· 

Hoe verwerk je cortenstaal in je tuin?

Hoe verwerk je cortenstaal in je tuin?

Wil je een sfeervolle tuin met een moderne afwerking dan mag het materiaal cortenstaal niet ontbreken in de tuin.

 

Cortenstaal is een samenstelling van materialen, waarbij voornamelijk ijzer wordt gebruikt, aan het ijzer is koper, silicium, chroom, fosfor en nikkel toegevoegd. Door de combinatie materialen ontstaat er een stof wat nog beter functioneert dan staal. De sterke stof verandert van kleur door oxidatie in een roestbruine tint. Ideaal materiaal voor het buitenleven in de achtertuin, omdat het geschikt is voor alle weersomstandigheden.

 

Wil je je tuintje ermee inrichten, dan heb je meerdere mogelijkheden om het roetbruine staal te verwerken in de achtertuin, zo zijn er borderranden, maar ook plantenbakken in allerlei soorten en maten. 

 

In dit artikel staan de leukste tuinideeën op een rijtje zodat je inspiratie genoeg hebt om cortenstaal in de bloementuin toe te passen.

Hoe verwerk je cortenstaal in je tuin? Borderranden, plantenbakken en vuur en waterelementen

De achtertuin inrichten met cortenstaal

Cortenstaal zien we niet alleen op t.v. in tuinprogramma's maar ook in tuinbladen. Tegenwoordig willen we een gezellige achtertuin welke niet voorzien is van tig plantenpotten, maar een grote blikvanger heeft, in de vorm van een cortenstaal plantenbak van MySteel

Robuuste plantenbakken in vele vormen

De reeks aan plantenbakken is zeer uiteenlopend, van een vierkante, rechthoekige, zeshoekige tot bloemenpotten waar een bankje tussenin is geplaatst. De stoere robuuste uitstraling maken de plantenbakken aantrekkelijk en dat niet alleen, de bakken zijn weerbestendig en gemaakt van duurzaam materiaal. Door de verschillende vormen kun je de tuin een speelse uitstraling geven, of het model terug laten komen in andere decoratie in de plantentuin.

 

Plaats de roestbruine stalen plantenbakken gezellig op je terras en zet er een paar vast tuinplanten in waar je het hele jaar plezier van hebt. Zo toont je zitplek het hele jaar sfeervol.

Stalen borderranden

Het materiaal wat in de praktijk wel vijftien jaar mee kan gaan kun je ook gebruiken om je plantenborder mee af te werken in de vorm van een borderrand. Plaats een vrolijke variatie van planten in de bloementuin en werk de plantenrand af met een stalen borderrand. De rand zorgt ervoor dat je een duidelijke scheiding krijgt te zien tussen planten en bijvoorbeeld grint of een gazon. 

 

Dit is niet het enige voordeel, de afwerkingsrand zorgt er ook voor dat er minder snel verzakking zal ontstaan in de achtertuin.

Cortenstaal waterornament

Water heeft vele voordelen, de waterstraal trekt niet alleen heel veel dieren naar de plantentuin, zoals insecten en tuinvogels. Een cortenstaal waterornament staat ook heel decoratief. De straal water geeft een rustgevend gevoel, wat zorgt voor nog meer ontspanning in de tuin.

De leukste wanddecoratie

Heb je een leuk terras of een andere zitplek zoals een overkapping in de achtertuin dan kun je deze aankleden met hetzelfde materiaal. Er is namelijk heel veel wanddecoratie in de vorm van vlinders, bloemen of trendy geometrische vormen waarmee je de plek waar de loungeset staat sfeervol kunt aankleden. Zo kun je van de zitplek een aantrekkelijk plekje maken waar je in de ochtend heerlijk een kopje koffie kunt drinken en 's avonds kunt genieten van de laatste zonnestralen.

Roestbruine vuurelementen

Wil je nog langer gebruik maken van je terras, dan mag een vuurschaal niet ontbreken. Verdwijnt het laatste zonnestraaltje net iets te snel, maar wil je nog wel genieten van het buitenleven, dan is een roestbruin vuurelement ideaal om aan te steken. Zo kun je langer in de tuin leven, wil je het plaatje compleet maken, dan is stoer bruine barbecue fijn, zodat je gezellig met zijn allen buiten kunt eten.

 

Hoe fijn is het niet om met vrienden en familie te genieten van het goede leven terwijl het vlees of vis op het roost, wordt neergelegd.

Kijk je ook uit naar het buitenleven in de tuin?

Reactie schrijven

Commentaren: 9
 • #1

  Eva (woensdag, 19 april 2023 12:36)

  Dat zijn mooie toepassingen met cortenstaal, die kende ik nog niet allemaal.

 • #2

  Frederique (woensdag, 19 april 2023 19:06)

  Ja ik kijk er zeker naar uit, eindelijk wat meer buiten. Maar mooi hoor dat cortenstaal. Ik kende het wel, wist alleen niet dat het zo heette.

 • #3

  Nicole Orriëns (donderdag, 20 april 2023 07:03)

  Ik vind het zeker leuk om het buitenleven in onze tuin te zien. Vooral ons uiltje is een favoriet. Die zit in de kersenboom.

 • #4

  Claire (donderdag, 20 april 2023 07:57)

  Wat bijzonder! Ik had het materiaal wel eerder gezien maar kende het nog niet bij naam.

 • #5

  Tessa (donderdag, 20 april 2023 16:25)

  Nooit geweten hoe dit materiaal heet. Het ziet er prachtig en stoer uit

 • #6

  An (zaterdag, 22 april 2023 08:53)

  Ik was er niet zo'n fan van, maar als ik dat boordje bekijk op de foto... dat vind ik wel mooi. Door die roestbruine kleur past het ook mooi tussen bloemen en planten.

 • #7

  Krystle (zondag, 30 april 2023 18:11)

  Ik ben zo blij dat we eindelijk weer eens van de tuin kunnen genieten, heerlijk in het zonnetje! Ik heb weleens tuinen gezien die cortenstaal hebben verwerkt in de tuin, hou wel van dat robuuste.

 • #8

  Jouvence (dinsdag, 02 mei 2023 11:44)

  Ziet er best mooi uit zo'n boord van cortenstaal! Helaas geen tuin, hopelijk gauw een andere woning met tuin!

 • #9

  Gabrielle (donderdag, 04 mei 2023 18:00)

  Ik wist niet dat het cortenstraal heet, ik heb het wel eens gezien maar nooit over gelezen. Heel mooi!