· 

De 6 belangrijkste kenmerken van een modern interieur

De 6 belangrijkste kenmerken van een modern interieur

Spreekt een moderne stijl in je interieur je erg aan? Een woonkamer waarbij strakke vormen een grote rol spelen en waarbij designmeubels de blikvanger zijn in huis. Je kunt je huis sfeervol inrichten in de moderne woonstijl als je weet wat de kenmerken zijn van de interieurstijl. De strakke lijnen zijn een bekent geven, maar welke kleuren passen bij deze interieurinrichting?

 

In dit woonblog beschrijven we de belangrijkste punten van het eigentijdse interieur, welke past in elk huis.

De 6 belangrijkste kenmerken van een modern interieur

Een hedendaagse stijl in de woonkamer

Het tegengestelde van een klassieke inrichting is een hedendaags interieur. Een woonkamer waarbij de nieuwste snufjes aanwezig zijn zoals automatische gordijnen, trendy meubels en een strak minimalistisch interieur.

 

Als je een kijkje neemt in een moderne woonstijl dan zie je veel hoekige meubels en een opgeruimd interieur. 

 

Bij de modern interieur ben je van alle gemakken voorzien, er zijn veel materialen zoals chroom, leer, Pvc-vloer die ervoor zorgen dat je woonkamer een moderne uitstraling krijgt.

moderne interieur stijl in de woonkamer

Kenmerken van een strakke inrichting

Je wilt een moderne stijl in je interieur, over de kleuren in de woonkamer heb je al een idee. Misschien wil je wel een zwart-witte woonkamer, nu nog de inrichting stylen. De woonstijl staat ook bekend als strakke inrichting, dit vanwege de rechte lijnen in het interieur, maar zeker ook in meubelen, denk hierbij aan bijvoorbeeld een hoekbank.  Om de inrichting niet te strak en te hoekig te maken kun je er speelse rondingen aan toevoegen, door bijvoorbeeld ronde plantenpotten of verlichting in je interieur, zoals je ook vaak ziet in een moderne slaapkamer.

 

Toch heeft deze bekende stijl meerdere kenmerken waaraan je de interieurstijl kunt herkennen, namelijk:

 • Design meubelen
 • Opgeruimd uiterlijk
 • Rechte lijnen
 • Hoekige en ronde meubels
 • Natuurlijke kleuren
 • Houten vloer, vloer met betonlook of gietvloer

Zorg voor opbergmogelijkheden

In een design interieur zie je woondecoratie, maar niet te veel. In deze stijl zul je niet snel een plantenhoekje vinden, wel een grote kamerplant als blikvanger. Boeken, servies en verzamelingen worden weggewerkt in inbouwkasten. Kasten welke vaak op maat worden gemaakt, zodat je genoeg opbergmogelijkheden hebt om al je belangrijke benodigdheden in kwijt te kunnen.

Welke kleuren passen bij een moderne woonstijl?

De basis kleuren van een strak interieur zijn wit, zwart en grijs. Met deze kleuren kun je zorgen voor contrast.en diepte in je interieur. Om niet het gevoel te krijgen alsof je in de wachtkamer van de tandarts verblijft, is het wel van belang om kleur toe te voegen. Felle kleurtinten kun je goed combineren met de neutrale kleuren, zoals de kleuren oranje, geel of rood. Warme kleuren waardoor er meteen meer sfeer ontstaat in huis.

 

Toch zijn er ook veel mensen welke een zwart-wit interieur erg aanspreekt. Je kunt dan alsnog kleur toepassen in je interieur, maar doe dat subtiel zodat de aandacht gaan naar de kleuren zwart en wit. In deze stijl kun je het beste bruintinten, groen of rood toevoegen. De kleurtinten kun je verwerken in een vaas, vloerkleed of een designmeubel in huis.

Spreekt een moderne wooninrichting je aan?

Reactie schrijven

Commentaren: 1
 • #1

  Claire (vrijdag, 26 mei 2023 08:21)

  Natuurlijke kleuren en dat het lekker opgeruimd is; dat spreekt mij enorm aan.