· 

5 tips om je badkamer beter op te ruimen en organiseren

5 tips om je badkamer beter op te ruimen en organiseren

Omdat het hele gezin dagelijks gebruik maakt van de badkamer, is het fijn als de badruimte er georganiseerd uitziet. Zodat het een heerlijke plek is waar je tot rust kan komen en je fijn kunt ontspannen.

Soms ontstaat er te veel onrust in de omgeving rondom het bad, omdat er overal van alles en nog wat staat in het badkamerkastje. Vaak heeft de hoeveelheid rommel te maken met te weinig opbergruimte, het is dan tijd om orde te scheppen en op te ruimen.

 

In dit gastenblog staan handige opbergtips, zodat je tijdens het badderen heerlijk kunt ontspannen, en je geen last meer hebt van rondslingerende badspullen.

5 tips om de badkamer beter te organiseren en op te ruimen

Tip 1. De badkamer ordenen

Voordat je begint met het organiseren van de badkamer, is het belangrijk om eerst alle spullen weg te gooien die je niet meer nodig hebt. Wil je de badkamer ordenen dan kan het erg helpen om drie verschillende stapels te maken. Een stapel voor spullen die je wilt houden, voor spullen die gedoneerd kunnen worden en een gedeelte voor spullen die je niet meer kunt gebruiken. Denk hierbij aan het weggooien van oude handdoeken, deze hebben geen functie meer in je badkamer. Je kunt een ander wel helpen door overige badspullen te doneren.

 

Kijk goed naar alle spullen in de wasgelegenheid, vervallen medicijnen kun je bijvoorbeeld beter weggooien, hierdoor houdt je ruimte over om andere badkamerbenodigdheden op te ruimen.

Tip 2. creëer opbergruimte

Een van de meest voorkomende problemen in een kleine badkamer is een gebrek aan opbergruimte. Het toevoegen van een badkamerrek kan je helpen bij het ordenen van je badkamer.

 

Het is een goed idee om iets simpels als een extra plank tegen de muur te plaatsen of extra lades in de kasten toe te voegen. Een andere optie is om een doucherekken op te hangen waar alle douchespullen opgeborgen in kunnen worden. Hierdoor wordt er extra ruimte gecreëerd en is toch alles binnen handbereik.

Tip 3. gebruik de ruimte onder de gootsteen

De ruimte onder de gootsteen wordt vaak vergeten tijdens het indelen van de badkamer. Terwijl deze ruimte heel gemakkelijk gebruikt kan worden voor extra opbergruimte.  Het plekje is ideaal om kleine bad benodigdheden op te slaan, zoals wattenschijfjes en voorraad tandenborstels of tandpasta.

 

Heb je geen mogelijkheid om er een dicht kastje van te maken, dan kun je ook werken met manden om het en ander in neer te leggen. Een wasmand om alle vuile was in op te bergen is ook een idee om de ruimte optimaal te benutten.

Tip 4. ga voor duurzame handdoeken

Veel gezinnen ergeren zich aan rondslingerende handdoeken. Dit zorgt niet alleen voor een rommelige uitstraling, maar kan ook zorgen voor verwarring, want wie gebruik nu welke handdoek?  Een oplossing voor het organiseren van je handdoeken is het gebruik van IdenTowel handdoeken

 

Het verschil met de normaal gebruike handdoeken is dat alle handdoeken dezelfde kleur hebben, maar elk een uniek gekleurd lusje, waardoor het mogelijk is om je eigen handdoek te herkennen in een gedeelde badkamer.

 

Hierdoor hoef je ook nog eens minder vaak je handdoek te wassen en bespaar je water en energie. Daarnaast zijn de handdoeken duurzaam, want het zijn Fairtrade handdoeken gemaakt van biologisch katoen. 

Duurzame handdoeken voor het ordenen van de badkamerruimte

Tip 5. de badruimte persoonlijk inrichten

Als het gaat om badkamers, is er geen one size fits all oplossing. Iedereen heeft zijn eigen voorkeuren en behoeften als het gaat om het inrichten van de badkamer. Het is belangrijk om rekening te houden met de gebruikers van je badkamer en hun wensen en behoeften. Het maakt niets uit of je nu een ruime of beperkte badkamer hebt.

 

Er zijn altijd manieren om de badkamer op een functionele en stijlvolle manier in te richten, welke past bij je persoonlijke levensstijl. Het kan een uitdaging zijn om te beslissen welke oplossing het beste werkt voor je situatie, maar met een beetje creativiteit en onderzoek kun je de perfecte badkamerinrichting vinden die past bij je behoeften. 

Tot slot

In conclusie, het organiseren van je badkamer kan een groot verschil maken in de uitstraling en het comfort van deze belangrijke ruimte in huis. Door eerst de onnodige spullen weg te gooien, opbergruimte te creëren en slimme opbergoplossingen te gebruiken, kun je gemakkelijk een overzichtelijke badkamer creëren.

 

Bovendien is het gebruik van duurzame en milieuvriendelijke opties, zoals IdenTowel handdoeken, een goede manier om bij te dragen aan een betere toekomst voor de planeet en haar bewoners. Door regelmatig schoon te maken en spullen op basis van gebruiksfrequentie op te bergen, zorg je er bovendien voor dat je badkamer georganiseerd blijft en altijd klaar is voor gebruik. 

Heb jij een onderhoudsvriendelijke badkamer?

Reactie schrijven

Commentaren: 2
  • #1

    Claire (zaterdag, 22 april 2023 21:33)

    Die foto is ook wel echt prachtig! Goede handdoeken in een badkamer vind ik trouwens ook een super investering.

  • #2

    Tessa (donderdag, 04 mei 2023 19:41)

    Wat een fijne tips. Ik zou mijn badkamer ook weer eens moeten opruimen