· 

Design keukens: 5 ideeën voor de keukeninrichting

Design keukens: 5 ideeën voor de keukeninrichting

We zien de laatste tijd erg veel design keukens, keukeninterieurs met een moderne strakke uitstraling, waarbij kwaliteit, luxe en ruimte hoog in het vaandel staan. In de inrichting van de leefkeuken, zie je een persoonlijke keukenstijl in combinatie met functionele elementen. In dit woonblog staan verschillende ideeën welke je kunt toepassen in een exclusieve woonkeuken.

Design keukens: 5 ideeën voor de keukeninrichting

De kenmerken van een modern keukendesign

Wil je een nieuw keukenblok en ben je je aan het verdiepen in een modern keukendesign, dan is het slim om inspiratie op te doen. Dat geldt niet alleen voor de keukenindeling maar ook voor de stijl en de kleur van de keuken. Je karakteriseert je leefkeuken door de ruimte een eigentijdse look te geven. Daartoe behoren een paar kenmerken, denk hierbij aan een nis of een greeploze woonkeuken. Toch zijn er meerdere mogelijkheden om de keukenstijl van een design keuken te creëren.

Luxe keukenapparatuur

In luxe keukens zien we keukenapparatuur van hoge kwaliteit. De combi-stoomoven, inductiekookplaat, wijnklimaatkast of warmtelade zijn vaak van hetzelfde keukenmerk. Bekende merken die veel aanwezig zijn in moderne keukenontwerpen zijn Bora, ATAG, Siemens, Miele, en AEG. Wil je je keukeninterieur voorzien van alle gemakken dan mag een kokend waterkraan natuurlijk ook niet ontbreken.

Exclusieve keukens met eilandkeuken

We zien in de moderne keukens een exclusieve keuken met eilandkeuken. Waar voorheen een strak rechthoekig of vierkant kookeiland zichtbaar was, zien we bij de nieuwste keukentrends vooral rondingen verschijnen. De ronde vormen worden toegepast op de hoeken, waardoor het keukenblok een zachte uitstraling krijgt, met een hele eigentijdse look. De rondingen zie je ook in een Japandi interieur. Heb je niet genoeg ruimte voor een kookeiland dan kun je ook gaan voor een schiereiland. Op deze wijze creëer je deels een losstaand kookgedeelte waar je ook een bartafel van kunt maken.

Minimalistische inrichting

In een design keuken wordt vaak gebruik gemaakt van een minimalistische uitstraling. Keukenapparatuur is weggewerkt achter keukenkastjes of zijn een ware blikvanger, het koffiehoekje met een strak ontworpen koffiezetapparaat is hier een voorbeeld van. Zo blijft je keukenblad erg strak en opgeruimd uitzien.

Door de Quooker te gebruiken, heb je geen last meer van een waterkoker die in de weg staat, maar kun je de keukenruimte benutten door er een stijlvol keukenaccessoire te plaatsen, zodat er een rustige en stijlvolle keukeninrichting ontstaat.

Natuurlijke duurzame materialen

Ook zie je anno 2024 veel natuurlijk duurzame materialen, zoals marmer of een granieten aanrechtblad. De keuze wordt vaak gemaakt omdat het materiaal bestendig is tegen krassen. Maar de natuurlijke stoffen hebben meerdere pluspunten, zo zijn de bladen ook hittebestendig en er zijn niet snel vlekken zichtbaar. Je kunt het aanrechtblad perfect combineren met wandpanelen, waardoor er eenheid ontstaat in de keukenruimte.

Dik keukenblad

De designkeuken is niet alleen de plek waar je functioneel je gerechten voorbereid, tegenwoordig is je leefkeuken een onderdeel van de woonkamer waarbij luxe centraal staat. Wat we veel zien bij de keukenstijlen is een dik keukenblad. Hiermee kun je je leefkeuken een chique uitstraling geven, door te gaan voor een marmerlook. Je kunt ook je keukenruimte voorzien van meer warmte, door te gaan voor een houten aanrechtblad. Kies het juiste werkgedeelte wat bij de keuze van jouw keuken past. Wat heb jij voor keukenstijl?

Reactie schrijven

Commentaren: 10
 • #1

  Claire (zondag, 30 juni 2024 16:38)

  Prachtige trends! Stuk voor stuk! Vooral het gebruik van natuurlijke materialen spreekt mij erg aan.

 • #2

  Renata Feyen (maandag, 01 juli 2024 13:16)

  Dat ziet er allemaal zo mooi uit. Wij hebben ook wel een open keuken

 • #3

  Eat Live Travel (maandag, 01 juli 2024 14:31)

  Prachtig. Ik vind het vooral ook belangrijk om naar duurzaamheid te kijken van de natuurlijke materialen. Daarnaast ben ik fan van minimalisme.

 • #4

  Heidi (maandag, 01 juli 2024 19:18)

  Wat weer fijn om te lezen.
  Hier is er wel eens vervanging toe naar een keuken.
  Ik zelf zou voor een eiland gaan, maar mijn man zie dat niet zitten.
  Maar dat is gelukkig nog voor paar jaar.

 • #5

  Jouvence (maandag, 01 juli 2024 19:25)

  Wij hebben een open keuken. Ik ben wel van het minimalistische, graag zo min mogelijk op het aanrechtblad.

 • #6

  Wanda (maandag, 01 juli 2024 19:50)

  Ik hoef echt geen super strakke design keuken, maar er hoeft ook absoluut niet veel spullen in te staan, maar het moet wel een bepaalde gezelligheid uitstralen.

 • #7

  Mirjam (dinsdag, 02 juli 2024 10:32)

  Erg fijn dat duurzaamheid een trend is geworden, ook op het gebied van keukeninrichting. Nu maar hopen dat het een blijvende trend is, maar daar ga ik wel vanuit.

 • #8

  Elsa (dinsdag, 02 juli 2024 20:17)

  Alweer een mooi artikel met veel trends en tips. Ik geniet altijd van je artikelen. Thx

 • #9

  sandra (dinsdag, 02 juli 2024 20:34)

  Wat een prachtige keuken! Momenteel heb ik nog geen eiland in mijn keuken, maar dat wil ik wel graag

 • #10

  Melanie Hoogvliet (maandag, 08 juli 2024 10:32)

  Wat een mooie keuken! Ik heb geen keukeneiland en ben blij dat ik die keus uiteindelijk heb gemaakt. Want nu kan ik met mijn trippelstoel goed overal doorheen in de keuken.