· 

8x keukenapparatuur voor een luxe keuken

8x keukenapparatuur voor een luxe keuken

Je hebt genoeg ruimte, en dit keer is je keuze gevallen op een exclusieve keuken. Een designkeuken waar je luxe keukenapparatuur in wilt verwerken. Het apparatuur is voorzien van luxe welke je in een doorsnee woonkeuken niet snel zult vinden, denk hierbij aan een wijnkoeler of een ingebouwd koffiezetapparaat.

 

We zien ook veel duurzame materialen, natuursteen, marmer, en hout zijn opvallende kenmerken van een uitgebreide leefkeuken met of zonder kookeiland.

 

Ben je op zoek naar keukenblok waar al je wensen in verwerkt kunnen worden, maar heb je geen idee wat de mogelijkheden zijn? In dit artikel zetten we alle luxueuze artikelen op een rijtje.

8x keukenapparatuur voor een luxe keuken

Exclusieve keuken inrichten

De meeste huishoudens hebben een vaatwasser in de leefkeuken, een apparaat welke veel mensen niet meer kunnen missen. Heb je een gezin dan is afwasmachine ideaal. De machine geeft je bestek, pannen en servies een wasbeurt, dit zorgt ervoor dat je je tijd nuttig kunt besteden. Toch valt dit keukenapparaat niet onder luxe keukenapparaten, de vaatwasser zit tegenwoordig in een standaard keuken.

 

Of het nu een moderne of landelijke keuken is dat maakt niets uit, de materialen en het hoogwaardige apparatuur zorgen ervoor dat de exclusieve keuken wordt ingericht tot een droomkeuken. 

Keukendesign met hoogwaardig apparatuur

Een designkeuken welke van alle gemakken is voorzien. Wil je ijsklontjes bij je frisdrank? Geen probleem, in no-time, voorzie je je glas van blokjes uit de machine. En zo is er een ruime keuze uit hoogwaardig apparatuur die je in de keuken kan inbouwen of verwerken. Zodat je droomkeuken alles bezit wat je als keukenprinses nodig hebt. Heb je geen idee wat de mogelijkheden zijn, in dit artikel geven we je inspiratie en tips om toe te passen in de eilandkeuken of bij het ontwerpen van nieuwe keuken.

Ingebouwde koffiemachine

Een koffiezetapparaat mooi wegwerken? Dat kan door de koffiemachine in te bouwen in een kast of nis. Nu is je aanrechtblad vrij en met een druk op de knop heb je koffie gezet. Door het koffiezetapparaat in te bouwen krijgt je een keuken een mooi aanzien, het apparaat kan geplaatst worden in elke keukenstijl en zorgt ervoor dat er minder "rommel"op het aanrechtblad komt te staan.

Kokend waterkraan

De kokend waterkraan ook wel Quooker genoemd, heeft vele voordelen. Met de kokenheetwaterkraan heb je binnen een handeling heet water uit de kraan wat afkomstig is uit de boiler onder de kraan. Je hoeft nu niet meer te wachten op de theekoker, want het water komt er kokendheet uit. De Quooker is kindvriendelijk, de kraan kan niet zo maar worden opengedraaid. En de theekoker is geen decoratie meer op het keukenblad. De ideale luxe als je snel een kop thee wilt drinken of je aardappels wilt koken.

Koelapparaten inclusief wijnkoeler

Grote brede koelapparaten zien we veel in een ruime leefkeuken. De een is voorzien van glas zodat je precies weet waar alles staat, de andere versie heeft een gesloten deur. De koelkasten hebben een overzichtelijke indeling waarbij bijvoorbeeld het gedeelte aan de rechterkant bestemd is als koelkast, de gehele linkerkant als vriezer. Zo heb je geen aparte koelapparaten meer nodig maar heb je een compact keukenapparaat waarbij je alles bij de hand hebt.

 

Ben je een persoon welke graag af en toe een wijntje drinkt dan is een wijnkoeler ook aan te raden.  De wijn bewaarkasten zorgen ervoor dat de wijn vierentwintig uur lang koud blijft. De wijnklimaatkast zijn er ter grootte van een grote koelkast maar ook in een kleiner formaat verkrijgbaar.

Inductiekookplaat met geïntegreerde afzuiging

Tegenwoordig hebben veel keukens een strakke en minimalistische uitstraling. We zien ingebouwde verlichting, een ruim keukenblad waar weinig opstaat en greeploze keukenkasten. Maar het kookvlak heeft zich in de jaren ook ontwikkeld. De grote afzuigkappen zijn verdwenen en er is een inductiekookplaat met geïntegreerde afzuiging voor teruggekomen. De afzuiging zit nu in het midden of aan de achterkant van de kookplaat, waardoor alle luchtjes en dampen van het eten meteen kan worden afgevoerd.

Warmhoudlade

Een warmhoudlade kun je voor meerdere mogelijkheden gebruiken. Je kunt in de lade, je servies warm houden, maar ook gerechten. Zo kun je een maaltijd warmhouden als je bijvoorbeeld meerdere gerechten wilt serveren, zoals bij een meergangendiner. Tegenwoordig zijn er ook lades welke ook een maaltijd alleen kunnen opwarmen zonder de warmte te behouden.

Vacumeerlade

Misschien had je er nog nooit eerder van gehoord, maar een vacumeerlade bestaat echt. Wil je speciale etenswaren bewaren, stop het voedsel dan in een vacumeerzak. Zo wordt alle lucht uit de zak gehaald en wordt het voedsel luchtdicht verpakt.

Hoge druk stoomoven

Wil je energie besparen en duurzaam leven? Dat kan met een hoge druk stoomoven. De stoomovens werken versnellend, waardoor de oven het effect heeft van een snelkookpan. Onder hoge druk worden de gerechten in een snel tempo verwarmd. In een snelle vaart kun je de maaltijd op tafel serveren.

IJsblokjesmachine

Vul de ijsblokmachine er ontstaan ijsblokjes welke je kan toevoegen bij frisdrank. Ga je handmatig aan de slag dan duurt het even voordat de blokjes goed uitgehard zijn, met de machine heb je daar geen last van, in no-time heb je verkoeling voor je drankje.

Heb jij een luxe keukenapparaat in huis?

Reactie schrijven

Commentaren: 9
 • #1

  Claire (vrijdag, 17 maart 2023 11:29)

  Wat een heerlijke luxes allemaal! Vooral een ijsblokjesmachine vindt ik in de zomer echt heel fijn.

 • #2

  Tessa (zondag, 19 maart 2023 16:58)

  Ik wilde altijd zo'n warm water kraan, maar toen ik de prijs hoorde heb, heb ik er maar vanaf gezien

 • #3

  Frederique (dinsdag, 21 maart 2023 14:32)

  Ik heb geen van allen. In de oude woning hadden we wel zo'n Amerikaanse koelkast met ijsblokjesmachine maar ik gebruikte het nog.

 • #4

  Sanne (woensdag, 05 april 2023)

  Al die luxe, ik zou het wel willen. Voor mijn vriend de ingebouwde koffie zet. Zelf zou ik dan een luxe blender willen en een beter vuur. Maat ik woon nog alleen en huur. Voorlopig blijft het bij dromen...

 • #5

  Nicole Orriëns (woensdag, 05 april 2023 08:47)

  Wauw, die warmhoudlade klinkt bijzonder! Wat leuk om te zien wat er allemaal voor luxe opties zijn in de keuken.

 • #6

  Elisabeth (woensdag, 05 april 2023 10:04)

  Zo'n vacumeerlade en warmhoudlade lijken mij heerlijk.

 • #7

  Jouvence (woensdag, 05 april 2023 19:47)

  Ik heb een combimagnetron, vaatwasser, inductiekookplaat en instant hot water dispenser.

 • #8

  Mandy Eggens (maandag, 10 april 2023 11:41)

  Zo’n quoocker vind ik echt ideaal! Wij hebben zo’n apparaat waar gelijk warm water uit komt en daar ben ik helemaal verslaafd aan en mijn beste vrienden heeft een quoocker, ideaal!

 • #9

  Amina (woensdag, 12 april 2023 22:34)

  Ja, ik hou ervan! Wij hebben een inductiekookplaat met geïntegreerde afzuiger in onze keuken en dat is zo fijn. Staat ook veel mooier dan zo'n gasstel. Ik zou nog graag een ijsblokjes machine willen. Zeker met al die hittegolven die we nu ineens hebben �