· 

Zit een Cloud bankstel lekker? Woontrends 2024 meubels

Zit een Cloud bankstel lekker? Woontrends 2024 meubels

Zodra je over de woonboulevard loopt, zie je meteen een Cloud bankstel in vele woonetalages verschijnen. De opvallende wolken bank behoort tot de ware woontrends 2024. De zitbank is op vele social media kanalen zichtbaar en verkrijgbaar in vele kleuren. Maar hoe comfortabel zit de bank? In dit artikel krijg je een idee, of dit meubelstuk geschikt is voor jouw interieur.

Zit een Cloud bankstel lekker? Woontrends 2024 meubels

De kenmerken van een wolken bank

Het Cloud bankstel wordt ook wel wolken bank genoemd. Dat is ook niet zo raar, want als je goed naar het zitmeubel kijkt, dan zie je dat het ontwerp is geïnspireerd op de vorm van de wolken. Maar niet alleen de ronde vorm is een kenmerk van de bank, de weelderige uitstraling en de stikselpatronen maken de zitbank uniek.

 

Als je goed naar het zitgedeelte kijkt zie je namelijk horizontale en verticale stiksels welke zorgen voor een bijzondere uitstraling.  Je kunt de zitplek een eenvoudige rustige uitstraling geven, door het zitgedeelte te voorzien van een luchtige stof zoals bijvoorbeeld teddy materiaal. Maar andere stoffen zijn ook mogelijk, het bankstel is ook verkrijgbaar in een stof die veel wegheeft van leer, waardoor de bank opeens stoerder oogt. Kortom, het meubelstuk is eigenlijk geschikt voor vele interieurstijlen.

wolken bank de voor- en nadelen

Het rage meubelstuk van 2024

De rage meubelstuk, ontworpen in de Scandinavische stijl, heeft een moderne uitstraling. De Bellagio bank met wolken effect is er in vele soorten van een rechttoe rechtaan zitcomfort tot een lounge gedeelte waar je lekker onderuit kunt zitten. De rondingen en de organische vorm maken het bankstel erg aantrekkelijk, toch is het wel belangrijk om ook een goede zithouding te hebben, vandaar het antwoord op de vraag: "Hoe zit de wolken bank?"

Zit de Cloud bank comfortabel?

Hoewel de designsofa een trendy bankstel is, verkopen niet alle woonwinkels in Nederland het opvallende meubelstuk. Je moet er dus echt naar op zoek. Als je eenmaal de 2 zitbank, welke ook in andere formaten verkrijgbaar is, hebt gevonden, dan zult je merken dat het zitgedeelte vrij diep is. Heb je niet zo'n grote lichaamslengte of zijn je benen aan de korte kant dan kunnen je benen maar net de hoek van 90 graden maken. Toch is er wel een verschil of het zitgedeelte uit twee of drie delen bestaat. Het bankstel is ook verkrijgbaar in een smallere bank, bij dit exemplaar zit je veel comfortabeler.

 

Wil je daarentegen een hoekbank, waarbij je na een drukke werkdag je benen lekker op het zitgedeelte kunt neerleggen, dan is een hoekmodel met lounge gedeelte ideaal.

Hoekbank versus 2-zitsbank

Wil je een ware blikvanger in je woonkamer dan is de Cloud bank een goede keuze. Zodra je je interieur gaat inrichten, is het verstandig om na te denken over de grootte van je bankstel. Aangezien de wolken-bank in meerdere modellen verkrijgbaar is, is het slim om de oppervlakte van je woongedeelte op te meten. Heb je een grote woonkamer dan kun je makkelijk een hoekbank in de woonkamer plaatsen, de ander heeft genoeg aan een 2- zitsbank. Heb je een mogelijkheid uit beide, dan is het verstandig om te kijken naar de voor- en nadelen.

 

Als je gaat voor een "doorsnee bank" dan heb je keuzes uit meerdere opstellingen. Je kunt bijvoorbeeld twee banken tegenover elkaar zetten of in een hoekvorm plaatsen. Bevalt de opstelling je niet zo goed, dan kun je altijd nog switchen. Bij een hoekbank is dat niet zo. Je kunt het zitgedeelte, maar in een opstelling neerzetten. Daarbij is het van groot belang dat je de zithoek zo opstelt dat de hoek op de juiste plaats aanwezig is, en dus niet gespiegeld. Omdat een hoekbank is gemaakt in een L-vorm met een kort en lang gedeelte kan net iedereen dit model goed neerzetten, Er moet immers genoeg ruimte aanwezig zijn in je interieur.

 

Ben je behuisd in een smalle rechthoekige woonkamer, dan is deze opstelling ideaal, want zo benut je allee ruimte. Heb je een kleine woonkamer, dan heb je misschien meer aan een 2-zitsbank. Wat voor bankstel heb jij in de woonkamer?

Reactie schrijven

Commentaren: 3
 • #1

  Nicole Orriëns (donderdag, 25 april 2024 09:10)

  Wat een leuk concept, een wolkenbank. Hij lijkt me ook heerlijk zitten. Mijn enige zorg zou zijn dat er van alles dus de spleten zou komen.

 • #2

  Janet (zaterdag, 27 april 2024 12:13)

  Ik vind het er wel stijlvol uitzien, maar het lijkt mij juist niet heel comfortabel met al die naden en dergelijke.

 • #3

  Tessa (zaterdag, 27 april 2024 16:37)

  Zo'n wolkenbank ziet er leuk uit, maar ik denk dat ik er niet heel comfortabel in zit, aangezien ik niet heel groot ben