· 

Mobiele badkuipen: 3 flexibele oplossingen voor thuis

Mobiele badkuipen: 3 flexibele oplossingen voor thuis

Heb je wel eens gehoord van mobiele badkuipen? Deze nieuwe trend is een goedkoop alternatief voor mensen die geen vast bad hebben, maar dat wel zouden willen. Wie wilt er nu niet in een heerlijk warm bad?

 

Een mobiel bad is geschikt voor volwassenen en kinderen. Tegenwoordig is het niet vanzelfsprekend dat je een vast ligbad in je badkamer hebt. Een badkamer renovatie kost vaak veel tijd en geld. En als je een woning huurt wil je eigenlijk geen grote investeringen doen. 

 

In dit artikel vind je drie flexibele oplossingen voor een ligbad.

Mobiele kuipbaden de oplossing voor thuis

Ligbad voor kind of volwassenen?

Een mobiele badkuip is een bad dat je flexibel kan neerzetten. Bijvoorbeeld wanneer je in je badkamer een ligbad wilt. Of als je graag een bad mee wilt nemen op vakantie, om de kinderen te laten badderen op de camping. Er wordt vaak gedacht dat deze mobiele badkuipen alleen voor kinderen bedoeld zijn, maar vergis je niet. De meeste mobiele badkuipen zijn ook geschikt voor volwassenen. 

 

In de basis zijn er drie populaire mobiele badkuipen die in Nederland worden gebruikt: opvouwbare badkuipen, opblaasbare badkuipen en Bath Buckets. 

Opvouwbare badkuipen

Het woord verklapt het al: badkuipen die je kan opvouwen. Of natuurlijk uitvouwen. Het opvouwbare bad is gemaakt van stevig en veilig materiaal waardoor het goed tegen een stootje kan. Dit is hoe het werkt: klap de bodem van het bad uit, vul het met water en geniet van je ontspannen me-time! Als je klaar bent met baden, laat je het water eenvoudig weglopen met de afvoerslang. 

De opvouwbare baden komen in veel varianten: voor groot, klein, dik en dun. Voor ieder wat wils. Onderschat het comfort van deze baden niet. De meeste zijn zo ontworpen dat je in een ergonomische houding zit. Daarnaast zijn er zelfs varianten die een ingebouwde voetmassage bevatten. 

 

Ze zijn ook niet alleen maar geschikt voor in je badkamer, maar ook ideaal voor op het balkon, in de tuin of mee op vakantie. Als je het opvouwt dan kun je het overal kwijt. Je kunt zelfs met je kinderen in bad en er zijn ook kleinere versies beschikbaar voor baby’s. Het materiaal is namelijk niet schadelijk, zelfs niet voor de allerkleinste.

Mobiele opvouwbare badkuip

Opblaasbaar bad

Dit is net iets anders dan het opvouwbare bad. Je moet namelijk het bad opblazen. Het kost iets meer tijd om dit bad op te zetten, maar is even comfortabel. En wees maar niet bang, dit bad hoef je niet met de mond op te blazen. De elektrische pomp doet het zwaarste werk voor je.

Dit bad is nog makkelijker mee te nemen op vakantie. Je moet het zien als een luchtbad in een tas. Compact en zo licht als een veertje. Zorg wel dat je na gebruik het bad goed droog maakt om schimmelvorming te voorkomen.

De meeste opblaasbare badkuipen komen met een handige afdekhoes. Niet om het op te bergen, maar voor tijdens het baden. Zo blijft het water van je bad namelijk langer warm. Dit bad is vooral ideaal voor in een kleine badkamer, maar kun je ook zeker buitenshuis gebruiken. Je moet wel opletten op scherpe voorwerpen die je bad om zelf willen helpen. 

mobiele badkuipen flexibel bad voor thuis

Bath Buckets

Niet opvouwbaar én niet opblaasbaar? De Bath Bucket is het enige mobiele bad wat iets minder flexibel. Het is gemaakt van harde kunststof die zorgt voor een lange levensduur. Daarom is het ook geschikter voor kinderen.

 

Het lijkt wat aan de smalle kant voor volwassen mensen. Maar dat is optisch bedrog. De Bath Bucket XL is speciaal ontworpen voor volwassenen die graag met hun schouders onder water willen.

 

Ben je gezond bezig of wil je een wellness tuin? De Bath Buckets zijn meer dan geschikt voor ijsbaden. Je kunt het bad heel het seizoen buiten laten staan. Even onder dompelen dan maar! 

Conclusie

Ben je op zoek naar een alternatief voor een vast ligbad? Dan zijn de bovenstaande mobiele badkuipen iets voor jou! Zo kun jij flexibel en overal waar je wilt, een heerlijk ontspannen bad nemen. Modern en praktisch. Echt iets van deze tijd! 

Reactie schrijven

Commentaren: 6
 • #1

  Jouvence (zondag, 12 februari 2023 16:00)

  Ik heb destijds gekeken voor zo'n bath bucket, maar nadeel is inderdaad dat het niet opvouwbaar is en dus alsnog in de weg staat als je het niet gebruikt.

 • #2

  Claire (maandag, 13 februari 2023 15:27)

  Wij hebben ook een opblaasbaar bad. Ideaal!! En ze gaan lang mee.

 • #3

  Tessa (dinsdag, 14 februari 2023 19:34)

  Wat leuk, al vrees ik dat mijn badkamer hier ook te klein voor is :(

 • #4

  Nicole Orriëns (zaterdag, 18 februari 2023 10:39)

  Als je graag in bad gaat zijn deze mobiele badkuipen echt een geweldige uitvinding. Zelf vind ik douchen ook helemaal prima.

 • #5

  Angelo (zondag, 19 februari 2023 18:16)

  Ik kende dit nog niet, hartstikke handig!

 • #6

  Renata Feyen (maandag, 27 februari 2023 00:21)

  Ik wist niet dat het bestond een opblaasbare of opvouwbare badkuip. Had er nog niet van gehoord. De bath bucket lijkt me niet zo handig, de andere 2 wel