· 

Binnenkijken: Hotel Chique interieur in Bolsward

Binnenkijken: Hotel Chique interieur in Bolsward

Jullie mogen binnenkijken in ons appartement van 112 vierkante meter. We wonen in het stadje Bolsward in Friesland. Ons huis staat in een kindvriendelijke buurt aan de rand van het centrum aan doorgaand vaarwater.

 

We hebben gekozen voor een Hotel Chique interieur omdat de kleuren en de woonstijl me erg aanspreekt. Aan de wand hebben we meerdere oude meesterwerken, zoals Meisje met parel, de combinatie maakt ons interieur erg sfeervol.

Woonideeën binnenkijken Hotel chique interieur

Binnenkijken in de woonkamer bij Deborah

We wonen sinds oktober 2021 in dit huis, dat is nu ruim een jaar. De koopwoning heeft alle woonfuncties beneden en nog een extra slaapkamer boven. De hal, woonkeuken, woonkamer met schuifpui naar balkon, een kantoortje, badkamer, toilet en slaapkamer zijn dus beneden. Dat is erg praktisch en handig.

 

We zijn verliefd op de woning omdat het een historisch pand is. Het net nieuwe kleinschalige appartementencomplex is op loopafstand van het centrum, wat ik erg fijn vind.

Binnenkijken : Hotel chique woonstijl

Hotel Chique interieur in de woonkamer

Mijn woonstijl is Hotel Chique, stoer met Bohemian invloeden. De inrichting van de woonkamer heeft veel warme kleuren, wit accent in combinatie met de kleur zwart. Ik vind het leuk om verschillende materialen met elkaar te combineren en out of de box te denken, en stijlen. De materialen welke ik veel gebruik zijn leer, staal, fluweelachtige stof in combinatie met warme plaids.

 

Ik houd van stoer meubels met een chique accent. Voor de belichting heb ik gekozen voor veel glas met grafische elementen. Ik heb kamerhoge, in between gordijnen met als basiskleur cognac, zwart en beige.

Fotobehang van het Meisje met de parel

Ik wil graag een interieur wat een rustige uitstraling heeft, daarom staan alle woonaccessoires in groepjes. Daarom hebben we de wanden bewust wit gehouden, zodat je kan variëren met woonmeubels en woonaccessoires.

 

De blikvanger in huis is het fotobehang van Oude Meesters, we hebben gekozen voor het Meisje met de parel in de kleur zwart-wit in de woonkamer. We hebben het behang geplaatst op de wand waar de bank ook tegenaan staat. In huis hebben we meerdere oude meesterwerken op de muur.

De inrichting bestaat uit een cognac leren 2,5 zit bank, zwarte rotan schommelstoel op standaard, een rond jute vloerkleed. Bij de t.v. heb ik een draaifauteuil geplaatst, in combinatie met de zwart ronde tafeltjes, de leren cognac poef, het tv- meubel van Zuiver.  Met het bureau met de leren cognac bureaustoel is het een geheel en is er balans in huis.

Nieuwe keuken met marmerblad

We hebben een nieuwe keuken in de kleur Alpine wit met een marmerlook aanrechtblad. Ik zou de woonstijl beschrijven als modern landelijke stijl, je ziet wel nog mijn voorkeur voor Hotel chique ook nog in de keuken terugkomen.

 

We wilden de leefkeuken ook rustig houden, daarom hebben we gekozen voor de kleur wit. Ik wilde graag een eetbar en deze is er ook gekomen. Er is een keukenapparaat wat ik niet kan missen in de woonkeuken en dat is de oven met combimagnetron.

Wooninspiratie Hotel chique

Verhuizen naar een nieuwbouwwoning

De verhuizing vond ik best chaotisch. Ook gingen we voor het eerst naar een nieuwbouwwoning. We hebben het verhuizen uit handen geven door een verhuisbedrijf. Dat was wel zo fijn. Vooraf had ik wel van alles verkocht, want niet alle spullen wilde ik meeverhuizen. De spiegel van oma is wel erg belangrijk voor mij, de spiegel gaat dan ook met elke verhuizing mee! 

 

Voordat we in het nieuwe huis gingen wonen hebben we wel de woning naar onze smaak verbouwd. Daarna mocht ik gaan inrichten. Mijn partner laat me helemaal mijn gang gaan over kleur, woonstijl en meubels uitkiezen, dus ik kon alles naar mijn idee inrichten en stijlen.

Rustige slaapkamer met aarde tinten

De slaapkamer wilde ik rustig houden, daarom heb ik de Scandinavische woonstijl voor deze slaapkamer uitgekozen. In de slaapkamer zie je vooral natuurlijke kleuren zoals bruintinten en zwarte accenten. De muren heb ik bewust een lichte kleur gegeven. De keuze van het bed is gevallen op een Swiss Sense, het totaalresultaat is geworden zoals ik in gedachten had.

Inspiratie slaapkamer Hotel chique

Het favoriete plekje in huis

Zelf zit ik graag aan de grote eettafel, op deze plaats zit je namelijk dicht bij de haard en dat vind ik erg gezellig. Dit is dan ook echt een plaats waar we gezellig aan tafel eten of borrelen met vrienden of familie.

Wooninspiratie

Mijn wooninspiratie haal in uit tv-programma's, maar ook uit woonbladen, zoals VT Wonen. Bij het kopen van woondecoratie of woonaccessoires ben ik niet echt merkbewust. Als ik iets zie wat bij mijn wooninrichting past, dan schaf ik het aan.

 

Mijn tip voor de lezer is om je woonstijl door heel je woning door te voeren, anders wordt de uitstraling al snel rommelig.

Meer woonideeën opdoen?

Ben je nieuwsgierig geworden naar het huis en wil je meer foto's van de woning zien om nog meer woonideeën te krijgen? Deborah is te volgen op Instagram onder de naam Huisje 64C.

Reactie schrijven

Commentaren: 8
 • #1

  Tessa (dinsdag, 24 januari 2023 20:19)

  Het behang van Meisje met de Parel is echt geweldig. Ik hou daar van

 • #2

  Claire (woensdag, 25 januari 2023 16:19)

  Wat een prachtige deuren! Ik vind dat industriële zo stijlvol en wat een mooie aardetinten in de slaapkamer!

 • #3

  Rory (woensdag, 25 januari 2023 20:13)

  Wow, dat ziet er inderdaad heel mooi uit. Dat van de woonstijl doorvoeren in het hele huis is mij niet gelukt. Ik houd dan eigenlijk ook van een tikje rommelig. In die zin dat bij ons bijvoorbeeld ongelakt en onbewerkt teakhout gemixt is met vintage en antiek. En Indische beelden en wajangpoppen, maar ook kunst aan de muur. Echt een mix van van alles en nog wat. Ik laat het nog weleens zien. In 2021 ben ik voor het eerst in Bolsward geweest en dat was heel erg leuk!

 • #4

  Nicole Orriëns (donderdag, 26 januari 2023 13:12)

  Wauw, wat een prachtige inrichting! Dit vind ik echt heel anders dan gemiddeld. Het ziet er heel bijzonder uit.

 • #5

  Wanda (donderdag, 26 januari 2023 17:16)

  Wat hebben jullie alles op mooi op elkaar afgestemd, dat geeft inderdaad een hoop rust in huis. Wij wonen zelf ook op loopafstand van het centrum en dat vind ik zelf ook een enorm pluspunt van ons huis.

 • #6

  Jouvence (vrijdag, 27 januari 2023 17:54)

  Altijd leuk om bij anderen binnen te kijken, vooral de bank in de woonkamer vind ik erg mooi (zoeken zelf een nieuwe bank).

 • #7

  Janet (vrijdag, 27 januari 2023 21:02)

  Prachtig zeg, ik vind het echt heel sfeervol van binnen. De visgraat vloer en die deuren zijn heel gaaf. Leuk om mee te mogen kijken.

 • #8

  Nicole Orriëns (donderdag, 09 maart 2023 10:17)

  Wat een prachtig interieur inderdaad. Het straalt chiqueheid en klasse uit!