· 

Tweedehands meubels kopen? Hier moet je rekening mee houden!

Tweedehands meubels kopen? Hier moet je rekening mee houden!

Bij de nieuwe interieurtrends van 2024 zie je veel bijzonders. Er wordt namelijk veel meer de focus gelegd op duurzaamheid en dat is natuurlijk goed voor het milieu en ook voor de uitstraling van het interieur. Met tweedehands meubels creëer je namelijk iets unieks, aangezien veel meubels een verhaal met zich meedragen.

 

Het is ook een keer wat anders dan nieuwe meubels die je koopt bij een grote winkelgigant. Maar wanneer je tweedehands meubels koopt, dan is het wel verstandig om met enkele zaken rekening te houden. In dit gastartikel geven wij je de beste tips voor het aankopen van tweedehands meubels.

Tweedehands meubels kopen? Hier moet je rekening mee houden!

Snel beslissingen nemen is belangrijk

Snel beslissen is in veel situaties soms noodzakelijk. Als je bijvoorbeeld gaat verhuizen, dan moet je snel beslissen of je zelf gaat verhuizen of dat professionele verhuizers inhuren verstandiger is. Ook bij de aankoop van tweedehands meubels moet je vaak snel beslissingen nemen. Stel dat je ergens bij een kringloopwinkel een perfect tafeltje ziet. Hij past helemaal bij je interieur, maar je laat hem toch nog even staan om verder te kijken.

 

Je komt terug en ziet dat hij is verkocht. Dan is dat erg jammer, want je vindt niet zomaar weer dat unieke tafeltje. Bij nieuwe producten is dat vaak niet het geval, want dan worden er veel meubels tegelijkertijd gemaakt. Al met al is snel beslissen dus belangrijk.

Ga niet op één paard wedden

 Je wilt natuurlijk niet zomaar tweedehands meubels kopen, maar ze moeten ook echt passen bij je interieur. Daarom is het verstandig om niet op één paard te wedden. Dat wil zeggen: ga niet alleen op zoek naar tweedehands meubels bij online platformen, maar maak gebruik van meerdere verkoopplaatsen. 

 

Bezoek de lokale kringloopwinkels in je buurt en struin ook de vele rommelmarkten af. Dit is niet alleen gezellig, maar de kans is ook groot dat je dan iets vindt dat echt bij je past. En natuurlijk kun je ook nog in je omgeving vragen of mensen nog iets hebben liggen.

 

Daarnaast is het geen slecht idee om je bij bepaalde facebookgroepen voor tweedehands producten aan te sluiten. Sommige mensen geven meubels gratis weg, omdat ze bijvoorbeeld gaan verhuizen en ze er alleen maar last van hebben.

Let ook altijd op de prijzen

Je koopt tweedehands producten voor een beter milieu en omdat ze uniek zijn, maar natuurlijk ook vanwege de prijs. Ze zijn doorgaans goedkoper en dat geld kun je dan weer aan andere leuke zaken besteden. Daarom is het ook wel relevant om altijd op de prijzen van tweedehands meubels te letten. De prijzen kunnen namelijk flink uiteenlopen. Stel vooraf dus duidelijk je budget vast.

Reactie schrijven

Commentaren: 8
 • #1

  Elsa (dinsdag, 28 mei 2024 20:22)

  Ik ben fan van Tweedehands meubels. Ik vind dat iets hebben en dat je heel makkelijk een metamorfose maakt op je eigen smaak.

 • #2

  Nicole Orriëns (woensdag, 29 mei 2024 13:30)

  Ik ben dol op tweedehands meubels! Ik vind ze vaak veel mooier en sfeervolle dan nieuw meubilair. En dat het zuinig is en duurzaam vind ik mooi meegenomen.

 • #3

  Claire (donderdag, 30 mei 2024 11:32)

  Toen wij net gingen samenwonen 13 jaar geleden, hebben we weleens tweedehands meubels gekocht. Was toen fijn! Maar heb nu toch liever nieuwe meubels.

 • #4

  Sandra (vrijdag, 31 mei 2024 09:38)

  Wat interessante tips! Ik sta er niet meer zo afkerig tegen zoals 20 jaar geleden, maar verkies toch nog steeds nieuwe meubels

 • #5

  Uniek overnachten (vrijdag, 31 mei 2024 10:38)

  Ik ben fan! Het begint al te kriebelen om weer op schattenjacht te gaan...

 • #6

  Tessa (vrijdag, 31 mei 2024 11:43)

  Ik heb qua meubels maar 1 ding bij de kringloop gekocht en dat was een vintage secretaire

 • #7

  Malou (zaterdag, 01 juni 2024 15:27)

  Ik koop heel veel tweedehands, maar dan vooral kleding enzo. Onze eetkamerstoelen hebben we ook tweedehands gekocht voor een leuk prijsje.

 • #8

  Jouvence (vrijdag, 07 juni 2024 19:31)

  Wij gaan graag kringloopwinkels af op zoek naar 'schatten'. Wij hebben 2 antieke kasten die tweedehands zijn. We zoeken nog een andere eettafel.