· 

Geen foto’s en toch een persoonlijk interieur

Geen foto’s en toch een persoonlijk interieur

Wil je een persoonlijk interieur? We zijn al gauw geneigd om, maar wat foto’s toe te voegen om van een huis en thuis te maken. En denken - wellicht ten onrechte - dat een persoonlijke stijl niet zonder foto’s kan. Maar niets is minder waar, althans dat, vind ik. Daarom deel ik, in dit gastenblog, graag mijn tips voor een woning met personal touch, zonder familiefoto’s in de ruimte.

ideeën huis persoonlijk maken

Persoonlijk interieur zonder foto’s

Fotografie is mijn hobby, dus reken maar dat ik een flinke voorraad familiefoto’s heb. Toch vind je, afgezien van onze kurkwand in de keuken, geen foto’s in ons interieur op de begane grond.

 

Ten eerste vind ik foto’s aan de wand of in fotolijstjes op een kastje nogal snel rommelig ogen. En omdat mijn woonstijl al behoorlijk druk en kleurrijk is, voegt dat niets toe aan ons interieur.

 

Daarnaast vind ik foto’s toch behoorlijk persoonlijk en privé. Vakantiekiekjes, kinderfoto’s en andere herinneringen hoef ik niet zo nodig met visite te delen en houd ik daarom liever voor onszelf. 

 

Maar dat wil niet zeggen dat ons huis kil is en geen persoonlijkheid uitstraalt. Integendeel! We hebben een heel persoonlijk interieur waaraan je, als je heel goed kijkt, precies kunt zien wie de bewoners zijn. 

persoonlijke wanddecoratie zonder foto's

Dit is jouw woonstijl

Je huis moet een plek zijn waar jij je thuis voelt. Dus omring je vooral met spullen die je mooi vindt, waar je fijne herinneringen bij hebt of waar je simpelweg heel blij van wordt. 

 

Dat kan bijvoorbeeld al bij het kiezen van muurkleuren en behang. Wees niet bang om te experimenteren en ga voor kleur als dat jouw ding is. Ik liet mij bijvoorbeeld niet tegenhouden in de meubelzaak toen ik koos voor een roze zitbank. Natuurlijk zijn bruin, grijs en beige veiligere opties, maar daar word ik nu eenmaal niet zo blij van.

 

Daarnaast zie je dat wij houden van reizen. Overal in huis vind je wel aandenken van onze vakanties en stedentrips. Er staan reisgidsen in de boekenkast, er hangen souvenirs aan de wand en ik heb een verzameling globes in huis.

 

Onze kleine knutselliefhebbers zijn ook vaste leveranciers als het gaat om persoonlijke interieuraccessoires. Een schilderij op hout van mijn zoontje en een ingelijste tekening van mijn dochter, maken het home sweet home gevoel helemaal af.

 

Onze gallery wall is nog wel het mooiste voorbeeld van een personal touch toevoegen in de woning. Vrijwel al onze hobby’s en liefhebberijen zie je er terug. De poster van de Game Boy is voor mijn vriend en de kids, die alle drie dol zijn op videospelletjes. Als fan van de popgroep Backstreet Boys moest ik erg lachen om de poster met de tekst ‘Make boybands cool again’ en die kreeg dan ook een mooi plekje aan de wand. En het woord ‘Pivot’ liet ik uit hout snijden, wellicht zegt dat je niets, maar de échte Friends fans zullen het vast herkennen.

 

Een Hugsy knuffel op de bank, onze favoriete vegan kookboeken duidelijk zichtbaar op de plank in de eethoek en de meest recente Duplo-creaties van de kleintjes in de speelhoek. Het zijn allemaal kleine voorbeelden van hoe je kunt zien dat een huis leeft. 

 

Kortom: Een persoonlijk interieur is dus vooral een weerspiegeling van de bewoners. Van hun hobby’s, lievelingskleuren en -prints.

persoonlijk interieur zonder foto's

Originele plekken voor foto’s

Dit wil trouwens niet zeggen dat er helemaal geen foto’s bij ons thuis te vinden zijn hoor. Er zijn zeker wel foto’s in ons interieur te zien. Je moet daarvoor alleen goed zoeken. 

 

Zo zie je een vrolijke collage met voornamelijk vakantiefoto’s van ons gezin op de muur langs de trap naar de eerste etage. De kinderen hebben zelfgemaakte fotolijstjes en schudbollen met daarin foto’s van leuke momenten als kinderfeestjes en uitstapjes op hun kamertjes staan. 

Mijn vriend en ik hebben allebei een eigen werkplek in huis. Allebei hebben we favoriete foto’s rondom onze werkplekken. 

 

Een andere plek waar je eigen foto’s kunt uitstallen is op het toilet. Koop bij de kringloop een verzameling verschillende fotolijstjes en print de leukste herinneringen voor in het kleinste kamertje. Of maak een fotowand op de overloop, waar alleen de gezinsleden af en toe naar kunnen kijken. 

 

Neem voor meer interieurtips ook eens een kijkje op mijn blog eengoedverhaal.nu

 

Reactie schrijven

Commentaren: 10
 • #1

  Renata Feyen (dinsdag, 02 april 2024 12:15)

  Bij ons is het een beetje een mix van foto's en andere dingen zoals een olifant, een kader van Antoon Piek, en andere

 • #2

  Claire (dinsdag, 02 april 2024 13:24)

  Heerlijke foto's! Daar herken ik Mirjam haar stijl gelijk in ❤️! Wij zijn dol op foto's. Ook in ons interieur. Maar er is ook alle ruimte voor de souvenirs die wij hebben.

 • #3

  Helen ten Napel (woensdag, 03 april 2024 09:57)

  Leuk artikel en ik hou van fotos!

 • #4

  sandra (woensdag, 03 april 2024 12:20)

  Ik hou ook niet zo van foto's in de woonkamer, maar jij hebt me nu wel geïnspireerd en ga ook een fotowand in mijn hall maken

 • #5

  Jouvence (woensdag, 03 april 2024 12:48)

  Wij hebben een fotolijst in de gang en dat is het. Toch is ons interieur heel persoonlijk en niet standaard.

 • #6

  Eat Live Travel (woensdag, 03 april 2024 15:42)

  Wat een tof interieur, lekker kleurrijk en vrolijk! Hier heb ik eigenlijk ook nauwelijks foto's in het interieur op enkele na. Voor mij hoeft het ook niet zo.

 • #7

  Tessa (woensdag, 03 april 2024 17:28)

  Ik heb eigenlijk maar op een plek in mijn huis foto's hangen: een grote collage van familie en vrienden

 • #8

  Amelie van Writings by Amelie (woensdag, 03 april 2024 17:29)

  Ik heb zelf ook amper foto's in mijn interieur, maar zou er wel meer willen. Alleen twijfel ik te vaak!

 • #9

  Wanda (woensdag, 03 april 2024 20:01)

  Ik ben zelf ook gek op fotografie en heb in de slaapkamer en op de overloop wel een paar landschapsfoto's van onze vakanties hangen, maar je zult geen foto's van onszelf aantreffen, behalve dan in onze fotoboeken.

 • #10

  Maayke (vrijdag, 05 april 2024 16:12)

  Wat een leuk artikel. Wij gaan binnenkort verhuizen dus deze tips komen zeker van pas.