· 

Het geheim van de Oude meesters aan de muur

Het geheim van Oude meesters aan de muur

Wie kent de bekende schilderijen van de Oude meesters niet? Denk hierbij aan "Het Melkmeisje" van Johannes Vermeer, "Mona Lisa" van Da Vince of de "Nachtwacht" van Rembrandt. Beroemde schilder kunstwerken, waarbij we allemaal meteen het befaamde schilderij voor ons zien.

 

De roemrijke schilderwerken zijn in een modern jasje gestoken. Het Meisje met de parel is afgedrukt in het zwart of met een sigaret in de hand. Bij andere oude werken zijn er letters aan het kunstwerk toegevoegd. Doordat de schilderijen in een andere uitvoering zijn bedrukt, is dit het geheim van de goede verkoop van de meesterwerken, de werken zijn opnieuw aantrekkelijk geworden.

 

Spreekt de moderne twist je niet aan, dan kun je altijd gaan voor de klassieke kunst, maar dan bedrukt op canvas of op behang. 

 

Hang het beroemde kunstwerk thuis aan de muur, zo heb je een blikvanger in je interieur.

Oude Meesters in een modern jasje
Oude meesters inspiratie Bol.com

Oude meesters in een hippe moderne uitvoering

De Oude meesterwerken zijn nu erg populair. Waarom zou je denken? Omdat de kunstwerken zijn bewerkt in een moderne uitvoering. Nu spreken de schilderijen niet alleen de oude garde aan maar ook de jeugd van tegenwoordig. Opeens weet ook de jongere generatie wie de bekende leerling van Rembrandt, Carel Fabritius is.

 

De hippe moderne uitvoering zorgt ervoor dat de kunst of het nu een schilderij of behang is, aantrekkelijk is voor elke interieurstijl. Wil je het saaie hoekje in de kamer, sfeervol inrichten, dan zijn deze creaties erg aantrekkelijk. De werken zijn geschikt voor een industrieel interieur tot een Scandinavische woonstijl.

Oude meesters aan de muur: Rembrandt
Ideeën Oude meesters Bol.com

Schilderijen en behang van bekende oude schilders

Heb je een keuze kunnen maken, dan moet je nog bedenken, wat je wil. Wil je wanddecoratie in de vorm van een schilderij of vind je het fijn om een muur te behangen? Bij de kunstwerken zie je vaak de bekende portretten, bij Oude meesters behang is er een keuze uit portretten, maar ook uit bloemetjes behang. Van grote bloemen geschikt voor de woon- of slaapkamer tot verfijnde bloemen.  Heb je geen idee hoe behang in de woonkamer zak staan, ga dan binnenkijken Hotel Chique interieur. In deze woonkamer hebben ze behang Meisje met parel toegepast.

Reactie schrijven

Commentaren: 6
 • #1

  Jouvence (maandag, 13 februari 2023)

  Ik vind die oude meesters aan de muur erg tof, ik zou zelf wel iets van de Nachtwacht in de woonkamer willen hebben, maar wij hebben er nu geen ruimte voor helaas.

 • #2

  Claire (woensdag, 15 februari 2023 09:32)

  Leuk als je er van houd inderdaad en het bij je interieur past.

 • #3

  Tessa (donderdag, 16 februari 2023 19:54)

  Als kunsthistorica word ik hier heel erg blij van. Het is dat mijn huis al zo vol hangt, anders had ik zeker deze gkoecht

 • #4

  Frederique (zondag, 19 februari 2023 08:40)

  Ja, ik houd ervan. Ik heb dan ook heel veel kunst in huis hangen en werkte een paar jaar in een museum. Ik heb alleen geen ruimte meer aan mijn muur :)

 • #5

  Gea Scholtens (donderdag, 23 maart 2023 14:37)

  Ik begin het oprecht steeds leuker te vinden dat ze in een modern jasje terug komen.

 • #6

  https://www.huisvlijt.com/ (dinsdag, 01 augustus 2023 09:37)

  Ik vind oude meesters echt geweldig. Het melkmeisje heb ik in onze keuken hangen, en in onze woonkamer hangt de Mona Lisa van de Action : )