· 

Binnenkijken in kinderkamer met natuur thema en herten behang

Binnenkijken in kinderkamer met natuur thema en herten behang

We mogen binnenkijken in een kinderkamer met thema natuur, de meisjeskamer van Sofia is ingericht met herten behang. Het behang, de neutrale kleuren en natuurlijke materialen zorgen voor een geheel. De bos sfeer in de slaapkamer zorgt voor een knus geborgen gevoel. Wil je ook inspiratie en ideeën opdoen voor de kinderkamer, werp dan een blik op de sfeervolle foto's.

Binnenkijken in kinderkamer met natuur thema en herten behang

Een kijkje in de slaapkamer van Sofia

Sofia is onze 2 jaar oude dochter, zij is de gelukkige die in de favorietste slaapkamer van het huis mag slapen. Allereerst gebruikten we deze kamer als inloopkast voor onze kleding en onze verzameling

schoenen. Rond de termijn van 25 weken zwangerschap zijn we begonnen met het ontmantelen. Daarna zijn we stap voor stap bezig geweest om de ruimte om te toveren tot een babykamer voor het meisje wat opkomst was.

Aangezien we nog niet zo lang in deze woning wonen, hebben we de huidige vloerbedekking laten liggen, dit is een warme donkerbruine kleur. Ook het rolgordijn hebben we behouden. Voor de rest hebben we de kamer een opfrisbeurt gegeven met verf en hebben we een muur behangen. Als je nu een kijkje neemt in de kinderkamer, dan zie je een sfeervol kamertje met een natuur/bos thema.

kinderkamer thema natuur

Natuurlijke kamer met herten behang

Aangezien het een niet zo’n grote ruimte is, hebben we ervoor gekozen om de basis op de muren rustig te laten en hebben we alles opnieuw geverfd in gebroken wit. Zelf houd ik erg van behang omdat dit naar mijn mening de ruimte persoonlijker en knusser maakt. De keuze van het herten behang was makkelijk gemaakt. Al een hele tijd had ik het behang van Pimpelmees op het oog. Zelfs ver voor de zwangerschap heb ik altijd geroepen dat als er nog een baby mocht komen, ik graag dit thema natuur behang op de muur zou willen hebben. Uiteraard zijn we het daarover eens geworden!

kinderkamer met herten behang

Rustige kinderkamer inrichting met natuurlijke materialen

Ik wilde graag een bos/natuur thema creëren en de kinderkamer inrichting rustig en natuurlijk houden, daarom hebben we gekozen voor de Ivar kast van IKEA als commode. Dit is een mooie houten en compacte kast waar perfect een verschoonmandje op past. Onder het kastje hebben we witte pootjes gemonteerd en opgepimpt met mooie handgrepen.

 

Tijdens ons rondje in de woonwinkel IKEA liepen we ook bij toeval tegen een bedje in dezelfde stijl aan, die hebben we ook gelijk meegenomen. Zo ontstond er al snel de basis voor de meisjeskamer.

 

Om het totale plaatje compleet te maken hebben we de inrichting ook voorzien van natuurlijke materialen. Zo hebben we op haar kamertje een leuke rotanstoel van de Kwantum staan, waar we graag samen even een boekje lezen voor het slapen gaan. Dit is voor ons het favoriete plekje in haar slaapkamer. Vanuit deze plek hebben je zicht op de hele muur met het mooie natuur behang.

Onze kleine meid vindt het dan ook leuk om alle diertjes op de muur even bij langs te gaan.

bos behang en natuurlijke materialen kinderkamer

Geborgen meisjeskamer

Om meer geborgenheid in haar bed te creëren, hebben we een klamboe opgehangen van Jollein in de kleur nougat. Zelf vind ik dat de sluier beetje extra sfeer in haar meisjeskamer toevoegt. Daarnaast hebben we met meerdere accessoires van Jollein die de kamer helemaal afgemaakt, zoals met een muziekhanger in de vorm van een maan en het beddengoed in dezelfde lijn en de raamdecoratie in de kinderkamer. Het fijne van het kindermerk is dat er veel dezelfde kleuren worden gebruikt in de items en decoratie, daardoor is het erg gemakkelijk om een eenheid te creëren. De laatste spulletjes die we hebben toegevoegd aan de kinderkamer inrichting zijn het muislampje van Seletti en de konijnenkop- wanddecoratie van Kwantum.

Over het resultaat de inrichting van de kinderkamer ben ik erg tevreden, ondanks dat de ruimte relatief klein is, oogt het niet klein. Verder ben ik blij dat dat we de accessoires een mooi en passend plekje hebben kunnen geven en dat je een aantal dingen weer ziet terugkomen, zoals de bosdieren in het behang en decoratie. Ik was eerst bang dat het kamertje niet compleet naar onze wensen gestyled kon worden en dat we wellicht een commode achterwege moesten laten, maar gelukkig was dit niet nodig! 

Inspiratie, kleuren en thema

Uiteraard, zoals de meeste mama’s denk ik, heb ik de inspiratie van kleuren en thema kinderkamer van Pinterest gehaald. Hier heb ik eindeloos op gescrold met als favoriete term kleine babykamer. Ook heb ik ideeën opgedaan via Instagram en ga ik graag binnenkijken in kinderkamers.

 

Momenteel ben ik ook alweer druk bezig met de volgende fase voor de meid, want ze slaapt nu nog steeds heerlijk in haar ledikant, maar binnenkort gaan we de overstap maken naar een peuter bed. Spannend! Wil je meer ideeën, volg dan het Instagram-account @huisjeop.het.hogeland.

Reactie schrijven

Commentaren: 6
 • #1

  Claire (dinsdag, 05 maart 2024 09:08)

  Ahhhh wat een lief en schattig kamertje! Ik vind een mooi behang in een kinderkamer altijd zo sfeervol.

 • #2

  Eat Live Travel (donderdag, 07 maart 2024 17:42)

  Ik vind dit echt een van de leukste blogs altijd. Lekker bij anderen binnen gluren om te kijken hoe zij het doen. Heel leuk kamertje! Vind het behang echt prachtig.

 • #3

  sandra (vrijdag, 08 maart 2024 11:50)

  Wat een prachtige meisjeskamer! Dat behang met hertjes vind ik geweldig!

 • #4

  Amelie van Writings by Amelie (zondag, 10 maart 2024 12:58)

  Wauw wat een mooi behang! Tijdloos en goed voor veel leeftijden en verschillende geslachten! Ik ben ook wel fan van het rotan!

 • #5

  Malou (zondag, 10 maart 2024 18:13)

  Wauw wat een mooi kamertje, ik vind deze stijl echt heel mooi!

 • #6

  Tessa (maandag, 11 maart 2024 19:17)

  Wow dat behang is echt super mooi Doet me een beetje denken aan het behang/wandkleden in oude kastelen