· 

De grote voor- en nadelen van een Quooker kraan

De grote voor- en nadelen van een Quooker kraan

Een Quooker kraan, het is een woontrend van de laatste tijd. Want wie wil er nu niet meteen stromend kokendheet water uit de keukenkraan om een lekker bakje thee mee te zetten? Bij het kopen van een nieuwe woonkeuken is het aanschaffen van een kokendwaterkraan wel het overwegen waard. Maar wat zijn de voor- en nadelen van een Quooker-kraan?

Quooker: de grote voordelen en nadelen

Wat is een Quooker?

Een Quooker is een kokendwaterkraan welke uit twee delen bestaat, de warmte kraan op het aanrecht en reservoir wat vaak in een keukenkastje wordt weggewerkt. In het waterreservoir wordt standaard water van 110 graden Celsius warm gehouden. Omdat het reservoir goed geïsoleerd is, behoudt het water continu de juiste temperatuur. Op een makkelijke manier sluit je het water aan op de waterleiding, zodra je warm water uit de kokendwaterkraan verbruikt wordt het reservoir meteen bijgevuld met kraamwater.

Is de kokendwaterkraan kindvriendelijk?

Je moet er toch niet aan denken dat je op de bank zit en je kind de kokendwaterkraan aanzet om bijvoorbeeld de handen te wassen. Als ouder of opa en oma wil je kindvriendelijke artikelen in huis en dit geldt helemaal voor een keukenapparaat waar kokendheet water uitkomt. Gelukkig is de Quooker van alle beveiligingen voorzien. Er mag dan wel direct kokend water uit de waterkraan komen, niet iedereen kan de keukenkraan gebruiken. Op de kraan zit een bedieningsknop met een beveiliging voor kinderen.

Wat zijn de nadelen van de heetwaterkraan?

Er zijn ook nadelen bij het gebruiken van de Quooker, het is een luxe keukenapparaat waarbij je kan afwegen of je regelmatig gebruik maakt van het direct stromend hete water. In dit artikel zet ik de volgende nadelen op een rijtje:

 • De kraan heeft een aparte boiler welke weggewerkt moet worden in een keukenkastje
 • Er kan een bepaalde hoeveelheid water in het reservoir
 • De boiler moet op een aparte elektrische groep worden aangesloten
 • Verbruikt een kleine hoeveelheid energie ook als de kraan niet wordt gebruikt
 • Een luxe keukenapparaat, de kosten zijn prijzig en niet nodig

Energie besparen door de boiler uit te zetten

In deze duurzame periode vinden we het zonde om een kraan welke continu bezig is om het reservoir van heet water te voorzien aan te laten staan. Het aan laten staan van de boiler kost namelijk energie. Toch is het niet verstandig om de boiler uit te zetten. Als je de boiler uitschakelt en s’ ochtends opnieuw weer inschakelt kost dat meer energie dan dat je het water heel de nacht warm houdt.

Heeft de Quooker kraan ook grote voordelen?

De Quooker heeft zeker ook voordelen, het luxe keukenapparatuur zorgt voor stromend gefilterd water zonder dat je erop moet wachten. De heetwaterkraan is zoals gezegd kindvriendelijk en kan in elk huishouden geplaatst worden. De kraan is duurzaam en over kwaliteit betreft, zorgt de kraan voor goed water. Buiten dat de warmwaterkraan gebruikt kan worden voor thee, is het water ook te gebruiken om groente of aardappels te koken. Met de veelzijdige kraan kun je alle kanten op.

Reactie schrijven

Commentaren: 11
 • #1

  Tessa (zaterdag, 17 december 2022 19:18)

  Ik wilde altijd een Quooker hebben, totdat ik er achter kwam wat de prijs is. Mijn zuurstokroze waterkoker doet ook goed zijn werk en ziet er ook nog vrolijk uit :)

 • #2

  Janet (zondag, 18 december 2022 13:06)

  Ik zou in de toekomst zeker een Quooker overwegen, het lijkt me ideaal. Ik was echter niet op de hoogte van de (technische) nadelen van de Quooker, dus bedankt voor het delen.

 • #3

  Caroline (zondag, 18 december 2022 14:39)

  Een Quooker kraan staat al wat langer op ons verlanglijstje. Ik hoorde laatst dat dit wel heel veel energie slurpt. Met de huidige hoge tarieven misschien beter om nog even te wachten, want de aanschaf is ook een investering. Maar ik vind het wel een super handig iets!

 • #4

  Krystle (zondag, 18 december 2022 19:36)

  Het lijkt mij ideaal, maar te prijzig voor voor mij.

 • #5

  Judith (dinsdag, 20 december 2022 10:19)

  Als we nog een keer de keuken gaan verbouwen dan wil ik hem toch wel hebben.

 • #6

  Rory (dinsdag, 20 december 2022 18:47)

  Hmmm, ik vermoed dat het bij ons niet de moeite waard zou zijn. Ik denk niet dat ik de kosten eruit zal halen. Toch is het wel een luxe die mij aanspreekt. Goed om de voor- en nadelen te lezen.

 • #7

  sandra (donderdag, 22 december 2022 08:32)

  Als ik mijn keuken zou verbouwen, kwam er zeker zulke kraan. Moet super handig zijn

 • #8

  Nicole Orriëns (donderdag, 12 januari 2023 13:54)

  Inmiddels heb ik geleerd dat een Quooker best veel plek in neemt in een keukenkastje. Dat lijkt me wel een beetje lastig. Verder lijkt hij me erg handig.

 • #9

  Claire (woensdag, 03 mei 2023 04:45)

  Ik heb er altijd een haat liefde verhouding mee gehad.

 • #10

  Niek (zaterdag, 03 februari 2024 21:08)

  Hoe zit het met de kosten als je bv de boiler moet vervangen, zijn wat ik er van hoorde wel erg hoog!

 • #11

  Ed (woensdag, 22 mei 2024 12:20)

  Onze kraan ging na 7 jaar kapot, kosten 550 euro voor vervanging, de sensor in de kraan kapot, kan niet tegen vocht. Vanwege hoge kostrn is de kraan niet vervangen, nu , na nog een jaar, is ook het verwarmingselement in de boiler kapot. Kortom, waardeloos apparaat, veel te duur en korte levensduur. Volgens Quooker zelf gaat de kraan maar 8 jaar mee. Pffff, wat een troep, we hebben nu weer een mooie kraan met close-in boiler , werkt perfect en kost maar een fractie van een Quooker en gaat zomaar 25 jaar mee