· 

Binnenkijken in (regen)boog babykamer met bruintinten

Binnenkijken in (regen)boog babykamer met bruintinten

We mogen binnenkijken in de (regen)boog babykamer van Loyd, 1,5 jaar. Bij het inrichten van de babykamer was het idee om bogen te creëren en bruintinten te gebruiken meteen duidelijk. De kamer moest een neutrale uitstraling hebben met aardetinten. Rustige kleuren in combinatie met bogen, dat is het thema van dit kamertje. De decoratie in de vorm van een bruingekleurde regenboog, natuurlijke materialen en de geschilderde boog op de muur maken de inrichting compleet.

lieve regenboog babykamer inrichting inspiratie met bruine kleuren

De aardetinten babykamerinrichting

Voordat ik zwanger was ben ik al begonnen met het inrichten van de aardetinten babykamer. Het begon in 2020, vier jaar gelden, toen we in onze koopwoning gingen wonen. Voor de twee oudere broers Nairo & Vays (4 en 5 jaar) mocht ik mooi kinderkamers creëren. Toen de beide kamers waren ingericht was ik eigenlijk nog niet klaar, ik hoopte op nog een kindje. Met de komst van een derde, zou ik een mooie babykamer kunnen inrichten.

 

Het kleine kamertje, wat eigenlijk diende als washok, bleef een tijdje leeg. Maar in mijn hoofd was ik de kamer al aan het inrichten met bruintinten en bogen. In 2022 kwam mijn wens uit, ik mocht aan de slag voor het wondertje in mijn buik. Of het een jongetje of een meisje zou worden dat maakte me niets uit. Ondertussen druppelde de babyspullen al binnen, want ja, ik wist precies hoe het kamertje van de baby eruit kwam te zien.

 

Op de muur kwam een bruin, grijsaards beige kleur in de vorm van een boog. Mijn eerste gedachte was om de commode ook in dezelfde kleur te schilderen. Toch heb ik voor de rust, het babykamermeubel de kleur wit gegeven. Al met al was ik klaar met de babykamerinrichting, toen ik rond de twintig weken zwanger was.

inspiratie babykamer inrichten met bruine kleuren

De (regen)boog ideeën en bruine kleur zie je overal

De regenboog ideeën zie je overal in de aardetinten babykamer terugkomen. We zijn gestart met de rustige, neutrale kleuren op de muur. Op de wand hebben we behang van Estahome.nl en aan de andere zijde hebben we een boog geschilderd met de kleur Saddle van Histor.

 

Voor het uitzoeken van de babykamer kleuren ben ik gewoon de bouwmarkt ingelopen. Ik wist precies welke kleurtint ik wilde en heb de bruinbeige kleur meteen gekocht. Ik dacht dat zal wel goed komen en dat kwam het ook. Omdat ik alle babymeubels al in huis had staan, was de babykamer al snel ingericht. Ik was daar erg blij mee, omdat ik op dat moment nog prima zelf de kinderkamer kon inrichten. Toch gaf het ook rust, want bij een derde kan het aan het einde soms best zwaar zijn.

binnenkijken in regenboog babykamer met bruine tinten

De aankleding van de kinderkamer

Verder hebben we bij de aankleding van de kinderkamer gekozen voor een ledikant. Loyd slaapt nog lekker in een slaapzakje, dat vindt mama een fijn idee! Nu heeft hij het altijd warm, ongeacht hoe hij ligt.

 

Eerst was er nog geen raamdecoratie in de kinderkamer, de rolluiken deden wel hun werk, maar de luiken maakte de kamer wel donker. Toch zou ik de rolluiken niet willen missen, want ze zijn ook heel sfeervol. We hebben uiteindelijk gekozen voor vouwgordijnen en ook meteen gordijnen voor onze eigen kamer uitgezocht. De aardetint past perfect bij de babykamer. De gordijnen hangen er alleen maar voor de sfeer.

inspiratie aardetinten babykamer

Uitzoeken babykamermeubels

We hebben de babykamermeubels zelf bij elkaar gezocht, de meubeltjes zijn van Ikea en Marktplaats. Toen ik voor het eerst naar een commode zocht, kwam ik niet de juiste tegen! Na lang zoeken vond ik de babykast op Marktplaats. We hebben de commode gepimpt met een beetje verf en andere handgreepjes.

ideeën en inspiratie aardeinten en bruine babykamer

Leukste plekje in de kamer van Loyd

Ik vind het leukste plekje in Loyd zijn kamer, de muur met de boog en het bamboeplankje er half tegenaan. Dit was voor mij nieuw en volgens mij heb ik veel mensen mogen inspireren op mijn instagrampagina by.es.trella. Je kunt de boog natuurlijk maken in alle kleuren van de regenboog, voor als je van meer kleur houdt.

Neutrale tinten in huis

Eigenlijk is ons hele huis met rustige aardetinten ingericht. Zo zie je vooral hout en bamboe, in combinatie met leuke printjes en zachte stoffen. Welke stijl het precies is, weet ik niet. Eigenlijk is het gewoon mijn eigen stijl, maar het heeft ook wat weg van de woonstijl Curved lines en de Scandinavisch look gok ik.

Reactie schrijven

Commentaren: 7
 • #1

  Eat Live Travel (vrijdag, 12 januari 2024 16:56)

  Te gek. Helemaal mijn ding en indd op marktplaatst vind je vaak ook echt pareltjes!

 • #2

  Tessa (vrijdag, 12 januari 2024 16:58)

  Wat een rustige kinderkamer is dit. Erg mooi

 • #3

  Claire (zaterdag, 13 januari 2024 11:09)

  Prachtig die aardetinten! Vindt de muren ook erg mooi zo.

 • #4

  Heleen Schrijvershof (zaterdag, 13 januari 2024 12:32)

  Mooie, zachte kleuren. Mooi consistent doorgevoerd :-)

 • #5

  Sandra (zaterdag, 13 januari 2024 15:47)

  Ik zou zelf nooit bruin kiezen voor een kinderkamer maar het is wel erg mooi

 • #6

  Wanda (zaterdag, 13 januari 2024 20:15)

  Wat een ontzettend mooie sfeervolle babykamer!

 • #7

  Jouvence (zaterdag, 03 februari 2024 14:24)

  Wauw, wat ontzettend mooi een babykamer met neutrale/bruintinten! Het straalt zowel rust als warmte uit deze kleuren.