· 

IKEA: deze 5 uitgangspunten maken de woonwinkel uniek

IKEA: deze 5 uitgangspunten maken de woonwinkel uniek

IKEA, wie kent de bekende unieke woonwinkel van Zweedse oorsprong niet? De winkelketen heeft belangrijke uitgangspunten die de winkel speciaal en aantrekkelijk maken. Denk hierbij aan de eenvoudige woonmeubels, maar zeker ook de bekende opbergoplossingen voor je interieur. 

 

Je kunt er alles kopen voor je hele wooninrichting, mits je de woonmeubels zelf in elkaar wilt zetten. Desalniettemin is IKEA een van de bekendste woonwinkels van de wereld. In dit artikel staan de belangrijkste doelstellingen op een rij.

IKEA: deze 5 ideeën maken de woonwinkel uniek

Waarom bij IKEA shoppen?

In 2021 bezochten 21,3 miljoen winkelaars IKEA en dan zijn de bezoekers in de woonwinkel in Delft nog niet eens meegerekend. Wat maakt de winkel zo aantrekkelijk? De grote woonwinkel richt zich op twee doelgroepen, namelijk starters, die op zichzelf willen gaan wonen en gezinnen met kinderen van 0-15 jaar. Voor beide groepen is de winkelketen erg aantrekkelijk, of je nu klein of groot behuisd bent, voor alles is een oplossing te vinden. Van een opklapbaar slaapbed, hoogslaper tot een woonkamer welke je kunt inrichten met bank, vloerkleed, salontafel, eettafel.

 

Langzamerhand is de doelgroep uitgebreider geworden, niet alleen de woon- en slaapkamer zijn aantrekkelijk, maar ook de inrichting van badkamer en keuken. 

Heel je huis inrichten met IKEA spullen

Of je nu een student bent, alleenstaande moeder of uitgebreid gezin, met de IKEA-spullen kun je heel je huis inrichten. Dat is het grote gemak van de woonwinkel. Je kunt alles onder een dak vinden van woondecoratie voor het inrichten van tuin/balkon tot het indelen van de slaapkamer.

 

Wil je nieuwe functionele meubels of een oplossing voor alle schoenen in de hal, bij IKEA vind je altijd een handige opbergmogelijkheden. De simpele uitstraling, zorgt ervoor dat de kast past bij elke woonstijl, daarbij zijn niet alleen de modellen en opbergmogelijkheden erg aantrekkelijk, maar ook de combinatie van prijs en kwaliteit is er voordelig. 

Heel veel opbergoplossingen voor je interieur

IKEA, je houdt ervan, of je vindt de woonwinkel verschrikkelijk. Desalniettemin is de winkelketen zeer bekend vanwege de goede opbergoplossingen voor je interieur. Van handige, opberg tips voor de keuken zoals ladeverdelers om je kast zo efficiënt mogelijk in te richten, tot oplossingen voor elke ruimte van je huis.

Je huis inrichten met je eigen ontwerp

Tegenwoordig kun je met de IKEA app. je eigen ruimte scannen. Ruim alle rommel op in bijvoorbeeld de keuken, woonkamer of badkamer en maak een foto van de ruimte. Je kunt op deze wijze meubels in de kamer plaatsen en met elkaar combineren. Zo kun je het vertrek visualiseren en ontdekt je alle woonideeën. Omdat de beelden in 3D zichtbaar zijn, zie je al snel welke mogelijkheden haalbaar zijn. Maar ook of je inrichting al snel te vol komt te staan of juist kaal oogt. 

Kleine prijs, groot resultaat

De kracht van IKEA is dat je voor een kleine prijs een kwalitatief goed meubelstuk krijgt wat jarenlang meegaat. Sterker nog vele bekende ontwerpen zoal de Billy boekenkast zie je ook op Marktplaats verschijnen. De stabiele meubels, die zeer functioneel zijn, kunnen makkelijk nog een tweede of derde ronde mee. Ben je op zoek naar echte designmeubelen, dan ben je bij deze winkel niet aan het goede adres. Maar wil je je ruimte praktisch inrichten en vind je basis meubelen prima, dan vind je in de interieurwinkel, de gehele wooninrichting.

Voor elke ruimte een functioneel meubelstuk

Waarnaar je ook op zoek bent, voor elke ruimte in huis is er wel een meubelstuk te vinden. Zo heet IKEA-wooninspiratie en ideeën voor:

 • Keuken
 • Slaapkamer
 • Woonkamer
 • Eetkamer
 • Kinderkamer
 • Thuiswerkplek
 • Badkamer
 • Garage
 • Berging
 • Hal
 • Studentenkamer
 • Babykamer
 • Tienerkamer
 • Wasruimte
 • Tuin/balkon

Zo zie je dat er voor elke gedeelte in de woning wel een bijpassend meubelstuk te vinden is. Het meest verkochte meubel is de Billy boekenkast. De bekende boekenkast met planken is ideaal voor decoratie, maar ook een fijne opbergplek voor bijvoorbeeld administratie, aangezien je er ook bijpassende opbergbakken bij kunt kopen. Zo kun je van de kast een open en gesloten ruimte maken.

Van babykamer, studentenkamer tot volwassen interieur

Vooral gezinnen met kinderen, zijn kind aan huis bij IKEA. Je kunt namelijk de gehele kinderkamerinrichting shoppen. De settings geven je wooninspiratie voor de babykamer, kinderkamer, tienerkamer totdat je kleine spruit een student is geworden en op zichzelf gaat wonen. Denk hierbij aan kinderkamer bedden, opbergkasten, maar ook het inrichten van de thuiswerkplek.

 

Neem je een IKEA family pas dan profiteer je met de familie nog van veel voordelen, hierbij kun je denken aan interessante kortingen, gratis evenementen en workshops. Het grootste voordeel is misschien wel dat je bij de winkel onbeperkt gebruik kunt maken van de warme dranken. Zo ga je niet alleen weg om te shoppen, maar is IKEA een echt gezinsuitje, waar je heerlijk wat kunt drinken en de kinderen kunnen genieten van het ballenbad. Het tweede pluspunt is dat je je spulletjes onbeperkt mag ruilen.

Het nadeel van de grote Zweedse woonwinkel

Nu ikzelf alleen nog maar tieners en volwassen in huis heb, komen we als gezin niet meer zo veel bij de woonwinkel. Alle kamers zijn immers al ingericht, wel shoppen we er nog wel eens voor een bed of handige opbergmogelijkheden, zoals een schoenenkast.

 

Toch ervaar ik ook een nadeel aan de grote Zweedse woonwinkel. Je moet regelmatig heel het uitgestippelde pad bewandelen, er zijn in de interieurshop ook wel kortere routes, maar deze brengen je vaak nog naar ruimtes, waar je eigenlijk niets te zoeken hebt.

 

Welk tijdstip je er ook komt, het is er altijd druk, dus dat is wel een dingetje om rekening mee te houden. Ook is het fijn als je zelf twee rechterhanden hebt, je krijgt de meubels en woondecoratie namelijk rechtstreeks mee vanuit het magazijn, daar zijn de meubelstukken opgeslagen. Het is de bedoeling dat je zelf je aankoop opzoekt in het magazijn en meeneemt naar de kassa.

 

Wat inhoudt dat je de gekochte artikelen thuis zelf in elkaar moet zetten. Dat kost even tijd, maar dan heb je wel een functionele oplossing voor je inrichting. Shop jij graag bij de grote woonketen?

Reactie schrijven

Commentaren: 6
 • #1

  Claire (vrijdag, 15 maart 2024 10:59)

  Wij zijn dol op de ikea! Jammer alleen dat een bezoek al gauw een dagbesteding is.

 • #2

  Eat Live Travel (zaterdag, 16 maart 2024 16:54)

  Ik heb best wat toffe items van de IKEA vandaan! Ik vind het leuk om de winkel te bezoeken, maar ik kies ook wel eens voor een Click&Collect order.

 • #3

  Sandra (zaterdag, 23 maart 2024 17:55)

  Ik hoor niet echt bij hun doelgroep, maar kom er soms toch voor accessoires.

 • #4

  Tessa (zondag, 24 maart 2024 17:03)

  Ik ben dol op ikea, vrijwel al mijn meubels komen daar van daan!

 • #5

  Jouvence (woensdag, 03 april 2024 21:45)

  Toen we voor het eerst op onszelf gingen was bijna alles van IKEA, langzaam zijn we alles aan het vervangen en is alleen de bank, het bed en onze kledingkast nog van IKEA.

 • #6

  Janet (zaterdag, 13 april 2024 09:02)

  Ik kom soms bij de Ikea, dan ga ik altijd met meer spullen naar huis dan ik eigenlijk nodig heb.