· 

Houten kinderbed 3 tot 10 jaar wat staat als een huis

Houten kinderbed 3 tot 10 jaar wat staat als een huis

Het is zo ver, je kleine spruit in uit zijn ledikantje gegroeid. Je kind is toe aan een grote mensen bed, een bed met genoeg bewegingsvrijheid, waar je kind fijn in kan rusten. Natuurlijk wil je wel dat je kindje in een veilig bed slaapt, al een paar jaar is je 3- jarige een ledikant inclusief hekjes gewend. 

Met het houten kinderbed met huisje zal de overgang van ledikant naar kinderbed soepel verlopen.

 

Dit kinderbed huisje heeft namelijk een matras op de grond, waardoor hard uit bed vallen niet meer mogelijk is. Je kunt met het huisbed starten zodra de peuter drie jaar is en eindigen rond de tien jaar als je kindje een tiener begint te worden.

Houten kinderbed huisje ideaal voor peuter en kleuter van 3 tot 10 jaar

Houten kinderbed huisje

Bij de overgang van moderne landelijke babykamer naar kinderkamer en kinderbed is het verstandig om bepaalde belangrijke punten mee te nemen als je een nieuw kinderbed wil aanschaffen. Het is handig om te kijken hoe groot de plaats is, waar bed komt te staan. De plek neemt namelijk meer ruimte in belag dan een ledikantje, de afmeting van een kinderbed is 90 x 200 cm. Daarbij is het van belang om te kijken naar de bodem. Wil je gebruik maken van een verstelbare lattenbodem dan kun je ook een foammatras plaatsen, is dit niet het geval dan kun je er elk matras op de lattenbodem neerleggen, als het maar het juiste formaat heeft.

 

Omdat je graag een lange periode gebruik wilt maken van het "grote bed"is het verstandig om te gaan voor een duurzaam slaapbed. Een bed wat stabiel is, lang meegaat en makkelijk tegen een stootje kan is een houten bed. Daarbij is het duurzame materiaal betaalbaar en past hout in elke slaapkamerinrichting of je nu een moderne of een landelijke kinderkamer hebt dat maakt niets uit.

 

Daarbij wil je dat de overgang van peuterbedje naar een groot bed flexibel verloopt. Vaak krijgt de slaapkamer een make-over zodat de peuter of kleuter echt een nieuwe start maakt. Dit kun je doen door de kamer te behangen met kinderbehang, maar kleine accessoires kunnen de kinderkamerinrichting ook al een andere uitstraling geven. 

 

Een kinderbed huisje is voor je kleintje natuurlijk helemaal leuk, het frame van het bedje is er in vele kleuren van een lichte kleur hout tot zwart of wit. Bovendien ligt het matras van het huisbed 90x200 laag bij de grond, wat het in- en uitstappen makkelijker maakt en de kans op uit bed vallen minder groot maakt.

 

.

Op welke leeftijd krijgt je kind een ander bed?

Er is geen vaste leeftijd om te starten met een ander bed. De ene baby start in een wiegje, de ander in een ledikantje. Bij de overgang van het een naar het andere bed zal er een keuze gemaakt moeten worden. Veel kindjes welke in hun eigen bedje slapen komen in een ledikantje terecht, rond het derde jaar wordt vaak het bedje te klein. Dan heb je nog de keuze om te gaan voor een junoirbed, dit bed heeft de maat 150x70 cm of te gaan voor een eenpersoons kinderbed.

Huisbed peuter

Gaat je peuter rond het derde jaar over op een huisbed dan is het verstandig om het kindje al te laten wennen aan het bed. Ga het bed samen inrichten. Dit kun je doen door het bed gezellig te maken door wat kussentjes op het bed te plaatsen, de favoriete knuffels een plekje te geven en een nachtlampje neer te zetten. Zo creëer je een veilige omgeving voor je kind waardoor het beter zou kunnen slapen en de overstap soepel verloopt.

Origineel houten huisbed een duurzaam en geliefd kinderbed

Van ledikant naar kinderbed

Nu je kindje van ledikant naar kinderbed is gegaan kun je alle kanten op met het inrichten van de kinderkamer. Is je kleintje een peuter of kleuter dan kun je de inrichting afstellen op de belevenis van je dochter of zoon. Is je kleuter een tiener geworden dan kan het kinderbed ook als tienerbed functioneren. Geef de wanden een ander kleurtje, plaats een bureau in de kamer en maak van het bed een lig en zitplaats. Zo zie je dat een houten bed zeer functioneel is en dat je er een lange periode veel plezier van kunt hebben.

Wat vind jij van een houten huisje kinderbed? Misschien heb je ook interesse in inspiratie roze kinderkamer of in andere verschillende soorten kinderbedden.

Reactie schrijven

Commentaren: 2
  • #1

    Claire (donderdag, 22 juni 2023 19:54)

    Ik vind die huis bedjes zo ontzettend leuk en gezellig!

  • #2

    Tessa (woensdag, 28 juni 2023 18:45)

    Dit ziet er echt zo schattig uit!