· 

5x slaapkamer opruimen en overzichtelijk houden

5x slaapkamer opruimen en overzichtelijk houden

In de ochtend opstaan in een fris en fruitige slaapkamer, niet voor iedereen is dit plaatje haalbaar. De een heeft een klein slaapvertrek waar weinig opbergmogelijkheden zijn. De ander heeft moeite met opruimen en heeft geen idee hoe je de kamer het beste overzichtelijk kan maken. 

 

In dit artikel geef ik je vijf tips zodat je je slaapkamer netjes kan houden, en een opgeruimde romantische slaapkamer kan maken.

Tips slaapkamer opruimen garderobe

Slaapkamer simpel organiseren

Je kan je slaapkamer pas goed organiseren als je begint met opruimen. Het klinkt simpel, maar het opbergen van de rommel zorgt voor meer rust in je hoofd. Je kan je kleding op de grond neergooien en laten liggen of je plaatst een stoel of dressboy in een hoekje en je plaatst daar al je kleding op. Het is een kleine handeling, maar het scheelt veel rommel. 

 

Heb je een nachtkastje, orden de spulletjes welke je daarop kwijt wilt, maar beperk het tot een paar spullen. Heb je meerdere oorbellen of gezichtscrèmes, plaats dan alles bij elkaar in een plastic bakje. Zo blijven de slingerende dingen op een plek en blijft alles geordend.

 

Je kledingkast is ook een plek welke je makkelijk overzichtelijk kan maken. Je kunt op een makkelijke manier spullen wegdoen. Leg per seizoen de juiste kleding op de planken in de kast. Is het lente of zomer dan plaats je er luchtige kleding neer en ruim je de herfst- en winterkleding op in opbergbakken.  En is de herfst aangebroken dan kan je alle luchtige kleding opbergen.  Wil je je kleding beperken, dan is een capsule garderobe een idee. Zo heb je in je kledingkast alleen de kledingstukken liggen welke je ook echt gebruikt, dit schept orde en een duidelijk; overschouw.

Slaapkamer opruim en opberg tips

Handige opbergruimte creëren

Maar wat als je nu klein behuisd bent en weinig opbergruimte hebt in de kamer? Dan nog zijn er een paar mogelijkheden om op een simpele manier je spullen op te bergen. 

 

Ga voor een bed waar je lades onder kan plaatsen of kijk naar een boxspring bed met opbergruimte. Er bestaan speciale boxen voor onder het bed zodat je je spullen makkelijk kan ordenen.

 

Heb je al een goed bed en wil je niet investeren in een ander bed, dan is er ook nog een ruime keuze uit manden. Van rieten tot rotan manden. Je kunt de opbergmanden stijlen naar je interieurstijl. Tegenwoordig zijn er manden met en zonder deksel waar je het dit alles in kwijt kunt. Het voordeel is dat je er makkelijk een plaid of boeken in kan opbergen en het staat nog decoratief ook.

 

Je kleding garderobe opruimen kan nog efficiënter dan je alles een eigen plek geeft. Niet alleen de spijkerbroeken, blouses en jurkjes, maar bijvoorbeeld ook je zonnebril, riem, zwemkleding en voor de mannen de stropdassen. Er bestaan handig ophangsystemen en smalle lades waar je sjaaltjes, handschoenen en sieraden in kan opbergen.

Opruimen en netjes houden

Als je toch je slaapkamer opnieuw gaat indelen en al je spullen gaat ordenen, kijk dan goed welke spullen je nog kan gebruiken. Bewaar je het kledingstuk of de decoratie omdat er een emotionele waarde aan vast zit of is de plek opgevuld met oude kleding welke je eigenlijk niet meer draagt? Vind je spullen in de kast welke eigenlijk geen functie meer hebben, verzamel dan de artikelen en breng ze naar de kringloop. Zo weet je zeker dat je er andere mensen ook blij mee maakt.

 

De overgebleven spullen kun je nu een plekje geven. Plaats soort bij soort, dus hang alle overhemden bij elkaar of leg ze netjes opgevouwen op een plank. Wil je de boel helemaal overzichtelijk hebben sorteer dan al je kledingstukken op kleur.

 

En als laatste plaats een wasmand in de slaapkamer, zo heb je al je gedragen kleding bij elkaar opgeruimd. Is er geen plek in het slaapvertrek, misschien is er dan een mogelijkheid om de wasmand in de badkamer of op de overloop te plaatsen.

 

Nu je alles op orde hebt, is het een kwestie van bijhouden. Zorg er wekelijks voor dat de wasmand wordt geleegd, zodat er weer nieuwe was bij kan. En kijk regelmatig met een scherp oog naar je slaapkamer of alles er nog opgeruimd uitziet.

Heb je je slaapkamer op orde? Misschien heb je ook interesse in het artikel ideeën voor het inrichten van kleine slaapkamer of hoe kun je de slaapkamer koel houden?

Reactie schrijven

Commentaren: 7
 • #1

  Mitchel (woensdag, 11 januari 2023 12:35)

  Handige tips om je slaapkamer overzichtelijk mee te houden. Het is heel fijn om een rustige slaapkamer te hebben. Dan val je ook sneller in slaap.

 • #2

  Claire (woensdag, 11 januari 2023 13:01)

  Wat een fijne en waardevolle tips! Opruimen staat echt bovenaan mijn to do lijstje. Al vindt ik het met 2 kleintjes nog best een uitdaging.

 • #3

  Tessa (woensdag, 11 januari 2023 19:08)

  Ik heb een vrij opgeruimde slaapkamer: voordeel van een groter huis. Ik heb een aparte kamer voor mijn kleding en mijn wasmand staat in de badkamer

 • #4

  Nicole Orriëns (zaterdag, 14 januari 2023 14:38)

  Een goed opgeruimde slaapkamer vind ik enorm belangrijk. Hoe kun je er anders rust vinden? Dankjewel voor de handige tips.

 • #5

  Sandra (zaterdag, 14 januari 2023 18:23)

  Een opgeruimde slaapkamer geeft inderdaad rust. Ik moet echt nog eens aan de slag om ze op te ruimen!

 • #6

  Uniek overnachten (zondag, 15 januari 2023)

  Bedankt voor de tips, ideaal voor de lenteschoonmaak die er aan zit te komen!

 • #7

  Wanda (donderdag, 19 januari 2023 19:13)

  Helaas niet, het staat al een jaartje of twee op onze planning maar er komen steeds andere projecten tussendoor, maar we moeten er dit jaar echt wel tijd voor vrijmaken, want een opgeruimde slaapkamer bevordert absoluut je nachtrust.