· 

3 tips om je balkon het beste te verlichten zonder stroom

3 tips om je balkon het beste te verlichten zonder stroom

Ook op balkon wil je sfeerverlichting. Hoe fijn is het niet als je in de avonden buiten kan zitten zonder op de lichtknop te drukken. Deze balkonverlichting is namelijk te gebruiken zonder stroom. Zo bespaar je energie in huis en ben je duurzaam bezig.

 

Maar wat zijn de mogelijkheden als je een lamp op je balkon vertrek wilt plaatsen, maar geen energie wilt verbruiken. Er zijn drie keuzes, namelijk solar verlichting wat gaat op zonne-energie, ledverlichting en lampen welke gaan op een batterij. Alle drie de ideeën kun je zo wel binnen als buiten gebruiken, dit is een groot voordeel.

3 tips om je balkon het beste te verlichten zonder stroom

Sfeerverlichting voor buiten

Het is heerlijk weer en je wilt nog even genieten van het buitenleven. Misschien wil je nog een werkklusje afmaken of komen er vrienden op bezoek. Het is zonde om dan binnen te verblijven als je net zo goed buiten kunt zitten. Met een lamp kun je op-en-top genieten van het mooie weer.

 

Goede buiten verlichting is belangrijk, zo kun je toch langer buiten verblijven. Ga voor duurzame verlichting waar je lang plezier van zult hebben. Buitenverlichting is er in vele soorten en maten van snoerverlichting, wandverlichting tot een gezellig lampje op je tafeltje.

Balkonverlichting op batterij

Een groot of klein balkon inrichten doe je voordelig met balkonverlichting op batterij. Een groot voordeel is dat je de lamp binnen, maar ook naar buiten kan plaatsen. De meeste balkonverlichting batterij werkt op AAA-batterijen. Wat betekent dat de lamp gemiddeld 3,5 uur kan verlichten. Nu is dat wel afhankelijk van de kwaliteit van de batterijen, heb je een batterij van hoge kwaliteit dan zal deze langer meegaan.

 

Eigenlijk hangt het er vanaf hoe vaak je de lamp gebruikt. Zit je elke avond heerlijk in de buitenlucht en gebruik je het balkon lamp intensief, dan kun je er het beste een iets duurdere batterij voor gebruiken.

Meer licht op balkon met ledverlichting

Waarom zou je meer betalen als je net zo goed verlichting kan nemen wat gaat op zonne-energie? Er zijn niet alleen ledstipverlichting voor buiten, er is ook ledverlichting voor op je balkon. Van een veilige lamp met bewegingssensor, tot lampjes welke je kan bevestigen aan de wand van je balkon. Voor de sfeer zijn er ook decoratieve lantaarns.

 

Waar ledlampjes vroeger het imago hadden van ongezellig fel licht, heeft de ledverlichting zich in de tijd goed ontwikkeld tot een lamp met kleurtinten en zelfs warm licht.

Solar buitenlampen voor balkons

Solar betekent niets anders dan zonne, wat inhoudt dat solar buitenverlichting werkt dus op zonne-energie. De lampen branden zonder dat je elektriciteit hoeft op te wekken. Het zonlicht wat wordt opgevangen op de solar lamp, door een klein paneel wat op de verlichting is geplaatst, wordt zo omgezet tot elektrische energie. De opgeslagen energie van de lamp werkt op een ingebouwde schemersensor, zodra het begint te schemeren, gaat de buitenverlichting automatisch aan.

Voor welk lampje zonder stroom zou jij gaan, om je buitenruimte gezellig mee in te richten?

Voor welke balkonverlichting zou jij gaan?

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Claire (zondag, 16 april 2023 20:02)

    Wat een leuke en originele ideeën! Wij hebben gewoon elektriciteit op ons balkon.