· 

5 tuin ideeën met jacuzzi voor meer ontspanning

5 tuin ideeën met jacuzzi voor meer ontspanning

Op zoek naar tuinideeën met jacuzzi zodat je nog meer ontspanning ervaart in de achtertuin? Als je een wellness tuin wilt creëren dan is een spa in de bloementuin een zeer goede keuze. Een plek waar je heerlijk kunt relaxen na een drukke werkdag en kunt genieten van het mooie buitenleven. 

 

Als je de spabad in de tuin wilt plaatsen dan zijn er wel een paar punten waar je rekening mee moet houden. Zo is niet alleen de standplaats belangrijk, maar ook de grond van de plantentuin. In dit artikel staan handige tips, zodat je dadelijk makkelijk je bubbelbad op de goede plek kan plaatsen.

4 tuin ideeën met jacuzzi

De beste plaats voor het bubbelbad in de tuin

Als je een grote tuin hebt, dan heb je de mogelijkheid om een spa te plaatsen. Je hebt toch ruimte genoeg. Misschien heb je een ruimte in de achtertuin waar je niets meedoet en wil je er een wellness tuin van maken.

 

Voordat je de jacuzzi ergens neerzet, is het verstandig om goed te kijken of de standplaats de juiste keuze is. Je verplaatst het bruisbad niet makkelijk, het bad weegt zonder water al snel 300 kilo. Daarom is het wel van belang om een goede plek uit te kiezen. De gemiddelde afmeting van een bruisende spa is 220x215x95 cm. Toch zijn er diverse maten, het is daarom verstandig om vooraf te kijken of de plek  in de achtertuin geschikt is.

 

Daarbij is het ook slim om te kijken naar de ondergrond. De bodem moet namelijk wel waterpas zijn, daarom wordt de jacuzzi ook vaak op een terras geplaatst en niet zo snel ingebouwd in de grond. Behalve de afmeting, moet je ook rekening houden met de uitstapruimte, vaak wordt er 60 cm rondom het spabad vrij gehouden, zodat je genoeg mogelijkheden hebt om in en uit het bad te stappen.

1. Een plekje dichtbij huis

De een huppelt in badkleding naar de wellnessruimte, de ander zit liever in zijn blootje tussen de bubbels. Voor beide keuzes is het wel zo fijn als de spa niet te ver weg van huis staat, zodat de afstand beperkt blijft. Je maakt vaak in de zomer-, maar ook in de wintermaanden gebruik van het buitenbad, het is dan wel zo fijn als je na het bubbelen makkelijk je woning kunt instappen. 

Even buiten afkoelen is heerlijk, maar zodra het weer wat minder aantrekkelijk is, loop je toch liever snel naar je huis toe.

2. Zorg voor voldoende stroomvoorziening

Je hebt een stroomvoorziening nodig om het bad continu op 40 graden Celsius te houden. Zodra je een geschikte plek gaat uitkiezen is het wel verstandig om te kijken of er op de favoriete plaats een lichtnet is waarop je de jacuzzi kunt aansluiten. 

Wil je minder stroomverbruik dan kun je ook kijken of zonnepanelen een optie zijn, om de hoeveelheid stroomkosten te verminderen. Wil je de kosten dekken dan heb je minimaal zes zonnepanelen nodig. Heb je interesse in opwekkende zonne- energie, laat je dan adviseren door een zonnepanelenspecialist. 

3. Een plaats waar je vrij kunt genieten

Je kunt pas echt genieten van je eigen wellnessoase als je vrij kunt zitten. Je wilt niet dat de buren kunnen meekijken, hoe jij je spa in - en uitstapt. Woon je in een stadswoning dan is het verstandig om over dit punt na te denken. Misschien heb je de mogelijkheid om je achtertuin af te schermen door middel van hoge siergrassen, coniferen of misschien wel leibomen of wil je een goede hoge schutting. Op deze wijze creëer je meer privacy in de plantentuin en kun je op-en-top genieten van het buitenleven.

4. Wel of niet je bubbelbad onder een overkapping plaatsen?

Als je de mogelijkheid om de jacuzzi onder een overkapping te plaatsen dan heeft deze keuze meerdere voordelen. Zo staat de luxe relaxruimte altijd beschut, of het nu sneeuwt, waait of regent dat maakt niets uit. 

De beschutte plaats zorgt ervoor dat er minder snel bladeren of takken in de pomp terecht komen. Zonder bescherming is dit sneller mogelijk, dan zult je er een specialist bij moeten halen en dit zorgt voor extra kosten. Maar er is nog een pluspunt, doordat het spabad onder een terrasoverkapping staat blijft de temperatuur stabieler, waardoor je minder stroom zult verbruiken. Daarentegen brengen het plaatsen van een veranda ook kosten met zich mee. 

5. De juiste ligging

Als laatste is de juiste ligging ook een belangrijk punt. Het is niet alleen fijn om het bubbelbad dicht bij huis te hebben staan, maar denk hierbij ook aan de standplaats. Wil je een plekje in de schaduw of juist in de zon? Bij de meeste mensen is het favoriete plekje toch het zonnetje. Wat is er nu fijner dan heerlijk in de zonnestralen zitten, terwijl je geniet van de bubbels. De zon houdt je bubbelbad op temperatuur, toch kunnen niet alle spabaden goed tegen zonlicht. Niet alle materialen kunnen een hele dag in het zonlicht staan, maar dat is per bubbelbad verschillend. Laat je vooraf dus goed informeren wat de beste mogelijkheden zijn.

 

Als laatste is je uitzicht vanuit het spabad ook niet geheel onbelangrijk. Wil je relaxed zitten en tegen een grauwe muur aankijken, of genieten van de tuinplanten welke mooi in bloei staan? Kortom, voordat je het spabad gaat plaatsen, zijn er wel een paar punten waar je goed over na moet denken. Je verschuift het bad niet makkelijk, dus verdiep je in deze vijf ideeën voordat je aan de slag gaat. Als alle tips niet mogelijk zijn, dan kun je misschien het beste een hangmat nemen, vergeet niet een goede keuze te maken uit een van de hangmat standaarden. Zo kun je toch heerlijk te relaxen.

Zou jij een bubbelbad willen?

Reactie schrijven

Commentaren: 6
 • #1

  Teresa Dankerlui (dinsdag, 17 oktober 2023 00:50)

  Leuk: jacuzzi.

 • #2

  Jouvence (maandag, 30 oktober 2023 16:51)

  Dit lijkt me heerlijk! Überhaupt een tuin hebben lijkt me ideaal, helaas zitten we 'vast' op ons appartement, de huizenmarkt is drama.

 • #3

  Claire (dinsdag, 31 oktober 2023 07:17)

  Wii hebben deze zomer een opblaasbare jaccuzi gekocht voor op het balkon. Heeeeeerlijk!

 • #4

  Tessa (maandag, 06 november 2023 19:20)

  Altijd als ik het woord jacuzzi lees, moet ik terug denken aan The Muppets Take Manhattan. Ze gaan dan in de kluisjes van Grand Central Station overnachten en Janis zegt dan I want a jacuzzzzzzi

 • #5

  Angelo (dinsdag, 07 november 2023 22:10)

  Wat een fantastische gids voor het integreren van een jacuzzi in de tuin! Het is duidelijk dat zo'n toevoeging aan je tuin niet alleen luxe toevoegt, maar ook een heerlijke ontspanningsplek biedt.

  Ook het idee om zonnepanelen te gebruiken voor een duurzamere oplossing is inspirerend​ en erg slim!

 • #6

  Saskia (donderdag, 09 november 2023 07:37)

  Wij huren wel eens een huisje met, kan ik zo van genieten. We hebben geen tuin, wel een balkon, en we hebben zo'n opblaasbaar ding om tijdens de echt warme dagen op te zetten... next best of zo :)