· 

5 ideeën voor het inrichten van een moderne slaapkamer

5 ideeën voor het inrichten van een moderne slaapkamer

Heb je een slaapkamer en wil je deze modern inrichten? Dan is het fijn om te weten wat de kenmerken zijn van een slaapvertrek van deze tijd. Weet je dat de slaapplaats er strak uitziet, maar heb je geen idee, hoe je de ruimte dan het beste kan indelen?

 

In dit artikel staan vijf ideeën zodat, je makkelijk de inrichting van je slaapruimte kan bepalen, aan de hand van kleuren, vorm en indeling. Zodat je dadelijk heerlijk kan rusten en slapen in je bed.

5 ideeën voor het inrichten van een moderne slaapkamer

Strakke slaapkamer inrichting

Een moderne slaapkamer kenmerkt zich door grote meubels, denk hierbij aan een ruim boxspring bed, een grote kledingkast en eventuele nachtkastjes. Alles is ruim en ontworpen in een strakke uitvoering. Dat betekent veel hoekige vormen welke we terugzien in het slaapvertrek, ronding zul je minder snel treffen. 

Kleurenpalet met contrast

Het kleurenpalet zorgt door de combinatie kleuren voor rust, maar ook voor contrast. We zien veel inspiratie voor een grijze slaapkamer, welke je met veel kleurtinten kunt combineren. Wil je een warme slaapkamer dan zijn de tinten rood, oranje en geel zeer geschikt. 

 

Is rust het uitgangspunt, zodra je de slaapkamer gaat inrichten, dan kun je het beste gaan voor natuurlijke tinten zoals bruintinten van beige tot taupe en groentinten. De kleuren wit in combinatie met pasteltinten zorgen ervoor dat het vertrek ook lijkt op een romantische slaapkamer. Maar door de hoekige en strakke slaapkamermeubelen behoud je toch de moderne uitstraling.

Eenvoudige indeling

Om de kamer is voorzien van een eenvoudige indeling is het van belang dat de kleurencombinaties een rustige uitstraling uitstralen. Maar ook de inrichting straalt rust uit als de kamer er opgeruimd uitziet. Zorg dus niet alleen voor grote meubels, maar ook voor voldoende opbergmogelijkheden.Dit kan door een goede kledingkast te gebruiken. Heb je meer ruimte dan is misschien een walk in closet mogelijk waardoor je garderobe helemaal niet zichtbaar is.

 

 Wil je graag een goede nachtrust, dan is het slim op je te verdiepen in een Feng Shui slaapkamer. Bij deze filosofie is de standplaats van het bed erg belangrijk, zet je je boxspring op een goede plaats in de ruimte, dan zul je ook beter slapen.

Weinig woondecoratie

Het slaapvertrek heeft vaak een minimalistische uitstraling, wat betekent dat er weinig woondecoratie in de slaapkamer aanwezig is. Er is wel iets te vinden van accessoires, maar zeer beperkt, daardoor wordt de slaapruimte rustig en overzichtelijk. 

 

Wel kan er wanddecoratie geplaatst worden op de muur, je wilt toch een sfeervolle kamer waar je je fijn voelt en tot rust kan komen. Maar ook hierbij zien we eenvoudige decoratie, welke past als het gaat om kleuren, bij het gehele kleurenpalet.

Effen beddengoed

In de hippe slaapkamer zien we rustig beddengoed, het liefst een effen dekbedovertrek, een bloemetjes- of panterprint past niet in deze ruimte. Je kunt het bed inrichten, zoals een hotel het bed ook opmaakt.

Dus met meerdere opstaande kussens op het bed. Met daarbij een effen overtrek en aan het einde van het slaapbed een bedsprei. Wel is het van belang dat alle kleurtinten van het beddengoed, goed overeen komen met de kleurencombinaties van de rest van de kamer. 

Wat voor inrichting heb jij in de slaapkamer?

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Tessa (zaterdag, 22 april 2023 17:17)

    Het interieur op de foto lijkt net een hotelkamer. Erg mooi. BIj mij is het een stuk drukker qua behang en accessoires