· 

Met deze 4 tips ziet je kleine badkamer ruimtelijk uit

Met deze 4 tips ziet je kleine badkamer er ruimtelijk uit

Heb je een kleine badkamer? Of wil je je badkamer zo inrichten dat het vertrek er groter uitziet, dan kun je ideeën opdoen in dit artikel. 

 

Inspiratie over het inrichten van de douche en de juiste keuze van de materialen waaronder de badkamertegels. Met deze tips ziet de badkamer er ruimtelijker uit.

4 tips zo ziet kleine badkamer er ruimtelijk uit

Maak een plattegrond van de badkamer

Een ruimte indelen is niet altijd even makkelijk, of het nu de woonkamer of het kleinste vertrek in huis is. Het beste kun je een stappenplan maken. Een plattegrond waarbij je de ruimte figuurlijk indeelt. Tegenwoordig zijn er handige apps. waarmee je je huis of vertrek kan inrichten op ware grootte. 

 

Zo krijg je een idee hoe de nieuwe badkamer eruit komt te zien als deze is ingericht. Niet alleen de indeling van de badkamer is belangrijk. Ga je voor een ruime douche of wil je toch graag een bad erbij? Kun je dan het beste douchen in bad of vind je dat geen optie? 

 

Schrijf je grootste drie wensen op een rijtje en kijk of deze haalbaar zijn. Soms moet je een keuze maken, want in een kleine badkamer is niet alles haalbaar.

Glas zorgt voor een ruimelijk effect

Wil je een ruimtelijk effect dan kun je het beste werken met glas. Door een glazen wand of een grote spiegel lijkt je vertrek optisch groter. Een glazen scheidingswand in de douche, geeft een ruimtelijk gevoel doordat je door de wand heen kan kijken. Wil je geen open douche, maar de ruimte toch afschermen dan is een glazen afscheidingsmuur een zeer goede optie.

 

Niet alleen door de doorkijk lijkt de badkamer groter, je behoudt ook het natuurlijke licht in de kamer. Het daglicht zorgt voor meer sfeer, dit bevordert je stemming. Ook kun je met natuurlijk licht een decoratieve plant plaatsen. Kortom licht is zeer belangrijk in een badkamer.

Kleine badkamer groter doen lijken

Een kleine badkamer groter doen lijken

Zoals gezegd is glas een goede keuze als je een bescheiden ruimte wilt inrichten. Je kunt ook glas toepassen bij de badkamermeubels; denk hierbij aan een grote spiegel. Tegenwoordig zien we veel grote ronde spiegel met ledverlichting, maar je kunt ook een lange rechthoekige spiegel plaatsen. Doordat een spiegel veel licht vangt, ziet je vertrek er optisch groter uit.

 

Een tweede truc om de ruimte groter te doen lijken is door te werken met grote badkamertegels. Met de tegels kun je de vloer en de wand betegelen. Een badkamertegel is groot als deze minimaal de lengte heeft van 30 cm. Als je grote tegels gebruikt, dan heb je minder voegen nodig. En minder voegen zorgen voor meer rust, hierdoor oogt de ruimte groter.

Liever een goede douche dan veel badkamermeubels

Je kunt natuurlijk een mooi wensenlijstje hebben met een inloopdouche, een tweepersoons badkamermeubel en een bad, maar is het reëel? Zie de foto hierboven alles is in de kleine ruimte geplaatst, maar het bad is weggewerkt achter de deur, waardoor je de deur niet goed meer kan openen.

 

Vaak kun je het beste een goede douche hebben met een regendouche en alles erop en eraan, dan veel badkamermeubels te proppen in een klein kamertje. Want hoe voller de badkamer, hoe krapper de kamer eruitziet. Mocht je wel graag in bad willen zitten, dan is een mobiele badkuip een idee.

Heb jij een badkamer met veel badkamermeubels?

Reactie schrijven

Commentaren: 5
 • #1

  Nicole Orriëns (donderdag, 23 februari 2023 10:46)

  Deze badkamer ziet er zeker ruimtelijk uit zeg! Vooral die glazen deur vind ik heel slim gevonden.

 • #2

  Eva (donderdag, 23 februari 2023 12:30)

  Bedankt voor de tips. Goed idee die glazen wand, daar ga ik een naar kijken.

 • #3

  gea (donderdag, 23 februari 2023 15:47)

  Ik vind een glazen muur wel een goed idee. Zelf hebben wij niet een hele grote badkamer, maar is gelukkig van alle gemakken voorzien.

 • #4

  Tessa (donderdag, 23 februari 2023 17:04)

  Dit had ik moeten weten toen ik mijn badkamer ging richten. HIj is erg klein

 • #5

  Claire (donderdag, 23 februari 2023 18:24)

  Wat een fijne en goede tips! Ik vindt wat groen in de badkamer in de vorm van planten ook wonderen doen.