· 

Flexa verfkleur 2023: nieuwe muur kleur

Flexa verfkleur 2023: nieuwe muur kleur

Elk jaar kiest het Flexa, het bekende verfmerk, weer een nieuwe verfkleur voor op de muur. Ook deze nieuwe warme herfstkleur is geïnspireerd door de natuur, het is een kleurtint welke we al veel in woonprogramma's en woonbladen zien terugkomen, namelijk de kleur: Wild Wonder.

 

Een rustige zacht bruine kleur welke zorgt voor een warme uitstraling in de woonkamer. Een ideale trendkleur welke je goed kan combineren en geschikt is voor elk gedeelte in huis.

Flexa kleur van het jaar 2023: Wild Wonder

Haal de natuur in huis met Wild Wonder

Wat een mooie Flexa kleur is de tint dit jaar geworden. Bij het uitkiezen van de juiste kleurtint 2023 komt er veel aan te past. Het is niet een kwestie van klakkeloos een kleur uitkiezen, er komt veel meer bij kijken. Zo wordt er gekeken naar de nieuwste woontrends maar ook naar de trendvoorspellingen. Wat gaat dit jaar ons brengen en hoe leven we? Er komen nationale kleuren experts en designexperts aan te pas om advies te geven in de juiste kleur. Hierbij wordt er gekeken naar de leefsituatie, is deze uitbundig of ingetogen vanwege de situatie in Oekraïne? Je raadt het al door de dure energieprijzen en de hoge kosten, is er gekozen voor een rustige kleurtint.

 

De natuurlijke kleur "Wild Wonder" is gekozen vanwege de natuurlijke tinten. Haal de zacht bruine kleur in huis en maak een warme woonkamer of slaapkamer.

Flexa kleur 2023 Wild Wonder combineren
Flexa kleur 2023 Wild Wonder combineren

Wooninspiratie voor heel je huis

De kleur van het jaar is mooi te combineren met andere natuurlijke kleuren zoals aardetinten maar ook oudroze. De kleurtint van vorig jaar Brave Ground past mooi in dit aardse kleurenpalet. De kleurtinten zorgen voor rust in huis en zijn mooi te combineren met natuurlijke materialen zoals hout, rotan, linnen en wol. Leef je uit met linnen gordijnen een wollen vloerkleed en verwerk rotan in stoelen of verlichting boven de eettafel. Zo ontwerp je een warm sfeervol interieur, een fijne leefomgeving waar je graag wilt verblijven.

Verf voor elke woonstijl

Verf uitkiezen welke goed bij je woonstijl past is niet altijd even makkelijk, Er zijn zoveel tinten grijs, groen en bruin, dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Toch is deze verfkleur erg toegankelijk voor vele interieurstijlen.

 

Of je nu een Scandinavisch interieur hebt of Landelijke stijl hebt in je woonkamer, de lichte tint kun je bij elke stijl toepassen. De neutrale kleur heeft een rustige uitstraling en is niet opvallend aanwezig. Wil je een opvallende muurkleur dan is dit geen geschikte kleur, maar heb je een minimalistisch of moderne woonkamer dan straalt de kleurtint veel warmte uit.

Met welke verfkleur combineren?

Welke kleurverf je mooi vindt staan is een persoonlijke keuze, de natuurlijke aardse tint is in ieder geval goed te combineren met vele verftinten. Of je nu een boerderijstijl, interieur of landelijk stoer woont, de kleurtint is zo flexibel dat de kleur met vele kleuren kan stijlen. Van donkergrijs of zwart tot een licht beige kleurtint. Wat vind je van de kleurtint?

Reactie schrijven

Commentaren: 7
 • #1

  Tessa (zaterdag, 21 januari 2023 19:06)

  Wat een mooie rustige tinten zijn dit. Die lila-achtige spreekt me erg aan

 • #2

  Jouvence (zondag, 22 januari 2023 14:24)

  Ik ben niet zo'n fan van deze kleur, al vind ik die zachte pasteltinten die je laat zien dan wel weer erg mooi.

 • #3

  Melanie (maandag, 23 januari 2023 13:51)

  De bovenste kleur vind ik niet zo mooi. In de Collage zitten wel een aantal prachtige tinten! ik hou wel van die zachte rustige kleuren

 • #4

  Amina (woensdag, 25 januari 2023 18:32)

  Ik vind het een mooie en warme, kalme kleur. Wist je trouwens dat er hele teams worden aangesteld met mensen over de hele wereld, voordat zo'n kleur bepaald wordt? Vind ik zo bijzonder!

 • #5

  Nicole Orriëns (donderdag, 26 januari 2023 13:03)

  Ik word helemaal vrolijk van die prachtige foto! Wat een leuke en vrolijke kleurtjes zijn dat. Lekker zomers ook.

 • #6

  Linda Meester (donderdag, 26 januari 2023 13:16)

  Die kleur is goed te combineren zeg. Ik zou er zelf niet opgekomen zijn

 • #7

  Mieke | Miek's Mind (maandag, 30 januari 2023 14:21)

  Ik vind het wel een toffe kleur. Wij hebben nu een muurverf van Karwei erop zitten en met de kleur ben ik heel blij.