· 

De mooiste inspiratie ideeën voor een groene slaapkamer

De mooiste inspiratie ideeën voor een groene slaapkamer

Je bent eruit, je wilt een groene slaapkamer, maar hoe ga je je slaapkamerinterieur inrichten? In dit woonblog staan inspiratie ideeën voor het aankleden van de ruimte. Van een luxe slaapkamerinrichting tot het combineren van de juiste kleuren om een comfortabele licht- of donkergroen vertrek te creëren.

De mooiste inspiratie ideeën voor een groene slaapkamer

Wat zijn de mogelijkheden voor een groene slaapkamer inrichting?

Als je een groene slaapkamer wilt inrichten dan is het fijn om te weten hoe je te werk moet gaan. Wil je een natuurlijke inrichting, dan is het slim om na te denken over de aankleding van de kamer. Wil je de wand en/of het plafond groen schilderen, een bed in een groentint of liever een opvallende behangprint? Daarbij is ook de stijl van de slaapkamer belangrijk, een hotel chique inrichting heeft een andere vibe dan een minimalistisch interieur. De groentinten bepalen de sfeer in de kamer, een lichtgroene kamer heeft een andere uitstraling, dan een donkergroene slaapkamerinrichting.

ideeën donker groene hotel chique slaapkamer

Welke kleur groen is geschikt voor je slaapkamerinterieur?

We kunnen een heleboel groene kleuren voor je op een rij zetten, maar toch spelen er meer factoren een rol, bij het uitkiezen van de juiste groentint. Als eerste is je persoonlijke voorkeur erg belangrijk. Valt je oog op een jade kleur, dan is dat een tint welke goed bij je past.

 

Toch zijn eucalyptusgroen, olijfgroen of donkergroen ook mooie kleuren om toe te passen in je slaapvertrek. Buiten je persoonlijke smaak is de hoeveelheid daglicht ook erg belangrijk. Heb je een donkere kamer, dan kun je de muur misschien het beste in een mintgroene kleur schilderen. Pastelkleuren houden je vertrek luchtige en licht. Wil je graag een donkere kleur zoals legergroen of mosgroen dan kan dat natuurlijk ook. Op deze wijze creëer je meer intimiteit, maar zal je slaapkamer ook een donkere uitstraling krijgen.

Het is de kunst om te zoeken naar de juister balans, dit kun je doen door een kleurencombinatie te maken van een lichte en donkere kleur. Hierbij kun je een keuze maken uit diverse groentinten, maar natuurlijk kun je de tint ook combineren met een andere kleur.

Maak een aantrekkelijke kleurencombinatie

De natuurlijke kleur is zeer aantrekkelijk om te gebruiken. De koude kleur straalt niet alleen rust uit, de tint is ook met vele kleuren te combineren. Denk hierbij aan beige, wit, gebroken wit, bruintinten, maar ook rood, geel, oranje en grijs.

Kamerplanten voor een jungle slaapkamer

Wil je geen groene tint op de muur, maar wel je slaapkamer een groene kleurtint geven, ga dan aan de slag met woondecoratie. Je kunt bijvoorbeeld van je slaapvertrek een jungle kamer maken door kamerplanten toe te voegen. Je kunt leuke steunplanken in een hexagon model plaatsen tegen de muur en daar een plantje op plaatsen.

 

Toch ka een grote hippe plant zoals een Bananenplant ook erg aantrekkelijk. Je kunt op deze wijze het vertrek in verschillende gedeeltes inrichten, de grote blikvanger kun je als natuurlijke roomdivider gebruiken.

 

Heb je een kleine kamer met een beperkte ruimte, hang dan een kamerplant aan het plafond of plaats een hangplant op de kledingkast.

ideeën groene slaapkamer met kamerplanten

Een comfortabel of luxe inrichting?

Je slaapkamer inrichten is een leuke bezigheid. Wil je het indelen van de kamer makkelijk maken, ga dan voor een bepaalde woonstijl. Dit kan een comfortabele stijl zijn zoals een moderne stijl of een luxe, denk hierbij aan een Hotel chique inrichting. Elke interieurstijl heeft weer een bijpassende kleur. Wil je een luxe slaapkamer, dan kun je bijvoorbeeld de kleur groen combineren met goud. Spreekt een natuurlijke stijl je meer aan, dan is een combinatie met bruintinten een goede keuze. Aardetinten zorgen voor een rustige uitstraling, waardoor je fijner in slaap zult vallen. Welke kleurtint heb jij in de slaapkamer?

Reactie schrijven

Commentaren: 0