· 

Glazen schuifwand veranda: 100% genieten van het buitenleven

Glazen schuifwand veranda: 100% genieten van het buitenleven

Ga je je tuin inrichten dan mag een goede zitplek niet ontbreken. Een heerlijk terras waar je kan genieten van het zonnetje. Wil je een overdekt terras aan huis dan is een veranda een goede keuze, zo kun je op-en-top genieten van het buitenleven.

 

Met een glazen schuifwand veranda kun je het hele jaar plezier hebben van de tuin. Met de veranda glaswand kun je het buitenleven naar binnen toe halen, waardoor je het gevoel hebt alsof binnen en buiten in elkaar overvloeien. De overkapping zorgt voor meer leefomgeving in huis en ga je voor schuifdeuren, dan behoud je ook veel ruimte, welke je nuttig kunt besteden.

 

Kortom wil je voor 100% genieten van de achtertuin dan is een overkapping aan huis van Metalura een uitkomst. In dit artikel staan alle voordelen op een rijtje.

Glazen schuifwand veranda: 100% genieten van het buitenleven

De grote voordelen van een overkapping met glaswand

Mocht je al een grote raampartij hebben op de plek waar de glaswand van de overkapping moet komen te staan, dan behoudt je lichtval ook nadat de veranda is geplaatst. Dit is een groot voordeel want licht in huis zorgt voor een ruimtelijk gevoel. Maar dat is niet het enige pluspunt. De glazen wand veranda zorgt voor een verlening van je huis, door er ook nog schuifdeuren in te plaatsen creëer je meer ruimte, zo kun je de aangebouwde serre nuttig besteden.

 

Van de aanbouw aan huis kun je het hele jaar gebruikmaken, van het eerste lentezonnetje tot in de koude wintermaanden, daardoor heb je het gevoel alsof je het tuinleven naar binnen kunt halen. Zo kun je bij alle weersomstandigheden genieten van de veranda. Wil je beschut zitten tegen hagel, sneeuw of regen dan sluit je de wanden, zodra het weer aangenamer wordt, kun je de glaswand heerlijk openschuiven en genieten van het mooie weer.

 

Hier staan alle pluspunten op een rijtje:

 • Een mooie lichtval in huis
 • Door de schuifdeuren behoud je de ruimte
 • Ook in de herfst en winter genieten van de tuin
 • Beschut in de tuin zitten
 • Bij alle weersomstandigheden zit je droog

Elk seizoen genieten van een glazen schuifwand

Ga je een gezellige achtertuin maken dan kun je zo heel het jaar profiteren van het tuinleven. Wil je veel belevenissen in de planten tuin dan kun je zorgen voor een border met bloeiende planten waar veel insecten en vogels op af komen. Dieren zorgen voor leven in de tuin. Hoe leuk is het niet om via de glazen wand veranda het koolmeesje een nestje te zien maken of de egel een loopje zien maken, op zoek is naar een winterslaapplaats. Van achter de glazen wand kun je heerlijk vanuit je luie stoel de dieren en de planten in de bloementuin aanschouwen, terwijl je er droog en warm bijzit.

Onderhoud tips schuifpui

Om optimaal van het uitzicht en de uitbouw te kunnen genieten is het van belang om regelmatig de bladeren uit de goot te verwijderen. Om ervoor te zorgen dat het schuifsysteem goed blijft werken is het handig om voortdurend het tuinafval uit de schuifpui te verwijderen, denk hierbij aan zandkorrels en bladeren. 

Als laatste wil je natuurlijk een goed uitzicht hebben, dat betekent herhaaldelijk de ramen schoonmaken. Het schoonmaken van de glaswand kun je het beste doen met schoonmaakazijn of door ammoniak toe te voegen aan het water. Heb je geen van tweeën in huis dan is Dreft ook een goed alternatief om de raampartij streeploos schoon te maken.

Wat vind je van een glazen veranda?

Reactie schrijven

Commentaren: 9
 • #1

  Claire (dinsdag, 27 juni 2023 07:33)

  Ik vind zo'n serre, wat je gemakkelijk kunt creëren met een glazen schuifwand, prachtig!

 • #2

  Tania (woensdag, 28 juni 2023 17:05)

  Ziet er prachtig uit. Wij hebben ook een hele glazen schuifwand maar de rest zijn gewone muren

 • #3

  Tessa (woensdag, 28 juni 2023 18:59)

  Ik vind dit altijd er zo mooi uitzien. Als ik een tuin zou hebben, zou ik ook zo iets willen

 • #4

  Wanda (donderdag, 29 juni 2023 19:29)

  Zoiets zou ik echt dolgraag willen, lijkt mij heerlijk om daar op een zonnige winterdag lekker met een kop thee een boek te lezen.

 • #5

  Amina (vrijdag, 30 juni 2023 04:12)

  Supermooi dit! En dan in de winter in de zon, achter het glas met een warme chocomel, genieten van de warmte. Ja, ik zie het helemaal voor me! �

 • #6

  Gabrielle (vrijdag, 30 juni 2023 11:07)

  Echt prachtig, als ik een veranda had, had ik het meteen laten plaatsen echt mooi!

 • #7

  Jouvence (zaterdag, 01 juli 2023 15:52)

  Ontzettend mooi en handig zo'n glazen schuifpui, lijkt me ideaal als ik een tuin zou hebben.

 • #8

  Nicole Orriëns (dinsdag, 04 juli 2023 09:08)

  Het mooie aan zo'n glazen schuifpui vind ik inderdaad dat je buiten als het ware binnenbrengt waardoor je je binnen buiten kunt wanen!

 • #9

  Mandy Eggens (woensdag, 05 juli 2023 15:36)

  Aaahh! Vrienden van mij hebben dit ook en ik vind dit echt zo mooi. Bij ons niet echt realistisch