· 

Beige trendkleuren 2023 voor op de muur in de woonkamer

Beige trendkleuren 2023 voor op de muur in de woonkamer

Is beige de trendkleur welke ideaal is voor op de muur in de woonkamer? De een is niet trendgevoelig, de ander haalt inspiratie en ideeën uit de laatste trends voor in huis. Waarbij we qua kleuren per jaar regelmatig verschuivingen zien, is dit nu ook zichtbaar in de woonkamer.

 

Niet alleen de meubels krijgen een andere uitstraling, ook de kleuren op de muur. In het jaar 2023 zien we een terugkomst van lichte kleurtinten. Wit is jarenlang populair geweest voor op de wand, tegenwoordig is de kleurtint vervangen door een lichtbruine tint, namelijk beige. Maar er zijn zo veel tinten beige, welke past nu bij mijn interieur? In dit artikel staan de drie mooiste crème tinten op een rijtje.

Is beige de trendkleur 2023 voor op de muur in de woonkamer?

Welke kleur op de muur in de woonkamer?

Waar voorheen de kleurtint wit zorgde voor een strakke en schone uitstraling in huis, zorgt de kleur beige voor een warme sfeer in de woning. De tint is afkomstig van de bruine kleurtinten en bruintinten behoren ook tot de warme kleuren. 

Met een beige kleurtint op de muur haal je de natuur in je woonkamer. De lichtbruine kleur is met vele andere kleuren te combineren en te stylen. Daar bij past de tint in verschillende interieurstijlen van modern wonen, de Wabi Sabi stijl tot een rotan interieur. Wil je je woonstijl bepalen, dan is het slim om inspiratie op te doen.

Trend kleuren 2023

De tint is een combinatie van lichtgrijs, geel en bruin en heeft ook wat weg van de kleur zand, alleen is deze trendkleur 2023 wat lichter. We zien de zandkleur niet alleen in de leefkamer verschijnen maar ook in slaap- en kinderkamers. Waar Flexa de kleurtint Wild Wonder benoemde tot de verfkleur van het jaar, lijkt het er nu op dat de beige kleur nog populairder aan het worden is.

Wil je een warme lichte kleurtint dan zijn dit een paar beige hardlopers:

 • Flexa Creations muurverf Sandy Beach: Wil je je interieur omgooien dan is dit een mooie beige kleurtint om mee te starten. De muurverf zorgt voor een frisse, warme uitstraling. De neutrale kleurtint is erg in trek vanwege de rustige uitstraling. Op deze wijze heeft de muurwand toch een kleurtje, maar de tint is niet erg aanwezig.
Flexa Sandy Beauch een populaire beige verf kleur
Flexa Sandy Beauch een populaire beige verf kleur
 • Histor MY Color Muurverf extra mat Peach Pudding: De beige binnenmuurverf heeft een matte glans. De muurverf is gemaakt op waterbasis, de verf is geurarm en heeft een sterke dekkracht, wat inhoudt dat de muurverf geen lelijke vlekken zal vertonen. Ben je dol op de kleur crème dan is dit ook een geschikte keuze.
Histor Peach pudding muurverf- Crème beige verf voor interieur
Histor Peach pudding muurverf- Crème beige verf voor interieur
Histor Perfect Finish muurverf - In the Buff beige
Histor Perfect Finish muurverf - In the Buff beige

Je thuis voelen

En zo zie je er zijn diverse crème kleuren en toch hebben ze allemaal net een ander tintje. Het is maar ook net wat bij je interieur past. De een gaat graag voor een neutrale kleur, de ander vindt een vleugje rood er doorheen net iets mooier, omdat de kleurtint ook iets meer warmte uitstraalt. 

Kleuren uitzoeken is een persoonlijke keuze, helemaal als je je interieur een nieuwe look wilt geven.

 

Ga af op je intuïtie, maar houdt wel rekening met het daglicht. Een muur op het Noorden vangt minder licht per dag, waardoor de lichte kleurtint donkerder zal ogen op de muur.

Vind jij beige een mooie kleur of ga dan binnenkijken in naturel inrichting met boho stijl ideeën of doe inspiratie op bij kleurentrends 2024.

Reactie schrijven

Commentaren: 2
 • #1

  Tessa (maandag, 04 december 2023 18:59)

  Beige is een mooie en rustige kleur waar mee je vele kanten en stijlen op kunt

 • #2

  Claire (maandag, 11 december 2023 14:38)

  Wat een hoop keuzes zijn er! Ik vind een mooie beige tint in ieder interieur passen.