· 

Binnenkijken in een meisjeskamer met oud roze behang

Binnenkijken in een meisjeskamer met oudroze behang

We mogen binnenkijken in de kinderkamer van Nova, 7 jaar oud. De meisjeskamer heeft oudroze behang met bloemenpatronen. De roze kleur is gecombineerd met een zandkleur waardoor de slaapkamer een zachte romantische uitstraling krijgt. Wil je weten hoe de gehele kamer is ingericht? In dit artikel kun je enkele ideeën vinden, zodat je inspiratie kunt opdoen voor de inrichting van de kinderkamer.

Oud roze kinderkamer voor meisje 7 jaar

Oudroze bloemen behang in de kinderkamer

Voorheen was dit de kinderkamer van haar zusje Jaylinn, maar we hebben de slaapkamer een hele andere look gegeven. Ik had al helemaal in mijn hoofd, hoe ik het graag wilde hebben, namelijk oudroze bloemenbehang, maar er staat nog steeds veel leuks op me verlanglijstje.

 

We trokken al het oude behang van de muren, maar ook de stukken van de wand mee. Dus moesten we helaas eerst de muur stuccen voordat we konden gaan starten met behangen. Haar zus Jaylinn had een bedstee, deze hebben we weggedaan. Eigenlijk hebben we alles in de kinderkamer verwijderd, alleen de vloer hebben we behouden, maar deze hebben we wel beschilderd. 

Oud roze bloemen behang voor meisjeskamer

Het inrichten van de meisjeskamer

Ik begin bij het inrichten van de meisjeskamer altijd met het behang, in dit geval bloemenbehang en vanuit de basiskleuren werk ik verder. Ik ben met het staaltje bloempatronenbehang naar de bouwmarkt gegaan en ik heb gekeken welke kleurtinten er mooi bij passen. Ik wilde erg graag een lambrisering op de muren voor een wat speelser effect, dus daar ben ik ook naar op zoek gegaan.  Als raambekleding heeft mijn dochter shutters voor de ramen, deze maakt de slaapkamer compleet.

Mooi oud kinderbed

Nova heeft een mooi oud kinderbed van Marktplaats. Ik wilde heel graag een oud bed en mijn moeder had er nog een op zolder staan, maar deze was helaas wit geschilderd. Ik wilde graag een houten bed. Ik heb geprobeerd om het bed te schuren, maar het kinderbed ging er niet mooier uitzien. Dus ben ik op Marktplaats gaan zoeken en toen kwamen we deze slaapplaats tegen. Het bed is net iets groter dan een eenpersoonsbed dus dat is erg fijn. Uiteindelijk is haar bed echt de blikvanger van haar kamer geworden.

Kinderkamer meisje 7 jaar

Passend beddengoed

Ik houd echt van mooi beddengoed, dat maakt tenslotte het kamertje. Het beddengoed is van Konges Sjöjd, of Garbo&friends. Maar mijn moeder maakte ook prachtige linnen dekbedhoezen voor de meiden.

Inspiratie behang

Ik kreeg inspiratie van het behang toen ik op het Instagramaccount keek van Little Amour. Daar zag ik dat een gedeelte van de ruimte was behangen met dit bloemenpatronenbehang. Ik denk dat ik een van de eerste ben die het besteld heeft. Het is ideaal, want je kunt het bloemenbehang op maat bestellen en daarna wordt het behangpapier in banen thuisbezorgd. De verf heb ik bij Karwei gekocht.

inspiratie oud roze kinderkamer meisje met oudroze kast

Kinderkamer meubels van Marktplaats

Nova's kinderbed en grote kast komen van Marktplaats. Ik wilde graag een mooie grote oude kast in haar kamer voor haar kleding en speelgoed. Alleen wilde ik een demontabele kledingkast, omdat de kast ook nog naar boven gebracht moest worden. He werd dus een kast waarbij je de onderdelen uit elkaar kan halen, zodat je boven alles weer in elkaar kunt zetten. De grote kast heb ik geschilderd in dezelfde kleur als de lambrisering, dit is een roze kleur.

De keuze van de vloer

Drie jaar geleden toen we hier kwamen wonen, wilde ik graag grenen planken over de hele bovenverdieping. Mijn man verklaarde me voor gek, maar tot de dag van vandaag ben ik daar nog steeds erg blij mee, echt alles staat leuk op de kamertjes met witte vloeren. Je moet de grenen vloer wel eens in de zoveel jaar opschuren en lakken.

Maar ik vind de vloer gewoon bij alles mooi staan. Bij de slaapkamer van Jaylinn hebben we laminaat gelegd, maar daar heb ik toch spijt van. Een witte vloer geeft toch een ander sfeertje.

Winkel ideeën

Het bureau is van mijn moeder geweest en heeft nu weer een mooi plekje op Nova haar kamer. Verder heb ik gen favoriet merk en koop ik spulletjes in veel verschillende winkels. Wil je de kinderkamer ook thuis? Ideeën om te shoppen zijn:

 • Behang: Little Amour
 • Poef: Karwei
 • Lamp: Bymoosz
 • Maankussen: Playatslaep
 • Naam kussen: Hipbybengel
 • Vloerkleed: Tapis Petit
 • Klamboe: Kwantum
 • Rotan: Kidsdeco

Wil je nog meer inspiratie, neem dan een kijkje op het Instagram account mama van 3 meisjes. Dit is het account van de moeder, Danielle. Zij plaatst regelmatig foto's van haar kinderen, kinderkamers, speelgoed en kinderkleding. Wat vind jij van deze meisjeskamer?

Reactie schrijven

Commentaren: 6
 • #1

  Claire (maandag, 23 oktober 2023 21:07)

  Wat een liefdevol kamertje en mooi verhaal. Dat maakt het heel warm. Mooi!

 • #2

  Teresa Dankerlui (dinsdag, 24 oktober 2023 03:49)

  Die ´maan´ is leuk. En wat een apart bed.

 • #3

  Wanda (dinsdag, 24 oktober 2023 19:36)

  Wat zal haar dochter hier met plezier spelen en slapen, want zo'n kamer wil toch elk jong meisje?

 • #4

  Tessa (dinsdag, 24 oktober 2023 19:49)

  Wow wat een prachtige meisjes kamer is dit. Deze tint is mooi en erg rustig

 • #5

  Saskia (woensdag, 25 oktober 2023 08:12)

  Ik hou zelf niet zo van behang, en al helemaal niet van bloemetjes behang, maar toch, het straalt wel een bepaalde warme en gezellige sfeer uit.

 • #6

  Jouvence (zaterdag, 04 november 2023 18:37)

  Wauw, wat een prachtige meisjeskamer! De lambrisering vind ik ook erg mooi. Het past allemaal perfect bij elkaar.