· 

Creëer een warm interieur met deze 33 aardetinten muurverf

Creëer een warm interieur met deze 33 aardetinten muurverf

Wil je een warme sfeer in huis dan zijn aardetinten muurverf een goed idee. Aardekleuren verf, zoals beige, roodbruin, oudroze of variaties welke ertussenin zitten doen het erg goed in je interieur. De kleurtinten met een natuurlijke uitstraling zorgen voor gezelligheid.

 

Er is een enorme keuze aan kleuren met een natuurlijke look, ga voor een standaard RAL-kleur, het GAMMA huismerk of toch voor een Flexa Pure tint. Natuurlijk kun je een kleurtint mixen met een rood, groen of bruin, door de wand of het plafond te schilderen, creëer je een knusse interieurstijl.

Creëer een warm interieur met deze 7 aardetinten muurverf

Je woonkamer inrichten met aardekleuren

Wil je je woonkamer inrichten met aardetinten, dan zie je soms door de bomen het bos niet meer. Je interieur is een plek waar je veel verblijft, je wilt natuurlijk de juiste aardekleur muurverf in huis. Voor een warme sfeer in huis zijn de natuurlijke kleuren erg geschikt. In dit artikel staat een overzicht van De RAL-kleuren en de bruintinten van de Flexa en Gamma, zodat je de juiste keuze kunt maken voor het inrichten van je interieur.

RAL aardetinten verf voor op de wand

Wil je een RAL-verfkleur op de wand, het liefst in een aardetinten dan is het handig om te weten hoe de RAL-kleuren zijn ontstaan.

De naam RAL staat voor Reichs-Ausschuss für Lieferbedingungen. Het kleurcoderingssysteem zorgt ervoor dat alle kleurtinten geregistreerd staan. De naam welke je in het Nederlands kunt vertalen naar Nationale Commissie van Leveringsvoorwaarden en Kwaliteitswaarborg is in 1927 gestart in Duitsland met 40 standaard kleuren. Elke kleurtint werd beschreven en aan iedere kleur werd gecodeerd door middel van een nummer. In de jaren zestig kwamen er nog meer kleuren bij waardoor er nu 216 basiskleuren, de RAL-Classic zijn gecreëerd. Later zijn er ook architecten en ontwerpers in de interieurbranche, die RAl-Design kleuren hebben samengesteld, totaal zijn er 1825 kleurtinten.

 

Hieronder staan de kleuren uit de RAL-Classic serie, deze kleurtinten bestaan uit vier cijfers, de gemaakte variaties bestaan uit zeven getallen.

RAL aardetinten muurverf

Flexa Pure aarde kleurenpalet muurverf

Zoals je ziet, heeft de Flexa Pure muurverf andere aardetinten. Dit kleurenpalet is voorzien van heel uiteenlopende natuurlijke kleuren. Omdat dit kleuren zijn uit de Pure serie, staan hier niet de kleuren tinten Flexa Urban taupe en Flexa Sandy beach bij. Deze veelzijdige kleuren passen ook heel erg goed bij elkaar, voor zowel een bruintinten kinderkamer tot een naturelle woonkamer.

Flexa Pure aardekleuren

GAMMA bruintinten voor je interieur

Ben je niet tevreden over de diverse bruine kleurtinten, dan kun je ook terecht bij de GAMMA. Bij de bouwwinkelketen kun je de bekende verfmerken vinden, maar ze verkopen ook eigen merk muurverf. De bruintinten hebben weer een andere variatie aan kleuren, toch zie je bij de GAMMA muurverven, vooral lichte bruintinten, zoals beige en zandkleuren.

GAMMA aardetinten kleuren

Kleurencombinaties, welke je kunt maken met bruintinten

Ja, en dan heb je een mooie bruintint uitgekozen, maar dan heb je geen idee welke kleurencombinaties je kunt maken. Om een mooie eenheid te creëren kun je gaan voor Ton-Sur-Ton, dit betekent dat je uit een kleur meerdere tinten uitkiest. Als je bijvoorbeeld de kleur bruin hebt uitgekozen voor de woonkamer, dan kun je gaan voor een lichte bruintint zoals beige en voor een donkere kleur, bijvoorbeeld terracotta of taupe.

 

Wil je graag meerdere kleuren dan kun je een keuze maken uit alle natuurlijke kleuren, hieronder vallen groen, geel, blauw, rood, bruin en grijs. Maar ook verfkleuren die met deze kleuren gemixt uit de kleuren rood, geel en wit ontstaat een oranje tot zachte perzik tint.

Waarom zijn aardekleuren zo aantrekkelijk?

Aardetinten hebben vele voordelen, de kleuren zijn goed te matchen met een houten vloer, maar kunnen ook erg goed gecombineerd worden met andere natuurlijke kleuren. De warme uitstraling maken de tinten heel er aantrekkelijk. Je kunt te werk gaan met diverse bruin-, groen of grijstinten. Of de aardekleur combineren met een opvallende of pasteltint. Zo creëer je een speels effect.

Reactie schrijven

Commentaren: 4
 • #1

  Melanie Hoogvliet (dinsdag, 09 april 2024 10:16)

  Je ziet de aardtinten nu heel erg veel. Ik vind ze altijd een heel warm gevoel geven aan je huis.

 • #2

  Jouvence (woensdag, 17 april 2024 13:28)

  Vooral de pure aardekleuren van Flexa vind ik erg mooi en spreken mij aan. Zelf hebben we wit en heel donkerblauw op de muur zitten. Misschien dat binnenkort eens veranderen in een aardetint kleur, dat geeft meteen een andere uitstraling.

 • #3

  Claire (woensdag, 17 april 2024 14:47)

  Prachtig kleurenpalet! Ik ben dol op aardetinten! En met deze voorbeelden in het bijzonder de Flexa Pure aarde kleurenpalet muurverf.

 • #4

  Jasmijn (woensdag, 17 april 2024 15:27)

  Liefde voor aarde tinten, heb veel van deze kleuren ook gebruikt voor achtergrondjes. No wonder dat mijn bedrijf Studio Taupe heet �