· 

De 5 grootste voordelen van HEMA kant-en-klaar gordijnen

De 5 grootste voordelen van HEMA kant-en-klaar gordijnen

Je vraagt je misschien af waarom HEMA kant-en-klaar gordijnen zo aantrekkelijk zijn? De bekende winkelketen die staat voor kwaliteit, eenvoud en natuurlijk het besparen van hoge prijzen, maar verkoopt ook moderne raamdecoratie. Het warenhuis is bekend vanwege de functionele producten en daar behoren ook de hoogkwalitatieve raambekleding toe. Of je nu je slaap- of woonkamer gaat inrichten, voor elke ruimte en woonstijl is er een bijpassende raamdecoratie te vinden, van vouwgordijnen tot zwarte jaloezieën. Heb je geen idee waarom de gordijnen van de HEMA zo gewild zijn, in dit artikel staan alle pluspunten op een rij.

De 5 grootste voordelen van HEMA kant-en klaar gordijnen

HEMA-raambekleding welke je zo mee kunt nemen

Je hebt niet altijd zin om uren te gaan shoppen naar de juiste gordijnen en waarom zou je het jezelf moeilijk maken als je de afmeting van de raamdecoratie al duidelijk is. Dan kun je het beste gaan voor HEMA-raambekleding. Het bekende voordelige warenhuis heeft een ruime keuze aan raam verduistering die je meteen kunt meenemen. Wil je een kil interieur gezellig maken en een warme uitstraling geven, met de juiste raambekleding, dan zijn dit de mogelijkheden:

 • Rolgordijnen
 • Kant-en-klaar gordijnen
 • Jaloezieën
 • Plisségordijnen
 • Vouwgordijnen
 • Duo rolgordijnen

Pluspunten HEMA-raamdecoratie

Dat de HEMA vaak oplossingsgericht te werk gaat dat weten we wel. Als je kijkt naar de reclames van de winkelketen dan zie je dat het bedrijf graag op zoek gaat om problemen waar huishoudens tegen aan lopen te verbeteren. Zo ook met de HEMA-raamverduistering, er zijn veel pluspunten als je kant-en-klaar gordijnen bij het warenhuis wilt kopen.

Bespaar je tijd

Je bespaart immers heel wat tijd, als je HEMA- kant-en-klaar gordijnen wilt kopen. Heb je het plaatje van je interieur al helemaal in je hoofd, dan heb je vast ook een idee hoe de gordijnen eruit moeten komen te zien. Waarom zou je stad en land aflopen terwijl je weet dat het plisségordijnen moeten zijn. Het is nu alleen een kwestie van de stoffen bij het staaltje gordijn houden en kijken welke combinaties het mooiste matchen.

Je bent goedkoper uit

Vaak ben je goedkoper uit met kant-en-klaar gordijnen dan bijvoorbeeld gordijnen op maat. De raamkleding die je zo mee kunt nemen hebben vaak een standaard maat en worden in een bedrijf gemaakt. Het maken van deze gordijnen is veel minder bewerkelijk en betreft niet zo veel arbeidsuren. Wil je voordeliger uit zijn, dan kun je het beste gaan voor gordijnen die je zo mee kunt nemen.

Van rol- tot vouwgordijnen

Wil je eerst voldoende inspiratie opdoen dan kun je in het winkelbedrijf met meerdere vestigingen een kijkje nemen. Er is namelijk een ruime keuze aan diverse gordijnen. Het maakt niet uit waarnaar je op zoek bent, de keuze is ruim van rol- tot vouwgordijn. Stijlvolle HEMA vouwgordijnen, zorgen voor de juiste hoeveelheid licht in huis en sluiten prachtig aan op je wooninrichting.

Je kunt de raambekleding meteen ophangen

Vaak kun je de raamkleding meteen meenemen en thuis ophangen. Zo kun je binnen een handomdraai de sfeer in huis verbeteren en heb je meer privacy. Heb je net een verhuizing achter de rug dan is het fijn als er gordijnen voor de ramen hangen. Misschien is je keuken of de rest van je interieur nog niet op orde, dan is het prettig als je je persoonlijke levenssfeer voortijdig kunt afschermen.

Kwaliteit staat hoog in het vaandel

Koop je HEMA-gordijnen dan weet je zeker dat je raamdecoratie koopt van hoge kwaliteit. Bij het warenhuis staat een hoog niveau in het vaandel. Zelf heb ik ook slaapkamergordijnen van de HEMA gekocht en deze zien er achttien jaar later nog steeds zeer goed uit. De stof is mooi gebleven, en na tig keer openen en sluiten, werkt het ophangsysteem ook nog steeds goed. Zelf ben ik dus erg tevreden en zou ik, zodra ik ga verhuizen, opnieuw naar de winkelketen toegaan om ideeën op te doen.

Wil je toch gordijnen op maat, houd dan rekening met de levertijd

Wil je toch geen kant-en-klaar gordijnen, maar liever gordijnen op maat, omdat je bijvoorbeeld afwijkende afmetingen hebt. Dan kun je bij deze winkel ook raamdecoratie laten maken. Natuurlijk kun je deze niet meteen meenemen en staat daar een levertijd voor. Voor de meeste gordijnen, en dus ook vouwgordijnen, geldt een levertijd van 3-6 weken, maar dan heb je wel decoratieve gordijnen, welke jarenlang meegaan.

Reactie schrijven

Commentaren: 14
 • #1

  Nicole Orriëns (zondag, 18 februari 2024 09:14)

  Ik ben dol op alles dat je meteen kunt meenemen uit de winkel en thuis ophangen. Ook omdat ik helaas niet handig ben met naald en draad en zelf gordijnen naaien er dus niet in zit.

 • #2

  Irene (zondag, 18 februari 2024 10:57)

  Wat ik ook altijd lastig vind bij op maat gemaakte gordijnen is dat ik altijd bang ben dat ik het niet goed heb opgemeten en dat ik dan met te korte (en dure) gordijnen zit, haha.

 • #3

  Eat Live Travel (maandag, 19 februari 2024 09:28)

  Ik heb zelf ook kant en klare gordijnen voor het raam hangen. Scheelt mij veel werk. Leuk om te weten dat je hier bij de HEMA ook voor terecht kunt.

 • #4

  Rosalyn (maandag, 19 februari 2024 13:33)

  Goed om te weten dat Hema die nu ook heeft. Ik heb beneden kant-en-klare vitrage, omdat de kat daar regelmatig in hangt met haar nagels en dan is op maat gemaakte vitrage echt veel te duur. Als ze aan vervanging toe zijn, weet ik in ieder geval waar ik moet zijn :)

 • #5

  Janet (maandag, 19 februari 2024 15:32)

  Ik vind kant en klare gordijnen ideaal, die heb ik momenteel ook in huis hangen (weliswaar niet van de Hema).

 • #6

  Jouvence (maandag, 19 februari 2024 16:46)

  Wij hebben jaren geleden eens gordijnen op maat laten maken bij de HEMA (was overigens niet heel goedkoop vond ik). Ik heb nu kant en klare gordijnen van de IKEA in huis hangen.

 • #7

  Wanda (maandag, 19 februari 2024 20:24)

  Handig om te weten, want wij zijn nog op zoek naar nieuwe gordijnen en kant-en-klaar spreekt mij dan wel aan omdat het dan direct opgehangen kan worden.

 • #8

  sandra (dinsdag, 20 februari 2024 15:03)

  Ik kies mijn gordijnen liever in een winkel, waar je stalen mee naar huis krijgt om te proberen en iemand komt opmeten hoe groot ze juist moeten zijn

 • #9

  Maayke (dinsdag, 20 februari 2024 15:24)

  Wij hebben gordijnen van de Hema maar ik wist helemaal niet dat ze nu ook kant-en-klare gordijnen hebben.

 • #10

  Claire (dinsdag, 20 februari 2024 21:52)

  Ideaal wanneer raamdecoratie kant-en-klaar is! Wij hebben onze exemplaren bij de Ikea gekocht.

 • #11

  Tessa (woensdag, 21 februari 2024 17:05)

  Nooit stil bij gestaan dat Hema ook raamdecoratie verkoopt! Ik heb al mijn raamdecoratie bij de Ikea gekocht

 • #12

  Mitchel (donderdag, 22 februari 2024 17:28)

  Ja, het is fijn als je kant- en klaregordijnen kan kopen. Ik heb echter zulke brede en hoge ramen dat ik toch uitkwam op speciaal op maat laten maken. De HEMA heeft wel altijd hele fijne stofjes.

 • #13

  Amina (dinsdag, 27 februari 2024 22:12)

  Wauw, wat heeft HEMA mega leuke kleuren gordijnen op maat zeg! Ga ik onthouden, ik moet nodig nieuwe hebben in onze woonkamer .

 • #14

  Katja (woensdag, 13 maart 2024 13:01)

  Supergoede tip, was al op zoek naar nieuwe gordijnen, ga zeker bij de Hema kijken nu ik dit gelezen heb :)