· 

Woonstijl bepalen? Zo weet je welke interieur bij jou past

Woonstijl bepalen? Zo weet je welke interieur bij jou past

Wil je je interieur inrichten, dan is het handig om te weten wat je woonstijl is. Je interieurstijl kun je bepalen door je verdiepen in de soorten stijlen. De ene wooninrichting is namelijk de andere niet. Je kunt kijken naar de nieuwste woontrends, maar je kunt ook je eigen smaak ontwikkelen en zo je woonkamer inrichten. Daarbij is het ook een mogelijkheid om stijlen te mixen en matchen. Heb je geen idee waarmee je kunt beginnen, in dit woonblog vind je wooninspiratie.

Woonstijl bepalen? Zo weet je welke interieur bij jou past

Hoe kun je je persoonlijke interieurstijl herkennen?

Ga je voor het eerst je woning inrichten of verhuizen naar een nieuwe woning, dat maakt niets uit. Bij beide wil je je interieur naar je eigen stijl inrichten. Aangezien je smaak onbewust ook verandert, is het elke keer weer een uitdaging om de interieurstijl naar je eigen idee in te richten. 

 

Aangezien ik weet dat ik over drie jaar ga verhuizen, ben ik nu al aan het inspireren wat ik mooi vind staan in een woon- of slaapkamer. Bij je keuze van meubels en het indelen van de ruimte is het wel van belang om de grootte van de kamers in acht te houden. Je kunt gaan voor een hippe cloud wolkenbank, maar het is wel zo fijn als het bankstel goed in de ruimte past en mooi aansluit bij de stijl van je inrichting. Daarom geef ik je een paar tips, zodat je je woonstijl kunt ontwikkelen en herkennen, dit maakt het indelen van je nieuwe huis een stuk makkelijker.

Neem een kijkje bij een woonboulevard

Wil je andere meubels, of een mix maken van je bestaande meubels en nieuw gekocht meubilair, dan is het verstandig om een kijkje te nemen bij de woonboulevard. In Nederland kun je veel woonwinkels bij elkaar vinden. Zo zit er een woonboulevard in Zoeterwoude, Utrecht, Rotterdam en Eindhoven. Laat je inspireren door de ideeën van de living en kijk welke stijl je aantrekkelijk vindt. Vaak zijn er meerdere opzettingen van verschillende woonstijlen waardoor je al snel een idee krijgt wat je mooi vindt. 

 

Heb je inspiratie opgedaan en keuzes gemaakt, wil je bijvoorbeeld een hoekbank en een ovale eettafel, dan kun je al bepaalde meubels uitsluiten. Dit maakt de zoektocht naar je eigen woonstijl een stuk makkelijker. Je kunt namelijk nu gericht gaan kijken naar een specifiek meubelstuk. Daarbij komt het volgende punt om de hoek kijken, want welke kleurencombinatie passen in jouw favoriete interieurstijl?

Bekende woonstijlen

Heb je geen idee kijk dan eens naar de bekende woonstijlen, een voorbeeld zijn een Scandinavisch interieur, Landelijk wonen of een moderne interieurstijl. Het hoeft helemaal niet je inrichtingsideeën te zijn, maar vaak doe je wel inspiratie op. Misschien vind je de rieten woonaccessoires erg leuk of spreken de pastelkleuren van de romantische inrichting je erg aan. Zo kun je je eigen stijl ontwikkelen.

Je favoriete kleuren

Ga voor een kleurtint in huis welke goed bij je past, dit kan een natuurlijke, lichte of donkere kleur zijn. De gewenste kleurencombinaties zeggen ook iets over de bijpassende woonstijl. Bij een donker interieur, denk je al snel aan een klassieke of industriële wooninrichting. Bij deze interieurstijlen passen namelijk een donkere kleurtint. De stijl kan je soms houvast geven, zodat je een idee hebt welke meubels en accessoires je met elkaar kunt combineren. Natuurlijk ben je helemaal vrij om een eigen keuze te maken, maar soms in een thema wel fijn.

Materialen en stoffen waar je blij van wordt

Kies materialen en stoffen waar je een fijn gevoel bij krijgt, De een wil graag een leren bank met een stoere uitstraling, de ander houdt van zacht aaibare stoffen en wil graag een fluffy bankstel. Houd er rekening mee dat sommige woonmeubels trendgevoelig zijn. De meubels zijn tijdelijk erg hip, maar kan volgend jaar uit de mode zijn. Daarom is het aan te raden om een keuze te maken uit tijdloze of persoonlijke meubels. Zo kun je een basic interieur creëren met rustige kleuren, maar je woonstijl wel aantrekkelijk maken door af en toe de sierkussens of het vloerkleed in een eigentijdse kleur te veranderen.

Heb je geen idee, vraag dan advies aan een woonstylist

Heb je geen inspiratie of weet je gewoon niet welke kleuren mooi met elkaar matchen, dan kun je ook gaan voor een woonstylist. Deze helpt je met het inrichten van de woonkamer of een ander gedeelte van je huis. Je kunt dan precies aangeven welke sfeer je aanspreekt, waardoor de stylist met je mee kan denken en een moodboard kan creëren wat past bij je wensen. Ben jij goed in het inrichten van je woning?

Reactie schrijven

Commentaren: 0