· 

Binnenkijken: landelijk stoer wonen in Westzaan

Binnenkijken: landelijk stoer wonen in Westzaan

Dit keer gaan we binnenkijken bij Hilde in een vrijstaande woning in Westzaan.

 

We zijn hier komen wonen in 2020. Ik woon samen met mijn zusje en onze vader. Het is een woning uit 1928 met een grote garage ernaast, welke we hebben omgebouwd als mantelzorgwoning voor onze vader. De woonstijl vind ik een mengelmoes van stoer en landelijk met een eigen twist. Door het hele huis hebben we veel steigerhout gebruikt dat maakt het warmer en gezelliger, vind ik.

Landelijke stoere woonstijl -binnenkijken

Binnenkijken bij Hilde

De indeling van de woning is als volgt: op de begane grond is de wasruimte, keuken, woonkamer, toilet en op de 1e verdieping, zijn er tweede slaapkamers, eerste kamer als inloopkast en een badkamer met toilet, bad en inloopdouche.

Wij waren al een tijdje op zoek naar een vrijstaande woning, met genoeg ruimte om er een mantelzorgwoning van te kunnen maken. Toen kwam dit op ons pad, hij was al onder bod, maar gelukkig voor ons ging dat niet door.

Woonstijl en meubels in de woonkamer

De woonstijl in de woonkamer vind ik stoer en landelijk. Door het hele huis hebben we veel steigerhout gebruikt, dat maakt het warmer en gezelliger, vind ik. De meubels bestaan dan ook vaak uit steigerhout. Alles moest alles geschilderd worden. Ik heb gekozen voor de kleuren lichtgrijs (RAL7035), antraciet (RAL7016) en een mooie kleur groen (RAL7040).

 

En op alle bestaande vensterbanken hebben wij steigerhout geplaatst. Er zaten al spotjes in (bijna nooit aan), we zijn meer van sfeerverlichting in woonkamer. Ik houd erg van kaarsen en waxinelichtjes. Voor de raambekleding heb ik gekozen voor plissé gordijnen in de kleur antraciet passend bij de kozijnen.

Landelijke stijl woonkamer

De schilderijen in de woonkamer en toilet zijn van Wilma van Westerlaken, haar stijl past heel goed in ons huis. Omdat ik veel mooi vind, heb ik veel accessoires, die ik in clusters in mijn huis neerzet, daarom kan ik mijn woonstijl niet sober noemen, alhoewel ik dat ook heel mooi vind. Ook houd ik van de HOFFZ-stijl, hierbij moet je denken aan authentieke meubelen, linnen en antiek in de woonkamer.  Maar toch ik durfde die stijl niet helemaal door te voeren, daarom dat ik er mijn eigen twist aan geef.

 

Verder hebben we hebben de rode dakpannen vervangen door antraciet dakpannen inclusief zonnepanelen. Het huis had niet veel verbouwing nodig, we hebben echter wel alle radiatoren eruit gehaald en een vloerverwarming neergelegd.

Binnenkijken: Landelijk stoer wonen

Indeling keuken

De keuken is door de vorige bewoners in 2002 uitgebouwd. De landelijke keuken inrichting heeft nog steeds een goede indeling en was nog van een hele goede kwaliteit, waardoor we bij de keuken inrichting de keukenkastjes alleen in onze kleur (RAL7037 Mat) hoefden te spuiten en nieuw inbouwapparatuur hebben aangeschaft. De gaskookplaat hebben we verwijderd en hier een elektrische kookplaat geplaatst. De andere apparatuur, zoals vaatwasser, afzuigkap, oven, magnetron en koel/vries combinatie zijn ook vervangen.

Landelijk stoere keuken inrichten

Grote slaapkamer met kastenwand

Mijn slaapkamer is groot, met een kastenwand over de gehele breedte. En mooie ramen met uitzicht op de tuin, de achterwand waar het bed tegenaan staat is helemaal van steigerhout. Ook hier is de lichtgrijze kleur gebruikt op de muren en plafond.

 

De kastenwand is nog van de vorige bewoner, is wit, maar ben er nog niet uit, hoe ik die kan veranderen. Een heerlijke boxspring met elektrische bediening voor het hoofd- en voeteneind, lijkt me wel wat.

De badkamer

De badkamer is nog van de vorige bewoner, het enige wat ik hier heb veranderd is een groter badkamermeubel en ik heb de donkergroene tegels een andere kleur gegeven, die heb ik antraciet geverfd. De andere tegels wit met een marmer heb ik zo gelaten. De badkamer zou ik nog willen veranderen, er staat nu een bad in, welke we niet gebruiken, ik zou een andere indeling willen en het liefst geen tegels meer.

Twee huizen leeghalen om te verhuizen

Wij moesten twee huizen leeghalen en verhuizen, ik woonde al samen met mijn zusje, ons huis, maar ook het huis van onze vader moest leeg, het was een woning waar hij meer dan 40 jaar heeft gewoond. Hij had heel veel spullen verzameld, die achter de schotten lagen. Dus tijd voor een grote schoonmaak. En omdat we kleiner gingen wonen, kon niet alles mee.

 

We hebben de verhuizing uit handen gegeven, dit is wel zo prettig. Ook namen ze de spullen mee, die we niet meer mee wilden nemen, het verhuisbedrijf brengt de overige spullen naar de kringloop of naar het ABS (afhaal/breng station)

 

Mijn zusje en ik hebben gelukkig dezelfde smaak, het inrichten ging dus soepel. De garage van 80 m² hebben we om laten bouwen als mantelzorgwoning. Over de hele vloer hebben we ook een vloerverwarming gelegd en alles moest uiteraard ingedeeld en geïsoleerd worden. Mijn vader heeft nu een hele grote badkamer, een mooie slaapkamer met steigerhouten kasten op maat en een woonkamer met keuken. Ook de hal waar eerst een garagedeur in zat, hebben we een nieuwe deur met ramen moeten plaatsen. Verder in de hal ook een wand van steigerhout, waar een kapstok in zit. En waar de vloerverwarming, cv-ketel en groepenkast zijn weggewerkt.

Mijn favoriete plek

Mijn favoriete plek, als het mooi weer is, is dan heerlijk in de tuin. Maar in huis toch wel de woonkamer, alhoewel ik thuiswerk en ook heel blij ben met mijn thuiswerkplek. Moeilijk om te kiezen. Als ik dan toch moet kiezen, dan toch de woonkamer, heerlijk in mijn loveseat met elektrische voeteneind, waar ik lekker tv kan kijken of kan lezen in mijn woonbladen.

Wooninspiratie en ideeën

Ik ben lid van diverse woonbladen, maar mijn favo is Wonen, Landelijk stijl, maar kijk ook heel graag naar de woonprogramma’s op tv. Mijn favoriete woonwinkel is toch echt GoedGevonden in Koog aan de Zaan, daar slaag ik altijd voor mijn woonaccessoires en word je ook heel leuk geholpen. Een echte aanrader. Ze heeft ook een webshop, maar voor mij is het niet zo ver, dus ga ik er liever heen.

Ik overdenk mijn aankopen over interieur altijd heel goed, eigenlijk bedenk ik iets en dat wil ik dan kopen. Echte missers heb ik dan niet, wel dat ik snel op iets uitgekeken ben, dan moet dat toch weer veranderd worden.

Droomhuis

Is dit mijn droomhuis? Ik denk het wel, maar ik zou het niet erg vinden om weer te verhuizen, want ik vind het heerlijk om alles weer opnieuw in te richten. Maar dan wel weer een vrijstaande woning met uitzicht over de weilanden.

De bewoonster van dit huis

Hilde is de bewoonster van dit huis, ben je nieuwsgierig geworden? Je kan haar volgen op Pinterest : (113) onder mijn interieur en haar andere Pinterest account onder interieur-westzaan.

Reactie schrijven

Commentaren: 13
 • #1

  Bernadette Rempt (zaterdag, 17 december 2022 18:01)

  Hilde en Petra, jullie hebben een prachtig huis en geweldige woning voor jullie vader gecreëerd. Petje af. Dank voor je lieve woorden over onze landelijke woonwinkel GoedGevonden in KoogadZaan. www.goedgevonden-online.nl

 • #2

  Kristof (donderdag, 22 december 2022 09:03)

  Het staat allemaal een beetje vol in de woonkamer vind ik maar het is wel heel mooi gedaan. Het is een stijl die mij ook wel zou bekoren in ieder geval.

 • #3

  Nicole Orriëns (donderdag, 22 december 2022 10:53)

  Het valt me op dat de kleuren zo mooi consequent zijn doorgevoerd. Dat vind ik heel knap gedaan.

 • #4

  Wanda (vrijdag, 23 december 2022 14:29)

  Vooral de keuken vind ik prachtig om te zien, dat zou echt ook iets voor mij zijn. Leuk trouwens dat jij en je zus dezelfde smaak hebben, waardoor alles ook zo in balans is.

 • #5

  Amina (zaterdag, 24 december 2022 00:44)

  Wat een leuke blog! Altijd leuk om bij mensen met een mooi interieur te mogen binnenkijken. En ik hou heel erg van landelijk stoer. Zelf hou ik ook van landelijk. En ik vind het daarnaast ook echt fantastisch dat je samen met je fam woont en voor je vader zorgt. Wat lief zeg! Fijne feestdagen Linda en Hilde!

 • #6

  Sherry (zaterdag, 24 december 2022 16:48)

  Wauw dat ziet er prachtig uit. Ik heb meer een nieuwe en lege woning.

 • #7

  Janet (zaterdag, 24 december 2022 19:15)

  Wat bewonderenswaardig om je huis te laten ombouwen zodat je voor je vader kunt zorgen. Leuk om een inkijkje te krijgen in jullie huis, gezellig hoor.

 • #8

  Tessa (dinsdag, 27 december 2022 20:28)

  Wat prachtig dat je op deze manier voor je vader zorgt

 • #9

  Rory (woensdag, 28 december 2022 21:40)

  Los van hoe het eruit ziet (gezellig!) vind ik het heel bijzonder hoe jullie dit - als kinderen - hebben gedaan voor jullie vader. Het klinkt heel warm en tegelijkertijd bijzonder, want ik denk niet dat veel mensen dit doen. Ongeacht of ze het niet kunnen, willen of elke andere reden. Dat moet iedereen voor zich weten. Ik vind het heel mooi dat jullie dit kunnen doen.

 • #10

  Sanne (dinsdag, 03 januari 2023 20:13)

  De keuken ziet er mooi uit. Maar ik vind de living iets te druk voor mij. Gelukkig verschillen smaken.

 • #11

  Claire (donderdag, 05 januari 2023 17:02)

  Wat een mooi, warm en liefdevol huis! Bedankt dat we even binnen mochten kijken!

 • #12

  Nicole Orriëns (dinsdag, 10 januari 2023 13:03)

  Wat mooi om zo'n garage om te bouwen tot mantelzorgwoning zeg!

 • #13

  Melanie Hoogvliet (woensdag, 15 februari 2023 08:29)

  Dit is niet helemaal mijn stijl iets te druk maar dat schilderij vind ik wel heel tof