· 

De warme Flexa kleur van het jaar 2024 is bekend: Sweet Embrace

De warme Flexa kleur van het jaar 2024 is bekend: Sweet Embrace

De Flexa kleur van het jaar 2024 is bekend, een warme kleurtint genaamd "Sweet Embrace΅. De lila/ roze kleur straalt veel zachtheid uit en daar hebben we anno 2024 veel behoefte aan. De verfkleur straalt rust en sfeer uit en dat is nu precies wat we graag zien in een interieur.

 

De kleurtint is voor vele ruimtes in huis geschikt, denk hierbij aan de slaapkamer, hal, keuken of woonkamer. Bij de warme kleurtint hoort ook een inspirerend kleurenpalet. Een waaier van kleuren, welke goed te combineren is met blauw, groen en aardetinten, maar ook voor een kleurrijk interieur kan zorgen door een kleurencombinatie te maken met geeltinten.

De warme Flexa kleur van het jaar 2024 is bekent: Sweet Embrace

Elk jaar een nieuwe Flexa kleur

Elk jaar verschijnt er een nieuwe Flexa kleur welke grotendeels het kleurenpalet van de inrichting gaat bepalen. Waar de Flexa verfkleur van het jaar 2023 een zachte bruine kleurtint was met de naam "Wild Wonder", zien we nu een kleurtint welke minder neutraal is en meer warmte uitstraalt.

 

Ieder jaar staan de kleurenexperts voor een nieuwe uitdaging, namelijk "Wat wordt de nieuwe kleur van het jaar?" Hierbij wordt er niet zomaar een kleurtint uitgekozen, er komt namelijk meer bij kijken. Er wordt gekeken naar de wereld, de omstandigheden waar we nu in verkeren en de stemming waar we nu in leven. Zijn we meer toe aan positiviteit door bijvoorbeeld de oorlog in Oekraïne en wordt de kleur blauw/ geel of willen we meer een zachtheid in de samenleving? Een omgeving waarbij we ons kunnen terugtrekken en veilig en vertrouwd voelen in huis.

 

De nieuwste Flexa kleur is gebaseerd om een rustige kleurtint waarbij we ons fijn voelen en even tot ons zelf kunnen komen, door een sprong te maken uit de drukke hectische samenleving. Met de verf kun je een geborgen plekje maken van bijvoorbeeld de werkkamer, woonkamer of slaapkamer waar je even tot rust kunt komen en je kunt onttrekken van alle chaos om je heen.

De Flexa kleur van het jaar 2024

Een mooie zachtroze of lila kleurtint?

De mooie zachtroze kleur, welke bij een bepaalde lichtinval ook veel weg heeft van de kleur lila, wordt omschreven als een kleurtint waarbij we ons thuis voelen. Rondom de warme kleurtint is een mooi kleurenpalet ontwikkeld. Een kleurenwaaier waarbij je alle kanten uit kunt gaan. Met het warm, kalm maar zeker ook vrolijk kleurenpalet, kun je met de roze/lila tint vele combinaties maken.

Welke kleurencombinaties kun je maken met de kleur Sweet Embrace?

Je kunt diverse kleurencombinaties maken met de kleurtint Flexa Sweet Embrace. De verfkleur welke is gebaseerd op de zachtheid van veren en wolken welke je in de zomeravond ziet verschijnen.

 

Werp een blik op het kleurenpalet en je ziet natuurlijke tinten zoals bruin, grijs en beige tint, maar zeker ook felle kleuren zoals de kleur geel genaamd Queen Bee. Een kleurtint waar je vrolijk van wordt. 

 

Wil je je interieur een nieuwe look geven, geef de ruimte dan een uitstraling welke goed bij jou past. Kleurtinten waarbij je je fijn voelt en heerlijk kunt ontspannen na een drukke werkdag.

Zou jij deze kleur uitkiezen voor je interieur?

Reactie schrijven

Commentaren: 11
 • #1

  Claire (vrijdag, 15 september 2023 20:27)

  Wat een mooie zacht roze tint! Passende naam ook weer.

 • #2

  Yvonne (zaterdag, 16 september 2023 08:25)

  Prachtige kleur. Ben fan van flexa!

 • #3

  Jessie (zondag, 17 september 2023 08:59)

  Wat een mooie kleur! Ondanks dat het roze/lila achtig is, denk ik dat het in veel interieurs mooi staat

 • #4

  Krystle (maandag, 18 september 2023 19:36)

  Ben niet zo van lila/roze op de muur. Ik blijf bij mijn favoriete kleur groen!

 • #5

  Nicole Orriëns (dinsdag, 19 september 2023 11:19)

  Het is een mooie zachte tint, maar naar mijn smaak iets te rozen. Ik zou deze om die reden niet zo gauw gebruiken denk ik.

 • #6

  Amina (dinsdag, 19 september 2023 13:25)

  Wauw, deze kleur is echt prachtig! Ik denk helemaal als de zon er mooi op schijnt �

 • #7

  Rory (donderdag, 21 september 2023 12:55)

  Ik vind het niet alleen een mooie naam, maar ook een prachtige kleur! Mooi in de zomer maar juist ook in de herfst. Een kleur voor alle jaargetijden eigenlijk. Wel erg benieuwd wat de rest hier in huis zal vinden van Sweet Embrace

 • #8

  Tessa (vrijdag, 22 september 2023 19:14)

  Wat is Sweet Embrace een prachtige tint. Ik hou hier van. De naam is ook geweldig

 • #9

  Jouvence (vrijdag, 22 september 2023 20:11)

  Ik vind het een mooie kleur, maar zou hem zelf niet zo gauw in mijn interieur gebruiken.

 • #10

  Tania (zaterdag, 23 september 2023 20:07)

  Vind het ook een hele mooie kleur maar denk niet dat mijn vriend zo voor roze muren te vinden is

 • #11

  Saskia (zondag, 08 oktober 2023 09:09)

  Wat een mooie kleur!
  zou nog wat zijn voor mijn werkkamer, hoewel deze is best mooi (voor praktische) is ingericht, mist die nog wat kleur