· 

Klein balkon inrichten? 3x inspiratie leuke meubelen

Klein balkon inrichten? 3x inspiratie leuke meubelen

Heb je een klein balkon dan kan het best lastig zijn om het balkon in te richten. De ruimte is namelijk niet zo groot. Voor een fijn buitenleven is het wel zo fijn als er een zitplek op het balkon geplaatst kan worden, als dat mogelijk is.

 

Er zijn meerdere meubels verkrijgbaar voor op een smal balkon. Opvouwbare meubels, welke handig en zeer praktisch zijn, maar ook een leuke uitstraling hebben. Zo kun je in no-time de ruimte inrichten.

 

Heb je geen inspiratie en ideeën? In dit artikel staan drie meubels welke je kan toepassen om dakterras of klein balkon gezellig te maken.

Klein balkon inrichten? 3x inspiratie leuke meubelen

Klaptafel of mini balkon meubels

Heerlijk genieten van het mooie weer, wie wil dat nu niet? Zodra het zonnetje schijnt zit je het liefste buiten. Dat kan ook op een klein balkon. Met een bistro set creëer je een gezellige sfeer en kun je fijn buiten zitten. Zijn twee kleine stoeltjes met een tafel al te groot, dan kun je het beste kijken naar meubels welke inklapbaar zijn.

 

Er zijn balkontafels welke je over de reling kan ophangen, in diverse uitvoeringen van riet tot hout. Zodat je het balkon kan inrichten naar je wens. Het tafelblad kun je bij de ene model inklappen, bij het andere model is het blad zo klein gemaakt, zodat je er alleen een kop koffie of boek op kan neerleggen. Maar omdat het balkon niet erg groot is, maakt dat niets uit. Het gaat erom dat je er een beker op kan zetten, zodat je lekker buiten kan genieten van het mooie leven.

Broeikas om planten te kweken

Heb je nog een beetje ruimte over dan is er misschien nog wel plek over voor een uitklapbare kas. Een broeikas waarin je planten en groente of kruiden kan kweken. Zo kun je je favoriete groente kweken zoals tomaten, maar ook aardbeien zijn een mogelijkheid. Met een kweekkas kun je alle kanten op, zelfvoorzienend leven is niet haalbaar. Maar met een paar groene vinger kun je heerlijk hobbyen.

Barbecueën op klein balkon

Op en top genieten op je balkon, daar hoort barbecueën ook bij. Met mooi weer lekker je vlees, vis en groente klaarmaken in de buitenlucht. In de tuin is een grote barbecue geen probleem, maar op balkon heb je wat minder ruimte. Maar er zijn ook mogelijkheden als je wat kleine behuisd bent. Er zijn namelijk opvouwbare en draagbare barbecues, welke ook geschikt zijn om mee te nemen naar de camping. 

 

Zo heb je geen object wat op superklein balkon moet blijven staan, maar haal je de barbecue tevoorschijn als het je uitkomt. Zo bespaar je de ruimte en staan er geen onnodige obstakels op je balkon.

Geniet van de vogels met vogelvoer

Heb je zo weinig ruimte, en is een stoel eigenlijk al te veel is, hang dan vogelvoer op balkon op. Door voer op te hangen komen er meerdere vogels naar je huis toe. Zo kun je van binnenuit geniet van je krappe buitenruimte. Maak de plek aantrekkelijk voor meerdere vogelsoorten, plaats een waterbak op de balkontafel en hang een vogelhuisje op.

 

Heb je een balkon of dakterras gezellig ingericht?

 

Leestip: ideeën balkon inrichten met planten

 

Reactie schrijven

Commentaren: 9
 • #1

  Nicole Orriëns (maandag, 06 maart 2023 10:54)

  Omdat wij op het platteland wonen hebben we een grote tuin. Maar het balkon op de foto vind ik echt superleuk ingericht!

 • #2

  Claire (zaterdag, 11 maart 2023 14:41)

  Wat een onwijs leuk en lief ingericht balkon op de foto!

 • #3

  Tessa (maandag, 13 maart 2023 19:17)

  Ik heb op mijn mini balkon een kleine tafel en kastje staan. Als het lekker weer is om buiten te zitten, dan pak ik mijn opklap tafel en stoel er bij

 • #4

  Caroline (woensdag, 22 maart 2023 10:27)

  Als ik in de stad zou wonen en een balkon of dakterras zou hebben zou ik het idd ook zo gezellig mogelijk inrichten. Met groen en mooie duurzame materialen.

 • #5

  Nicole Orriëns (woensdag, 22 maart 2023 15:51)

  Een mens zou toch zo een balkon willen! Wat ziet het er leuk en gezellig uit!

 • #6

  Wanda (vrijdag, 24 maart 2023 09:46)

  Wij hadden vorig jaar tijdens onze vakantie een klein balkonnetje met zo'n klaptafeltje en dat was prima, dus zoiets zou ik zelf ook doen als ik een balkon zou hebben.

 • #7

  Amina (maandag, 27 maart 2023 11:04)

  Jaaa, wij hebben een balkon en ik heb vorig jaar ook een bistro set gekocht. Dat staat zo leuk ook en je kunt het inklappen en snel wegzetten. Mooie tips hoor!

 • #8

  Rory (dinsdag, 28 maart 2023 15:06)

  Het klinkt heel gek, want in Amsterdam zouden ze er 'een moord' voor doen (bij wijze van spreken), maar wij hebben naast een veranda en een tuin ook nog een balkon op de eerste verdieping over de gehele lengte van het huis. En een klein balkon aan de voorkant. En beiden gebruiken we echt nooit. Zo zonde.
  Ik las ooit iets van een soort van 'barplank' die je over de reling kan hangen, zag er erg gezellig uit. Maar omdat wij nooit iets op het balkon doen...

 • #9

  Jouvence (woensdag, 05 april 2023 19:33)

  Handige inspiratie en tips, helaas hebben wij geen balkon of tuin bij ons appartement.