· 

Het perfecte naambordje voordeur voor jouw huis

Het perfecte naambordje voordeur voor jouw huis

Wil je dat de bezoekers snel je huis kunnen vinden, ga dan voor een perfect voordeur naambordje. Je kunt de voorkant van je woning opfleuren door een persoonlijk naambord te creëren. Een verwijzing bij de voordeur welke duidelijk aangeeft wie er op het huisnummer woont en/of wonen. Veel huishoudens vergeten het bordje te plaatsen, toch is dit van groot belang.

De verschillende materialen en stijlen zorgen ervoor dat je het naambord van Topdoek.nl naar je eigen ideeën kunt personaliseren, op deze wijze kun je zelf je eigen naamplank creëren welke goed bij jouw woonhuis past.

Het perfecte naambordje voordeur voor jouw huis

Waarom is een naamplank belangrijk?

Zodra je gaat verhuizen, zie je bij elke woning automatisch een huisnummer, toch is het naambord je bij de voordeur ook zeer belangrijk. Niet elk huishouden heeft een naambordje, het is immers ook niet verplicht. Wil je geen naamverwijzing bij de deur dan kunnen er wel veel onduidelijkheden ontstaan. Problemen, welke je makkelijk had kunnen voorkomen. Er kan namelijk van alles misgaan.

 

Je visite kan bijvoorbeeld niet makkelijk je nieuwe huis vinden. Misschien denk je, nu dan bellen ze me maar even, maar wat nu als de ambulance in een noodoproep voor de deur moet verschijnen? Als je in een woonwijk woont, waar vele huizen bij elkaar op een rij staan, dan kan een naamplank van groot belang zijn. Bij zoveel woongelegenheden kan je als bezoeker soms door de bomen het bos niet meer zien, een goede aanwijzing naar de juiste bewoners van het huis is dan wel erg fijn.

 

Wil je graag je postpakketjes op tijd in huis hebben, dan is het ook handig als de postbezorger je huis makkelijk kunt vinden. De postbode kijkt bij het bezorgen van je bestelling, namelijk niet alleen naar het huisnummer maar ook naar de achternaam.

Ga voor geschikt materiaal wat past bij je woning

Ben je van plan om een naambordje op de voorgevel te plaatsen, dan heb je tegenwoordig een ruime keuze uit verschillende materialen. Natuurlijk is het soort woning ook erg belangrijk, je maakt waarschijnlijk bij het uitkiezen van een naamplaatje een andere keuze bij een vrijstaande boerderij dan bij een moderne woning. Toch kun je met verschillende materialen, zoals beton, glas of hout, het huis persoonlijk maken.

Geef je woonhuis een persoonlijke uitstraling

Heb je een bedrijf aan huis dan kun je het plankje voorzien van je bedrijfsnaam, zodat de klanten je snel en makkelijk kunnen vinden. Je kunt je woonhuis ook een persoonlijke uitstraling geven door de namen van de familieleden op het bordje te plaatsen of door een foto toe te voegen van je favoriete huisdier. Daarna kun je het naambord stijlen in de juiste kleur en/of model. Denk hierbij aan een rond, vierkant of hexagon naambord. Maak het model passend bij je huis door het naamplaatje een industriële, klassieke of juist moderne look te geven.

De tekst op het naambord

Je kunt de tekst van je naambord naar eigen ideeën opstellen. Wel is het belangrijk dat je huisnummer en de achternaam op het bordje staan vermeld. Wil je aan de buitenwereld kenbaar maken dat er een heel gezin woont, dan kun je ook alle namen van de bewoners op het plaatje plaatsen. Kortom, er zijn vele mogelijkheden om een geschikt plaatje te maken wat past bij jouw vorm en stijl. Heb je weinig inspiratie, neem dan eens een kijkje op Pinterest, daar kun je vele ideeën opdoen. Hoe zit jouw naamplaat eruit?

Reactie schrijven

Commentaren: 10
 • #1

  EvenDelen.be (zaterdag, 27 april 2024 07:35)

  Wij hebben ook een gepersonaliseerd huisnummerbord. Het hangt er nu ondertussen bijna twee jaar en we zijn er nog steeds tevreden over. Echt wel een aanrader om voor een persoonlijk huisnummerbord te kiezen. De stijlen en ontwerpen zijn haast oneindig.

 • #2

  Nicole Orriëns (zaterdag, 27 april 2024 10:12)

  Wij hebben een heel mooi landelijk naambordje dat mijn man en ik kregen toen we trouwden dertig jaar geleden!

 • #3

  Tessa (zaterdag, 27 april 2024 17:07)

  Ik heb een strak naambord: transparant met bordeaux rode letters

 • #4

  Claire (zondag, 28 april 2024 07:58)

  Super mooi, gezellig en sfeervol inderdaad! Ik heb vooral in Denemarken de leukste exemplaren voorbij zien komen.

 • #5

  Corrina (zondag, 28 april 2024 09:50)

  Ja naambordjes
  Sommige mensen laten het bordje erop zitten wat bij aflevering erbij zit niks mis mee natuurlijk
  Maar iets persoonlijks is mooi wij hebben er 1 speciaal laten het lijkt natuursteen maar het is kunststof
  het is de kleuren die binnen als een rode draad door het huis gaan

 • #6

  Mirjam (zondag, 28 april 2024 16:03)

  Wij hebben ook zo'n cirkel bij de gevel hangen, met ons huisnummer erin. Daaromheen zit het logo van mijn bedrijf (die is toevallig rond) en met kleine letters staat onder ons huisnummer mijn URL. Eg blij met deze toevoeging aan de gevel!

 • #7

  Eat Live Travel (zondag, 28 april 2024 16:04)

  Ik vind een naamplaatje bij het huis het wel altijd persoonlijker maken. Ik heb nu geen naamplaat, alleen een ijzeren naamplaatje vanuit de woningcooperatie.

 • #8

  Melanie Hoogvliet (maandag, 29 april 2024 11:09)

  Ik heb wel een extra groot mooi huisnummer. Wel heb ik geen naambordje en heel eerlijk zou ik dat ook niet zo snel doen. Maar ik snap wel hoe belangrijk het kan zijn

 • #9

  Jouvence (maandag, 29 april 2024 11:50)

  Wij hebben een zwarte naamplaat van plexiglas met onze namen + huisnummer erop en de namen van onze katten, al moet er eigenlijk een nieuw bordje komen, want 1 kat staat er nu niet bij op.

 • #10

  Rory (maandag, 29 april 2024 16:48)

  Die ziet er wel heel leuk uit (zwart, rond en gepersonaliseerd), het naambordje op de foto. Ik ben bang dat wij een heel saai bordje hebben � En sowieso wonen we in een hofje waar we al afspraken hebben over dezelfde lampen naast de voordeur. Ik weet eigenlijk niet hoe we dat hebben afgesproken qua naambordjes....