· 

Op zoek naar een balkonparasol? 4 mogelijkheden voor buiten

Op zoek naar een balkonparasol? 4 mogelijkheden voor buiten

Ben je op zoek naar een balkonparasol voor een klein terras of voor op je balkonnetje, dan heb je meerdere mogelijkheden. Parasols zijn er in verschillende maten en modellen, van waterdichte tot windbestendige zonbescherming. Je kunt je balkon parasol op diverse manieren bevestigen, bijvoorbeeld aan de reling of via een houder. In dit overzicht staan verschillende ideeën, zodat jij je buitenruimte gezellig kunt maken.

Op zoek naar een balkonparasol? 4 mogelijkheden voor buiten

Een kantelbare parasol voor een optimale zonnebescherming

De kantelbare parasol is fijn voor als je lekker buiten wilt verblijven, maar niet continu in de zon wilt zitten. Er zijn diverse modellen in de omloop. Van een recht standaard met een knik, deze parasols noem je ook wel een balkonparasol met knikarm, maar je kunt natuurlijk ook gaan voor een zweefparasol.

 

Toch zijn er ook parasols die niet helemaal rond zijn, maar ook zijn voorzien van een recht gedeelte, waardoor je makkelijk schaduw bij de muur kunt creëren. De parasol is vanwege het rechtte gedeelte namelijk goed te kantelen.

Genieten van de schaduw met een balkon houder

Heb je een groot dakterras of balkon dan kun je er ook goed een ouderwets parasol met standaard neerzetten. De ruimte is immers breed genoeg, dus de standaard staat niet in de weg. Denk voor het aanschaffen van zonnebescherming goed na over het soort materiaal. Wil je bijvoorbeeld stof welke geen Uv-stralingen doorlaat of is de ligging van de balkonruimte niet zo gunstig en ervaar je veel tocht? Dan is het van belang dat je een goede parasol uitkiest welke windbestendig is. Zo kun je heerlijk genieten van de schaduw. Houdt er wel rekening mee, dat de parasol tijdens storm niet open kan blijven staan.

Een parasol met knikarm

Een parasol met knikarm is ideaal voor als je even uit het zonnetje wilt zitten. Op deze wijze kun je ook dankzij het knikmechanisme bij alle zonnestanden buiten blijven zitten. De parasol beschermt je prima tijdens de volle maar ook laagblijvende zonnestraal. Laat het vierkante of ronde model makkelijk met de zon meedraaien, terwijl jij geniet van het goede buitenleven.

Bevestig een parasol aan de reling

Heb je een superklein balkon en wil je de bescherming aan de reling bevestigen, dan is het verstandig om een parasolklem aan te schaffen. De klem kun je makkelijk monteren aan het balkon, hierdoor bespaar je ruimte. Wil je de zonnewering in de loop van de dag verplaatsen, omdat de stand van de zon is veranderd dan is dat geen probleem. Met de schroef verplaats je makkelijk de balkonparasol zodat je lang kunt genieten van het heerlijke weer. Hoe bescherm jij je buiten tegen de zon?

Reactie schrijven

Commentaren: 7
 • #1

  Melanie Hoogvliet (maandag, 10 juni 2024 13:28)

  Wat een goede blog! Ik heb heel lang een appartementje met balkon gehad en kon daar nooit een goede parasol voor vinden.

 • #2

  Tessa (donderdag, 13 juni 2024 16:46)

  Wat een fijne tips zijn dit. Ik heb op mijn balkon een blauw/wit gestreepte parasol op een voet. In de wintermaanden ligt die in de kast

 • #3

  sandra (vrijdag, 14 juni 2024 10:29)

  Wat fijne tips! Parasols met een knikarm vind ik heel handig

 • #4

  Nicole Orriëns (vrijdag, 14 juni 2024 11:36)

  Wat leuk om de verschillende mogelijkheden zo op een rijtje te zien. Bij een balkon is de ruimte natuurlijk toch wat anders dan in de tuin.

 • #5

  Elsa (vrijdag, 14 juni 2024 12:22)

  Interessant artikel voor mijn moeder. Die heeft een balkon en vind het heel fijn om buiten te zitten.

 • #6

  Tine (zaterdag, 15 juni 2024 19:09)

  Wat leuk! Ik wist helemaal niet dat er speciale parasols waren voor op een balkon.

 • #7

  Jouvence (zondag, 16 juni 2024 14:11)

  Wij hebben niet echt een buiten, dus een parasol is niet nodig. In de zomer probeer ik de warmte/zon buiten het appartement te houden met rolgordijnen.