tot de slaapkamer. De interieurliefhebster laat zien hoe je de zachte tinten kan combineren met felle kleuren.

 

Wil je ook een pastelkleuren toepassen in je interieurstijl? In dit artikel lees je hoe Conny is gestart en welke kleuren ze met elkaar heeft gemixt. Zo kun je ideeën op doen om je eigen woning ook een pastel wooninrichting te geven.

binnenkijken in pasteltinten interieur

Pastelkleuren inrichting van Conny

Samen met mijn 2 dochters Ella (19) en Nore (17)  en Aico onze kat wonen we in ons fijne pastelkleuren huis in Rotselaar, een dorp in Vlaams-Brabant in België, dicht bij de universiteitsstad Leuven. Onze tuin van 52 m diep grenst aan twee straten, een drukke en een rustige straat. Vermits ik de inrichting van mijn huis zelf tekende, plaatste ik de berging, hal en garage aan de drukke straatzijde en de leefruimte en bureau aan de rustige kant.

 

Mijn huis is een vrijstaande woning, best nog in de stijl van deze tijd, ook al liet ik ze 20 jaar geleden bouwen. Het is mijn eerste en ook enige eigen huis ooit. Het huis heeft een open ruimte, die de keuken, woonkamer en bureau met elkaar verbindt. De gang, het toilet, de berging en de garage sluiten mooi aan op elkaar. Boven zijn drie slaapkamers en een badkamer, een zolder of kelder heb ik niet.

 

Ik ben allergisch voor rommel en erg praktisch ingesteld dus er is voldoende kastenruimte die alles netjes wegstopt.

Scandinavische woonstijl met zachte kleuren

Ik hou van strak wit, zachte pasteltinten en de Scandinavische woonstijl. De basiskleur van mijn huis is wit, dit zie je vooral terugkomen in de witte muren en meubels. De pasteltinten zorgen voor kleur, net zoals de planten en natuurlijke materialen zoals hout, bamboe en riet. Door de kleurtinten en de materialen heeft de woonkamer, maar eigenlijk ook mijn hele woning een warme uitstraling gekregen. Mijn meubels zijn modern en hebben een strak model en een sterk design, ze zien er na 20 jaar nog steeds tijdloos en even nieuw uit.

 

Mijn verlichting is een combinatie van enkele prachtige hanglampen in pasteltinten van

Muuto gecombineerd met bamboe rieten lampenkappen van Ikea. Ook hier zie je het strakke design

gemengd met warme materialen.

 

Mijn huis heeft voornamelijk ramen tot op de grond, deze hebben enkel een (rol)gordijn en verder geen gordijnen omdat er niet echt inkijk mogelijk is en mijn voorkeur gaat uit naar een maximale lichtinval. Elektrische rolluiken zorgen ’s avonds voor extra warmte en privacy.

Pastel inrichting - hoe pastelkleuren combineren?

Pasteltinten in de woonkamer

De basis in mijn woonkamer is wit. Lila en kobaltblauwe accenten geven wat charme en

pit aan de steriele basis. Eigenlijk heb ik pasteltinten gecombineerd met wat fellere kleuren, zodat het huis een kleurrijk geheel is geworden. Ik probeer heel bewust items te plaatsen en zeker niet te veel woondecoratie. Sommige stukken gaan al 20 jaar mee, zoals bv een plexi tafellampje van Koziol, maar andere items komen en gaan. Ik hou van design en van budgetkoopjes.

Roze keuken

Na 18 jaar was de keuken aan vervanging toe. De keukenruimte paste niet meer met de rest van het huis qua stijl en met de tijd. De keuken heeft een L-opstelling omdat de ruimte zich hier het best toe leent. Ik hoefde de leidingen niet te verleggen, wat me veel kosten bespaarde. Dat geld kon ik investeren in de oven die ik graag wilde, de carrousselkast en de blikvanger van de keuken, de gouden kraan.

 

Het kleurengebruik is wel in dezelfde lijn, wit met pastel. De keukenmuur is roze geworden, deze heb ik afgestemd op de tint van de waterkoker en broodrooster. Het roze muurtje is een echte blikvanger geworden en combineert mooi met andere zachte pastels.

 

Ik gebruik het meest de waterkoker voor mijn dagelijks theetje en daarnaast het kookfornuis. Mijn dochters zijn echte baktalentjes en dus fan en de hoofdgebruikers van de oven.

Pastel kleuren in huis

Rustige slaapkamer met roze accenten

Mijn slaapkamer heeft drie witte muren en een muur met een schuifraam. Mijn bed heeft geen hoofd- of voeteinde en is in een mooie bleke houtsoort met witte opberglades. Aan de ene kant van de rustige slaapkamer is een lange witte kastenwand met allemaal even hoge ladekasten van Ikea. Mijn jurken, blazers, broeken hangen aan de overstaande muur op een prachtig lang kledingrek van zwart staal. Deze heb ik op maat laten maken door een kunstenaar. De rek oogt strak en is enorm stevig. Naast mijn bed staat een bamboe nachtkastje.

 

De decoratie is in mijn slaapkamer is subtiel en hoofdzakelijk roze. Er hangen ook wat zwart-wit quotes achter mijn bed. De kamer geeft mij rust, wanneer ik in mijn bed lig, heb ik zicht op het grote schuifraam dat uitkijkt op mijn tuin. Niet alleen mijn slaapkamer, maar alle slaapkamers hebben rolluiken en airco, een aanrader voor als je wilt genieten van je nachtrust!

Ideeën pastelkleuren slaapkamer inrichten

Kleine badkamer

Mijn badkamer is klein en donker maar beschikt over een bad, dubbele wastafel, een douche en een toilet. Ik wilde er 20 jaar terug een rond raam, het is mooi geworden. Het raam is visueel heel leuk, maar hierdoor is het de enige donkere ruimte van ons huis geworden. Ik koos toen zwarte rechthoekige vloertegels voor tegen de wand en dezelfde tegels in betonkleur voor op de vloer. De basis is nog steeds oké, maar ik mis wat kleur, het blijft een zoektocht.

Het eerste huis waar ik zelfstandig ben gaan wonen

Dit is het eerste huis waar ik zelfstandig ging wonen, de woning is met een startersbudget

gebouwd. In de loop der jaren veranderde ik er al heel wat aan. Zowel visueel als qua

investeringen. Ik woon er nog steeds heel graag en ben nog steeds erg tevreden over de indeling en de stijl die ik toen koos.

 

Weldra worden de ramen en buitendeuren vervangen. Mijn wensen zijn een schilderbeurt van de hal

boven en nieuwe binnendeuren staan ook op de planning voor volgend jaar. Een upgrade van

de badkamer hoop ik dit jaar nog te kunnen verwezenlijken.

 

Uiteraard heb ik een droomwoning in mijn hoofd. Ooit wil ik misschien nog wel eens

verhuizen, maar dan pas als de kinderen het huis uit zijn. Maar hier blijven wonen zou ik zeker ook fijn vinden.

Favoriete plek

Ik heb wel meerder favoriete plekjes in mijn pastelkleuren interieur. Ik zit graag aan mijn keukentafel, daar vloeien dagelijks de fijnste gesprekken en schrijf ik mijn blogs het liefst. In het hoekje van mijn hoekbank kom ik tot rust door te lezen, instagrammen of tv te kijken. Mijn bed is ook een zalig plekje, net zoals mijn bad in de badkamer. 

Woontips

Mijn grootste woontip is om je gevoel te volgen. Leuk om je te laten inspireren maar blijf

trouw aan jezelf en aan je (eigen) stijl. Ik hou van een mix en match tussen budget en

design, strak en warm en oud en nieuw. Ik heb dan ook geen vaste woonwinkel. Van de

nieuwste woontrends pik ik dingen op, maar ik zal er altijd mijn eigen ding mee doen.

Meer wooninspiratie

Wil je meer wooninspiratie van Conny, dan kun je haar volgen op Instagram, onder de naam Cons-Place. Op haar account vind je interieurfoto’s, persoonlijke verhalen en interieurtips. Haar foto's over haar huis zijn kenbaar door de stijl, maar zeker ook door de pastelkleuren welke je op elke post ziet verschijnen.

Heb jij pasteltinten in huis?

Reactie schrijven

Commentaren: 9
 • #1

  Malou (maandag, 20 november 2023 10:11)

  Wauw, heel mooi, ik ben gek op pasteltinten! Ik vind vooral die roze muur in de keuken heel erg gaaf!

 • #2

  Nicole Orriëns (maandag, 20 november 2023 11:15)

  Oh die roze muur vind ik echt prachtig! Ik houd sowieso van pasteltinten. Zo'n roze muur zou ik best in mijn keuken willen.

 • #3

  Eva (maandag, 20 november 2023 18:50)

  Leuk met dat bamboo erbij. Dat roze lijkt me niet iets voor langere tijd.

 • #4

  Claire (maandag, 20 november 2023 20:08)

  Wat een prachtige kleuren! De roze muur is heel gewaagd. Daar zou mijn man helaas niet blij van worden.

 • #5

  Renata Feyen (maandag, 20 november 2023 21:25)

  Ja dat is ook wel hoe ik zou kunnen leven, maar mijn man niet denk ik.

 • #6

  Saskia (dinsdag, 21 november 2023 09:03)

  Ik hou van pastelkleurtjes, maar dan wel in combinatie met zwart, en wat minder wit dan op bovenstaande foto's...

 • #7

  Tessa (dinsdag, 21 november 2023 19:17)

  Pastelkleuren vind ik altijd lievelijk en zo veel rust uitstralen. Als ik nu een nieuwe kleur voor mijn huis zou kiezen, zou ik ook voor pastel gaan

 • #8

  Wanda (dinsdag, 21 november 2023 20:35)

  Ik heb wel kussens en kaarsen met pastelkleuren, maar verder niet. Ik vind het op zich wel mooi, maar tegelijkertijd vind ik ook weinig warmte uitstralen.

 • #9

  Jouvence (woensdag, 22 november 2023 16:45)

  Wat heerlijk die kleur roze in de keuken! Ik heb nauwelijks pasteltinten in huis, laat staan in het interieur.