· 

Binnenkijken rotan interieur met de leukste stijl ideeën

Binnenkijken rotan interieur met de leukste stijl ideeën

Ben je weg van de rotan stijl welke we in veel huizen zien verschijnen? Dan is dit een ideale woonblog om te lezen en de foto's te bekijken. We mogen binnenkijken bij Tine, ze heeft een interieur waarbij het duurzame materiaal rotan in veel woondecoratie en accessoires is verwerkt.

 

Wil je wooninspiratie opdoen in deze warme interieurstijl of ben je op zoek naar ideeën over hoe je een huis met rotan, kan stijlen en inrichten neem dan een kijkje in dit hoekhuis.

binnenkijken rotan stijl interieur ideeën woonkamer

Binnenkijken bij Tine met een rotan interieur

Ik (Tine, 51 jaar) woon samen met inmiddels nog twee dochters van totaal drie, in deze sfeervolle hoekwoning uit het jaar 1935 aan de gracht in stad Tiel. We hebben dit huis acht jaar geleden gekocht. We wonen vlak bij de drukte van de stad, scholen, station midden in het centrum, maar de straat waar we wonen is rustig.

 

Mijn oog viel gelijk op de buitenkant van huis, het karakter en uitstraling sprak mijn gelijk aan, vooral het glas in lood en de gevel.

 

Het huis bestaat uit een hal, woonkamer, leefkeuken, bijkeuken. Verder zijn er nog drie slaapkamers, een tuin (patio) en garage.

Een woonstijl met veel rotan materialen en hout

Mijn woonkamer bestaat uit natureltinten en veel hout, riet en rotan materialen. De muren zijn allemaal wit en er ligt een houten vloer. De blikvanger is de en mooie glas in lood schuifdeuren.

 

Mijn style is, denk echt gewoon puur mezelf, warm, cozy en het interieur straalt rust uit. Ik verander graag de inrichting, zo is pas alles geverfd (hiervoor was een muurtje off black) en heb ik alles omgegooid in de woonkamer. Zo heb ik de tv aan de ander kant neergezet.

 

Het trotst ben ik op mijn radiatorombouw die ik zelf heb bedacht en gemaakt van halve buitenpalen. Ik vind het leuk om creatief bezig te zijn in huis en voor niet al te veel geld iets moois te creëren. Voor de ramen heb ik plisségordijnen genomen, omdat je daar zo lekker mee kan spelen in verschillende hoogtes.

 

De verlichting vind ik heel belangrijk, deze moet vooral sfeervol zijn. Mijn lampen heb ik dan ook mijn eigen creatie aan gegeven. In het nisje van de woonkamer heb ik twee lampen kappen van rotan aan elkaar gemaakt en de staande lamp is is een houten tak met een rietkap. Ik heb bewust gekozen om geen kast in de woonkamer te plaatsen om het ruimtelijker te laten lijken. 

 binnenkijken rotan stijl voor een sfeervol interieur

De u vormige keuken

De keuken is in een vorm van een u, er staat een tafel met zes stoelen bij. De oude wit-zwarte keuken moet nog onderhanden genomen worden, deze is nog van de vorige bewoners. Ik heb daar inmiddels leuke plannen voor. De bovenkastjes ga ik verwijderen en vervangen door een mooie houtenplank met verlichting en ik denk een rijtje Marokkaanse tegeltjes. De keuken word opnieuw geschilderd en de handvaten vervangen door, ik denk grof touw.

 

Ik vind het altijd leuk om net even iets anders te bedenken, ha, ha. Met het luxe keukenapparatuur, de grote oven ben ik het erg blij en met de ruimte waar we nu gezellig kunnen zitten met elkaar, het is een echte leefkeuken. 

Rotan stijl interieur keuken

Slaapkamer met wit en bruintinten

De slaapkamer zit aan de voorkant van het huis over de hele breedte. In het slaap vertrek staat een boxspring. Het hoofdbord heb ik zelf gemaakt van steigerplanken. De kleuren in de slaapkamer zijn wit en bruintinten, het is sfeervol en het straalt rust uit. Ik ben er tevreden over.

De badkamer is niet echt mijn stijl

Aan de badkamer zou ik veel willen veranderen, het is totaal niet mijn style. De ruimte is een kleine oppervlakte inclusief toilet dat vind ik wel fijn. Er staat ook nog een simpele wastafel met onderkasten en een inloopdouche. Ook hier wil ik heel graag meer hout toevoegen en sfeer creëren.

Verhuizen met vrienden

We zijn over verhuisd met hulp van lieve vrienden, daarvoor hebben we eerst alles geschilderd en boven een laminaat vloer gelegd. Door een scheiding ben ik begonnen met de helft van de spullen en ben dan ook supertrots op wat ik ervan gemaakt heb inmiddels. Ik wil sowieso graag de badkamer en de keuken opknappen.
Rotan stijl interieur en sfeervolle ideeën

Mijn favoriete plek in huis

In de winter is mijn favoriete plekje in het hoekje, eigenlijk mijn hoekje op de bank. Vanuit daar kan ik alle kanten de woonkamer bekijken en de leefkeuken inkijken. Het ziet er gezellig uit doordat alles heerlijk matcht met elkaar.  Een lekker plekje om even mijn interieur account bij te werken, met Molly (ons hondje) te knuffelen, kopje koffie te drinken en tv te kijken.

 

In de zomer is plekje in onze girl cave die ik gemaakt heb in de garage. Zo een heerlijk plekje met de zon op je gezicht. Helemaal Ibiza style ingericht, wit, schelpen, rotan, wapperende gordijnen, lekker bank, tv, muziek box en openslaande deuren.

Tips en woonideeën

Mijn inspiratie haal ik het meest uit instagram en mijn eigen creativiteit. Ik zie iets in een winkel en kom dan vaak spontaan op een idee. De winkels waar ik graag binnen kom zijn de Action, Kwantum, Leenbakker en Karwei. Ik laat me niet zo zeer inspireren door de nieuwste woontrends. Heb meer mijn eigen stijltje.

Waar kunnen we meer inspiratie van dit mooie interieur vinden?

Mijn passie voor interieur en hout en de liefde om in huis gezelligheid te creëren, deel ik ook op instagram en Facebook onder de naam huisjeaandegracht4. Op mijn social media post ik dagelijks foto's van mijn huis en interieur. Ben je nieuwsgierig geworden neem dan een kijkje.

Reactie schrijven

Commentaren: 7
 • #1

  Claire (maandag, 03 april 2023 09:13)

  Wat mooi, lief, warm en sfeervol! Ziet er heel gezellig en knus uit.

 • #2

  Helen ten Napel (maandag, 03 april 2023 09:34)

  Wat een mooi interieur.. geeft mij een rustig gevoel..

 • #3

  Fallon (maandag, 03 april 2023 09:50)

  Ziet er heerlijk knus uit! Ik vind die bank (en kleur van de bank) echt enorm mooi!

 • #4

  Tessa (dinsdag, 04 april 2023 20:09)

  In mijn ouderlijk huis stond ook een rotan meubel. Mijn vader had het kastje zwart geverft omdat dit beter bij het interier paste

 • #5

  Patricia Heres (dinsdag, 04 april 2023 20:33)

  Ik heb heel lang een rotan stoel gehad. Maar dit ziet er zo wel heel mooi uit!

 • #6

  Wanda (donderdag, 06 april 2023 19:09)

  Een collega had het er laatst ook al over dat ze wat rotan spulletjes had gekocht, zelf heb ik daar weinig mee, maar zo als geheel ziet het er wel erg mooi en warm uit.

 • #7

  Malou (woensdag, 27 september 2023 19:37)

  Wauw, ik vind deze stijl echt heel mooi! Leuk om te zien :)