· 

Voorjaarskriebels? 5 tips om je interieur op te frissen

Voorjaarskriebels? 5 tips om je interieur op te frissen

Voel je de voorjaarskriebels ook al? Nu het weer wat zachter is geworden, krijg ik zin in de lente. In de tuin zie je de krokussen al verschijnen, dat is voor mij een teken om me interieur op te frissen. De woonkamer neem ik vaak als eerste onderhanden. De klusjes beginnen regelmatig met het een en ander opruimen en eindigen met woondecoratie toevoegen. Wil je weten met welke ideeën je je inrichting kunt verbeteren, in dit artikel staan handige tips.

Voorjaarskriebels? 5 tips om je interieur op te frissen

Wooninspiratie voor de lente

Ben je ook op zoek naar wooninspiratie voor de lente? Je hebt vast ook de eerste signalen van de lentetijd voorbij zien komen. De temperatuur wordt langzaam aangenamer en het zonnetje komt langzaam tevoorschijn. Kortom het voorjaar is in aantocht. Bij mij begint het dan een beetje te kriebelen. Ik wil graag binnen en buiten met elkaar verbinden en krijg de neiging om bloembollen in huis te halen. Op deze wijze heb je meteen een warme sfeer in huis, maar er zijn meer klusjes welke je kunt doen, als je de lentetijd fris wilt beginnen.

Lichte voorjaarskleuren voor de voorjaars vibe

Wil je ook lenteachtige taferelen in huis, haal dan het voorjaar in huis met lichte voorjaarskleuren. De zachte kleurtinten zie je veel in een pasteltinten interieur. Een kleurrijke inrichting met zachte kleuren. Veel mensen vinden de wooninrichting aantrekkelijk zodra het weer aangenamer wordt. Kleuren zoals zachtroze, poeder roze, maar ook lichte geel, paars of blauwtinten. Je ziet de voorjaartrends ook in vele interieurs op platforms, zoals Instagram of Pinterest verschijnen. Je kunt je de voorjaars vibe in huis halen door de hoekbank te voorzien van woondecoratie, denk hierbij aan een decoratie plaids of sierkussentjes in zachte pastelkleuren. Heb je echt de smaak te pakken dan kun je ook de wand en/ of meubels schilderen in een warm tintje. De tinten geven je woonkamer een zonnige uitstraling en zorgen ook voor een vrolijk humeur.

Met schone ramen kan het zonnetje in huis schijnen

Wil je intens genieten van de eerste zonnestralen welke door de ramen schijnen dan is het van belang om de ramen schoon te maken. Vaak zien de ramen er na de winter niet meer zo fris uit, de aanslag van het weer is duidelijk zichtbaar. De onschone ramen vallen pas op zodra de zon gaat schijnen. Wil je intens genieten en je interieur en achtertuin met elkaar verbinden dan is het fijn als de raampartij wordt voorzien van een schoon sopje. Zo zie je je niet alleen de planten beter, de schoongemaakte vensters zorgen ook voor minder onrust in je hoofd, en op deze wijze haal je ook het buitenleven in huis. 

voorjaarskriebels interieur

Haal de lente in huis met de juiste raamdecoratie

In de winter hebben we graag dikke gordijnen, zodat we ons huis kunnen verwarmen. Na de wintermaanden is het fijn om meer natuurlijk licht in huis te krijgen. Je kunt de lente in huis halen door te gaan voor lichtere raamdecoratie. Vouwgordijnen zijn hier een voorbeeld van, ze zijn vaak van een lichte dunnen stof en de dunne gordijnen zorgen toch voor genoeg privacy. Zijn vouwgordijnen niet echt je ding dan kun je ook gaan voor plisségordijnen of HEMA kant-en-klaar gordijnen, deze kun je meteen meenemen en in de gewenste ruimte ophangen. Een ander idee is om een nieuw vloerkleed aan te schaffen, een kleed met een vrolijke uitstraling, voor een frisse vibe in huis.

Bloemen op tafel

Wil je je woonstijl behouden en het liefst geen likje verf op de muur of meubels vervangen, dan kun je ook gaan voor narcissen of blauwe druifjes. Bloemen op tafel zorgen voor een vrolijke sfeer. Daarbij wordt de lucht ook gezuiverd. Je ziet nu veel voorjaarsbollen met een geurtje, zoals de hyacint, maar ook narcissen zijn erg in trek. Niet iedereen vindt de lucht van hyacinten lekker ruiken, dus ga voor een bloembol waar jij je fijn bij voelt.

Een opgeruimd huis voor een schone start

De laatste tip is om een opgeruimde woning te creëren, een opgeruimde interieurstijl zoals een Scandinavisch interieur zorgt ook voor een leeg koppie. Uit onderzoek is gebleken dat mensen met een rommelige woonstijl meer stress ervaren. Je kunt immers niet snel je spulletjes terugvinden, maar de style oogt ook niet gezellig. Heb je nog het een en ander aan administratie liggen of is je keuken niet op orde, dan is dit het moment om aan de slag te gaan! Want een opgeruimde inrichting zorgt niet alleen voor een schone start, maar ook voor een gezonde mentale gesteldheid.

Reactie schrijven

Commentaren: 7
 • #1

  Tessa (zaterdag, 24 februari 2024 17:19)

  Wat ene fijne tips om de lente in huis te halen! Ik heb standaart een kleurrijke bos lego bloemen op tafel staan

 • #2

  Eat Live Travel (dinsdag, 27 februari 2024 20:03)

  Dank voor de tips! Ik vind zelf heerlijk om de ramen te lappen, het huis door te laten luchten en verse bloemen neer te zetten.

 • #3

  Claire (donderdag, 29 februari 2024 07:50)

  Ik ben zo blij en opgelucht dat het bijna voorjaar is! Fijn ook deze tips. Ik houd ook altijd een lekkere grote schoonmaak.

 • #4

  Malou (maandag, 04 maart 2024 14:38)

  Ik ben sinds afgelopen weekend wel helemaal in de voorjaarsstemming door het lekkere weer! In huis ben ik ook al een beetje begonnen met opfrissen enzo. Binnenkort begin ik aan de voorjaarsschoonmaak!

 • #5

  Heleen Schrijvershof (dinsdag, 05 maart 2024 08:42)

  Oeh die ramen, daar komt gelukkig de glazenwasser voor, anders zou je de tuin vanuit huis niet meer kunnen zien en het maakt zoveel uit:-) Een bosje bloemen op tafel is heerlijk, daar kan ik ook echt van genieten.

 • #6

  Renata Feyen (woensdag, 06 maart 2024 12:57)

  Ja ik hou wel van die pasteltinten in een interieur en zeker van een bos bloemetjes kan ik ook van genieten

 • #7

  Wanda (woensdag, 06 maart 2024 20:21)

  Ik ben dol op tulpen, maar helaas heb ik ze maar weinig in huis want onze kat is er namelijk ook gek op en eet ze steeds kapot en dat vind ik ontzettend zonde.