· 

Hoe kun je het beste een luxe badkamer leuk inrichten?

Hoe kun je het beste een luxe badkamer leuk inrichten?

Wil je luxueus kunnen badderen, dan is het van belang dat er in de badkamer de juiste badkamermeubels aanwezig zijn. Meubels welke zorgen voor conform, zodat je heerlijk kunt ontspannen en jezelf kunt opladen met een fijn bad of een ruime douche. In dit artikel staan ideeën om je badkamerruimte zo comfortabel mogelijk in te richten.

Hoe kun je het beste een luxe badkamer leuk inrichten?

Ideeën voor een comfortabele badkamerinrichting

Je gaat verhuizen of misschien ben je op zoek naar inspiratie om een nieuwe badkamer in te richten. Als je bent voorzien van een grote badkamer, dan heb je de mogelijkheid om de ruimte comfortabel in te richten. Je hebt immers genoeg mogelijkheden om van je badkamer een waar spa paradijs te maken.

Maar hoe creëer je een luxe badkamer? In dit artikel staan badkamermeubels welke niet mogen ontbreken in een grote badkamer.

Grote (ronde) spiegel

Wil je jezelf goed kunnen zie dan is een grote spiegel wel zo makkelijk. Tegenwoordig zie je veel grote ronde spiegels met verlichting. In de spiegel kun je goed zien wat je aan het doen bent, denk hierbij aan je haren kammen of je tandenpoetsen. De spiegels hebben nog een groot voordeel, na het douchen of badderen kun je nog prima in de spiegel kijken. De anticondens spiegel zorgt er namelijk voor dat het spiegelbeeld niet beslaat. De spiegelverwarming zorgt ervoor dat het glas er helder uit blijft zien.

Vrijstaand bad

Een echte luxe is toch echt een vrijstaand bad, mits je van uitgebreid badderen houdt. Heb je een ruimte naast je slaapkamer, dan kun je misschien zelfs een badkamer en suite maken. Een losse ruimte welke is gekoppeld aan je slaapkamer, waardoor je zo vanuit je bed, je bad ik kunt stappen.

 

Toch heeft niet iedereen zo veel ruimte, maar je kunt natuurlijk ook een losstaand ligbad in je badkamer plaatsen. Let wel op dat het formaat en het model van het bad goed past in je badkamerinterieur. Het bad komt namelijk het meest tot zijn recht, als er genoeg ruimte is rondom het badkamermeubel, zodat je genoeg bewegingsvrijheid hebt als je het ligbad in of uit wilt stappen.

Spa in je badkamerinterieur

Wil je van je badkamerinterieur een ontspanningsruimte maken, waar je heerlijk kunt genieten van een aromatische lucht en kunt relaxen, ga dan voor een spa. Er zijn meerdere mogelijkheden om de ruimte om te toveren tot een droombadkamer, denk hierbij aan infraroodsysteem in de douche of een sauna. Bij een op-en-top rustgevende ruimte hoort natuurlijk ook bijpassende muziek. Je kunt daarom ook een geluidsinstallatie laten monteren waardoor je kunt luisteren naar jouw gewenste rustgevende muziek.

Badkamermeubel met dubbele wasbak

In de ochtend in de rij staan om je tanden te kunnen poetsen is er anno 2024 niet meer bij. Maak gebruik van een dubbele wasbak zodat minstens met twee gezinsleden zich in de spits op kunnen knappen. Is je badkamer ruim genoeg, dan zijn twee wastafels een echte aanrader. Je kunt gaan voor twee aparte waskommen of een bredere wastafel nemen welke geschikt is voor twee personen.

Comfortabele inloopdouche

Niet iedereen wil graag een heerlijk ligbad, maar een comfortabele inloopdouche staat wel hoog op het verlanglijstje. Een standaard douchecabine heeft de standaardafmeting van 90x90 cm. Een inloopdouche heeft een ruimer formaat, de afmeting is minimaal 90 cm x 120 cm. Daarbij heb je de keuze om er wel of geen douchedeur in te plaatsen. Het nadeel van een douchedeur is dat er op de doorschijnende deur al snel kalksporen aanwezig zijn, het is dus van belang dat je de badkamer regelmatig hygiënisch schoonmaakt. Daarentegen moet je wel de ruimte hebben om een douchedeur te plaatsen. De deur moet je namelijk makkelijk kunnen openen. Niet iedereen heeft genoeg ruimte in de badkamer, waardoor de deur beperkt kunt openen omdat er bijvoorbeeld een badkamermeubel of bad dicht tegen de deur aanstaat.

 

Je kunt ook geen deur bij de inloopdouche plaatsen, dat scheelt je weer een schoonmaakklusje. Maak je geen gebruik van een verwarming, dan kan geen deur ook zorgen voor een kouder gevoel in de doucheruimte. Aan jou de keuze wat je het fijnste vindt.

Grote badkamertegels

Wil je een badkamer welke rust en ruimte uitstraalt dan zijn grote badkamertegels een goede optie. Door te kiezen voor een groter formaat tegel, denk hierbij aan 60x60 cm, 80 cm x80 cm of zelfs groter, oogt je badkamer ruimer. Daarbij heb je ook minder voegen, wat zorgt voor een makkelijk onderhoud van de ruimte.

Reactie schrijven

Commentaren: 2
  • #1

    Claire (vrijdag, 31 mei 2024 08:44)

    Een grote ronde spiegel en mooie planten zijn wat mij betreft onmisbaar in een luxe badkamer.

  • #2

    Heidi (zondag, 16 juni 2024 17:42)

    Ik zelf zou ook een grote spiegel nemen, vooral omdat deze nu ook al met licht is. Vind ik persoonlijk super.. Ik zelf heb een kleine badkamer en sta enkel maar een bad in. Wij zelf staan in bad om te douche dus dat bad zouden wij al weg nemen. Ook om zo meer ruimte te krijgen in de badkamer. Maar bedankt voor de fijne artikel.