· 

Leuke woonwinkels in de regio Zeist

Leuke woonwinkels in de regio Zeist

Hoe een klein dorp toch heel veel wooninspiratie kan bieden. En dan niet alleen wij, ook de plaatsen om Zeist heen bieden je volop InterieurInspiratie.

 

Ik woon al jaren in Zeist en heb al veel winkels zien komen en gaan. Wel jammer want vaak zijn het juist die kleine winkels die je veel inspiratie kunnen bieden. Ik ben wel blij dat Casa in Zeist zit en dat recent de Xenos weer terug is gekomen. Maar ik mis soms in Zeist die bijzondere winkels. Die pareltjes waar je tegen items aanloopt die je niet bij elk warenhuis kan komen. Maar gelukkig bieden buurtgemeentes Driebergen, De Bilt en Bilthoven nog veel meer wooninspiratie. En anders nemen we gewoon de bus naar de grote stad.

Leuke woonwinkels in de regio Zeist

Van tijdloos interieur tot de leukste woonaccessoires

Een van de woonwinkels waar Zeist om bekend staat is Van Tellingen interieurs. Ik rij zeker 4 keer per week langs hun pand en moet toch altijd even een blik werpen op de etalage. Even naar binnen gluren naar de bijzondere items die ze verkopen. Dit is niet een winkel waar je even iets koopt. Van Tellingen verkoopt grote designmerken. Hier koop je dus een pronkstuk voor je interieur waar je even voor gespaard hebt.

Hou je niet van tijdloos maar juist meer van landelijk? Ga dan zeker even langs bij Fleur & Geur. Niet alleen verkopen ze hier de leukste woonaccessoires, ze verkopen ook parfum en achterin de winkel kun je een heerlijk kopje koffie drinken.

Unieke woonwinkels regio Zeist

Woonwinkels voor de keuken

Mocht je net als ik dol zijn op koken, dan zit er in De Bilt een winkel waar je echt niet makkelijk weg komt. Niet alleen verkopen ze prachtige pannen, planken vol kookboeken. Ook verkopen ze bij Kooklust mooie servies. Zij hebben een grote collectie Bunzlau Castle. Een servies waar ik echt dol op ben. Als ik iets wil van Bunzlau Castle ga ik naar Kooklust of naar de Droom van Utrecht. Beide hebben echt een tafel vol met dit prachtige servies.

Als je dan toch in De Bilt bent, rij dan even door naar Bilthoven. Daar zit namelijk Bubbles & More. Je kunt hier heerlijk lunchen, ook weer met het servies van Bunzlau Castle. Maar je kunt hier ook overnachten, iets lekker bij de bakkerij halen of iets moois voor je interieur kopen bij de Bubbles & Home winkel.

Woonwinkels omgeving Zeist

Woonwinkelen in Utrecht

Als al die kleinere plaatsen je nog geen volle tassen en een lege portemonnee hebben opgeleverd, kun je altijd nog door naar de grote stad. En ga dan niet naar de standaard winkels. Vermijdt de Bijenkorf, maar ga heerlijk struinen in al die kleine straatjes. 

 

Mijn favoriet: de Swan Market Store op de Steenweg. Als je op zoek bent naar een bijzonder cadeau, of een item voor je interieur dat niet iedereen heeft. Hier ga je zeker slagen. Posters of wanddecoratie die je niet bij IKEA koopt, maar waar je echt kan zien dat ze uniek zijn. En dat geldt voor alles in deze winkel. De sfeer alleen al, ik kan hier uren verblijven.

 

Nog een woonwinkel in Utrecht waar ik graag even langs ga als ik in de buurt ben: Ananda Spiritual Living. Een winkel waar ze prachtige zoutsteenlampen verkopen, maar ook een grote collectie aan edelstenen hebben. En als je toch aan deze kant van Utrecht bent, ga dan bij Ananda even de hoek om en bezoek Robinwoodmusicbox. Een winkel vol muziekdozen, die mag je echt niet voorbij lopen. Hij zit een beetje verstopt, maar is het (be)zoeken waard.

 

Heb je toch iets meer met modern woonaccessoires en gadgets? Ook dan zit je goed aan deze kant van Utrecht, want tegenover Ananda zit Keck & Lisa. Nog zo’n winkel waar je ogen tekort komt. Van de mooiste kaarsen tot de leukste hebbedingetjes. 

 

Kortom, in mijn regio is er nog genoeg wooninspiratie. Combineer dat met leuke eettentjes en je kun je de hele dag vermaken.

Reactie schrijven

Commentaren: 5
 • #1

  Claire (dinsdag, 12 maart 2024 07:07)

  Ik ben weleens in Zeist geweest maar niet om woonwinkels te bezoeken.

 • #2

  Tessa (dinsdag, 12 maart 2024 18:52)

  Volgens mij ben ik nooit in Zeist geweest. De winkels die je noemt klinken erg inspirerend

 • #3

  Eat Live Travel (donderdag, 14 maart 2024 20:30)

  Het klinkt alsof er leuke en unieke woonwinkel in Zeist zijn. Ik ben gek op conceptstores.

 • #4

  Nicole Orriëns (woensdag, 20 maart 2024 09:30)

  Mijn zusje heeft ook jarenlang in Zeis gewoond. Ik vind het altijd een leuk plaatsje. Dankjewel voor de fijne tips.

 • #5

  Helen ten Napel (woensdag, 20 maart 2024 11:58)

  Ben een aantal jaar geleden in Zeist geweest, maar ik zie dat ik snel weer eens moet gaan!