· 

In 4 stappen een grote luxe slaapkamer inrichten

In 4 stappen een grote luxe slaapkamer inrichten

Een nieuwe slaapkamer inrichten, daar komt veel bij kijken. Vooral als het een hele grote slaapkamer betreft. Soms zie je door de bomen het bos niet meer. Heb je eer ruim vertrek dan zijn er veel mogelijkheden om het slaapvertrek een luxe uitstraling te geven. Een plek waar je kan slapen en ontspannen.

 

In dit artikel geven we je een paar tips. Handige ideeën zodat je makkelijk je te grote kamer kan indelen. 

in 4 stappen grote luxe slaapkamer inrichten

De slaapkamer in zones indelen

Wil je een romantische slaapkamer maken? Dan is het verstandig om een kleurenpalet samen te stellen, kleurencombinaties waarbij warme kleuren in voor komen. Maar voordat je aan de slag gaat met kleurtinten, kun je het beste eerst de grote slaapkamer opdelen in verschillende zones. De ruimte is namelijk zo groot dat je van de te grote kamer kleine leefruimtes kan maken. Zo is het ook duidelijk hoe je het gedeelte gaat indelen en waar je verfkleuren op de wand wilt hebben.

Alle wensen op een rij

Wat zijn je wensen voor de kamer? Misschien wil je graag een plekje waar je heerlijk kan zitten, en je kan terugtrekken als het druk is in huis. Wil je de slaapkamer overzichtelijk houden, dan kun je het beste je verlangens op papier neerzetten.

 

Misschien wil je een plek waar je kan mediteren. Een ruimte waar je een geurkaarsje kan neerzetten en een matje kan neerleggen om even te ontspannen. Heb je al je ideeën op een rijtje staan dan kun je de kamer gaan indelen. Heb je geen inspiratie? We geven je een paar tips om van je vertrek een ontspannen slaapkamer te maken.

Grote meubels voor de slaapkamer

Wil je een luxe slaapkamer maken met misschien Hotel Chique als interieurstijl dan hoort daar ook een groot bed bij. Met grote meubels lijkt je vertrek meteen minder kaal. Je kan gaan voor een boxspring of een normaal bed. Het bedmatras is vaak het grote verschil. Ga voor een slaapbed waar je je fijn bij voelt.

 

Wil je bijzonder beddengoed wat past bij deze woonstijl, ga dan voor katoen uit Egypte. Het katoen met de extra lange vezels en dunne draden geeft je interieur een luxe uitstraling. Plaats er sierkussentjes bij van zachte stoffen en voorzie je bed van een bedsprei of plaid.

 

Naast het comfortabele ruime bed kun je ook nachtkastjes plaatsen. De kasten waar je je nachtlamp, bril of telefoon op kunt neerleggen, mag best wel aanwezig zijn. De ruimte is reuze, dus plaats er ook een nachtkast welke goed bij het uitgekozen bed past, zo zorg je voor rust en balans.

Grote luxe slaapkamer inrichten met bad

Bad in slaapkamer

Is het niet fijn om vanuit bed zo je bad in te stappen? Een ligbad in de slaapkamer geeft echt het ultieme luxe gevoel, daarbij kent een badkamer en suite ook veel gemak. Je kunt de ruimte door een muur afscheiden van je slaapruimte, maar je kunt er ook voor kiezen om het ligbad in de kamer neer te zetten. Met een luxe badkamer behoud je het daglicht in huis en schep je een echt wellness gevoel in je eigen kamer. 

Walk-in closet een droom voor elke vrouw

Een walk-in closet dat is toch de droom van elke vrouw. Een ruimte waar je al je kleren, schoenen en kledingaccessoires kan uitstallen. Het is fijn als je de inloopkast kan afschermen door een wand te plaatsen, zodat je niet tegen de opbergruimte aankijkt. Het voordeel van een open kledingkast is dat je in een blik een duidelijk overzicht hebt van je gehele kledingcollectie. Je hoeft nu niet meer te zoeken naar dat ene shirtje achterin de kledingkast. Nee nu ligt alles netjes opgestapeld, er is toch genoeg ruimte.

 

Doordat de open kast is afgescheiden van het hotel chique slaapkamer behoud je de sfeer in de slaapkamer. Heb je nog ruimte over dan kun je nog een zitplek maken van twee stoelen en een tafel, een bureau of misschien heb je zo veel mogelijkheden dat je er ook een bank kan plaatsen. En zo een gezellige plek kan maken waar je fijn kan zitten.

Kamerplanten voor meer sfeer

Maak als laatste de kamer gezellig door planten in huis te plaatsen. Er is een ruime keuze uit kamerplanten, van hippe grote planten, zoals de Bananenplant tot kamerplanten met een opvallend blad of kleur. Je kunt een grote plant plaatsen in een plantenpot en deze als blikvanger neerzetten in je interieur. De plant zal meteen de sfeer veranderen in je vertrek.

 

Je kunt ook een plantenhoekje maken met meerdere kamerplanten bij elkaar, en zo een kaal hoekje opvullen. Dit is een ideaal idee als je heel de zolder tot je bezit hebt. Je kunt zo de gedeeltes onder het schuine dak sfeervol maken. Zorg er wel voor dat je goed op de standplaats van de plant let. Kunnen de planten op een plaats staan waar veel of juist weinig licht aanwezig is?

Heb jij een ruime slaapkamer?

Reactie schrijven

Commentaren: 6
 • #1

  Nicole Orriëns (dinsdag, 28 februari 2023 13:34)

  Ik zou onze slaapkamer ook graag in zones indelen, maar daarvoor is hij helaas niet groot genoeg. Maar zo'n zone met planten lijkt me zeker mooi en leuk!

 • #2

  Claire (dinsdag, 28 februari 2023 16:09)

  Het lijkt mij een onwijs fijne luxe om te hebben! Een mooi bad en een walking closet; daar zegt toch geen enkele vrouw nee tegen.

 • #3

  Tessa (woensdag, 01 maart 2023)

  Wat een fijne tips. Ik heb volgens mij de droom van vele vrouwen: een kamer speciaal voor mijn kleding, tassen, schoenen en make up

 • #4

  Jouvence (woensdag, 01 maart 2023 17:39)

  Ik wou dat ik een ruime slaapkamer had. Wij hebben een klein appartement, dus om extra opbergruimte te creëren slapen wij in een hoogslaper.

 • #5

  Caroline (zondag, 12 maart 2023 10:40)

  Momenteel hebben wij teveel spullen en ook onze slaapkamer dienst als een soort opslagplaats. Tijd om weer ruimte te creëren.

 • #6

  Wanda (zondag, 12 maart 2023 17:58)

  Wij willen dit jaar de slaapkamer onder handen gaan nemen, dus dat betekent in de eerste plaats flink opruimen en een nieuw kleurtje op de muren, verder wil ik graag een grotere kast met wat meer hanggedeelte, zodat niet alles steeds zo verfrommeld op een plank ligt.