· 

Nieuwste keukentrends 2024: stijl ideeën voor moderne keuken

Nieuwste keukentrends 2024: stijl ideeën voor moderne keuken

Je bent op zoek naar de nieuwste keukentrends 2024, omdat je ideeën wil opdoen voor een moderne keuken. Ga je verhuizen of wil je je keukeninterieur herinrichten, dan is het fijn om te weten wat de laatste woontrends zijn. Je wilt immers geen gedateerde leefkeuken. Op de wensenlijst staat meer ruimte creëren, zodat je makkelijk je eten kunt voorbereiden, maar ook heerlijk kunt zitten.

Nieuwste keukentrends 2024: stijl ideeën voor moderne keuken

Inspiratie voor het inrichten van een eigentijds keukeninterieur

Heb je geen idee hoe de nieuwe leefkeuken eruit moet komen te zien? Ga dan naar woonwinkels welke zijn gespecialiseerd in keukens. Heb je geen puf om uren te slenteren in woonboulevard of winkelstraten, dan kun je het beste dit woonblog lezen. Ik heb het speurwerk al voor je gedaan.

 

Bij een strak ingerichte keuken, denk je meteen aan een keukenblok met een moderne uitstraling. Een eigentijdse keuken voorzien van de laatste snufjes en keukendecoratie. In dit artikel staan alle kenmerken op een rij, zodat je bij het ontwerpen van je keukeninrichting meteen weet welke elementen je in je interieur wilt terug wilt terugzien.

Greeploze keukenkastjes

Greeploze keukenkastjes zijn anno 2024 helemaal hip, de kastenwand in de keuken is namelijk niet voorzien van een handvat, maar van een duw-mechanismen. Met een lichte druk op het kastje gaat de keukenlade en/of kast vanzelf open. Nu denk je vast, dat is een leuk idee, maar hoe zit het dan met de vingerafdrukken? Als iedereen de hele dag op de kastjes drukt dan zie je misschien al snel overal vlekken verschijnen. Bij een keukenblok welke gemaakt is van hoogglans materiaal is dit inderdaad het geval. Nu is het fijn dat een glanzend keukenkastje op dit moment niet zo trendy is. Je wilt immers een modern keukenblok, daarbij past een keukenkast met een matte uitstraling en daar zie je veel minder afdrukken op verschijnen.

 

Ga je voor mat materiaal, dan zal je minder snel vingerafdrukken zien op de kastjes. Zie je wel het een en ander verschijnen op de lade en stoor je je eraan, dan is het verstandig om microvezeldoekjes in huis te hebben. Met deze doekjes verwijder je de vlekken binnen een handomdraai en blijft je keukeninterieur mooi en hygiënisch schoon.

Trendy keukenapparatuur

Waar we voorheen de keukenapparatuur verstopte achter de keukenkastjes, mag anno 2014 het broodrooster of de waterkoker gezien worden. De hippe SMEG-keukenapparaten mogen in de schijnwerpers, vanwege de hippe en trendy uitvoering. Het strakke model is een mooie blikvanger, de levendige kleuren en ronde vormen zorgen voor sfeer in het keukenblok.

Hout, beige of toch een donkere kleurtint?

En dan komt misschien wel de allerbelangrijkste beslissing, welke kleur geef je het keukeninterieur? Ga je voort een houten, beige of toch een zwart keukenblok? Laat je niet te veel beïnvloeden door de nieuwste woontrends, een donkere keuken kan nu erg hip zijn, over een paar jaar heeft de kleurtint ook een ouderwetse uitstraling. Heb je een open keuken dan is het wel zo fijn als de kleurtint mooi aansluit bij de rest van je interieur. Wil je een woonkeuken, welke past bij vele woonstijlen, ga dan voor een leefkeuken met een natuurlijke kleurtint.

Tijdloze woonkeuken

Een keukenruimte met een mooie basiskleur, is bijvoorbeeld een tijdloze keuken. Het keukenblok heeft vaak een basiskleur, denk hierbij aan bruin-, groen of grijstinten. De kleur zwart en (gebroken) wit blijven ook erg in trek, maar deze kleuren behoren niet tot een natuurlijke kleur.

 

Vindt je keukens met een basic uitstraling, drie keer niets, ga dan voor je favoriete kleurtint. Houd je van donkerblauw, roze of knalrood, kies dan een kleur uit welke goed bij je past. De tint zal jou een sfeervol gevoel geven, daardoor voel je je al snel thuis in je eigen huis.

Keukenwand met nis

Wil je een woonkeuken met een moderne look, ga dan voor een keukenruimte met nis. Tegenwoordig kun je uitsparing in vele gedeeltes van je keukeninterieur creëren, denk hierbij aan de keukenkastenwand, of maak een gezellig koffiehoekje, waar je heerlijk je kopje koffie kunt zetten. De een gebruikt de ruimte om er woondecoratie te plaatsen, een fruitschaal of een mooi boeket bloemen, de ander wil graag een televisiescherm om een kookprogramma te kunnen volgen en de tv op deze wijze mooi weg te werken. Wat vind jij van een modern keukenblok?

Reactie schrijven

Commentaren: 0