· 

Woonstijl Curved lines: dé ronde interieurtrends 2024

Woonstijl Curved lines: dé ronde interieurtrend 2024

Ken je de woonstijl Curved lines al, de interieurstijl 2024 waarbij veel rondingen in het interieur zijn verwerkt. De gebogen lijn zie je niet alleen in meubelstukken zoals de bank of de salontafel, maar ook in het ontwerp van de inrichting. Het kleurenpalet en de verschillende soorten materialen maken de inrichting van het huis erg aantrekkelijk. 

 

Heb je geen idee hoe je je woonkamer met deze stijl kunt inrichten? In dit artikel vind je inspiratie en kenmerken, zodat je makkelijk de ideeën in je eigen interieur kunt toepassen.

Woonstijl Curved lines: dé ronde interieurtrend 2024

De inrichting bestaat uit ronde lijnen

De inrichting van het interieur bestaat uit ronde lijnen. Bij een Curved lines interieur zien we niet alleen rondingen bij de meubels en de woondecoratie, maar ook in de architectuur van het huis. De gebogen lijnen verschijnen in bijvoorbeeld een nisjes in de wand, een ronde latjeswand en in de ruimtes verschijnen deuren met een ronde boog. De rondingen zorgen voor een rustige en speelse uitstraling, welke we ook zien in de Oosterse interieurstijlen. In de Japandi inrichting zien we ook veel ronde en organische vormen, welke zorgen voor rust en ruimte in huis.

kenmerken interieurstijl Curved lines

Waar komen de rondingen in het interieur vandaan?

Je vraagt je misschien af waar de rondingen vandaan komen. Om een antwoord te krijgen op deze vraag, moeten we ons eerst verdiepen in de geschiedenis van de verschillende woonstijlen.

 

Van 1890- 1910 was de woonstijl Art Nouveau trendy. De woontrend is geïnspireerd op de natuurlijke vormen van de natuur, denk hierbij aan bloemen en planten. De rondingen zie je in dit tijdperk ook verschijnen in de architectuur en wooninrichting ontwerpen.

 

Van 1920-1939 zien we een nieuwe opkomst van stijlen, de woonstijl kreeg de naam Art Deco. De interieurstijl is geïnspireerd op strakke lijnen, maar er zijn rondingen aan de ontwerpstijl toegevoegd. De moderne inrichting kreeg een sausje en zag er met de rondingen opeen sierlijk en elegant uit. De inrichting is geïnspireerd op de klassieke interieurstijl in combinatie met exotische ideeën.

 

Daarna is er een andere stijl in opkomst gekomen, de Mid-cenury modern. De woonstijl zie je in vanaf 1940-1960. Toendertijd waren er veel interieurontwerpen met veel ronde lijnen en organische vormen. De woonmeubels hebben een simpele uitstraling, waarbij het accent vooral ligt op meubels welke praktisch en functioneel moeten zijn.

 

Als laatste zie de Postmodernisme stroming, de interieurontwerpen van de jaren zeventig en tachtig, hierbij zie je een mix van woonstijlen. Vele stijlen zijn met elkaar gecombineerd en veel is mogelijk.

De diverse tijdperken met ieder een eigen interieurstijl, hebben bijgedragen aan de eigentijdse woonstijl van nu. De architecten en interieurstylisten hebben van elke periode een deel meegenomen en verwerkt in een nieuwe woontrend 2024, genaamd Curved lines.

kenmerken woonstijl Curved lines: rondingen en organische vormen

De kenmerken van de ronde organische interieurstijl

Je vraagt je misschien af wat de kenmerken zijn van de nieuw opkomende interieurstijl. We weten nu dat de ronde organische vormen centraal staan, maar hoe kun je de rondingen in je interieur toepassen? De volgende voorbeelden karakteriseren de ronde woonstijl:

 • Ronde meubels: Al het meubilair mag rond zijn, denk hierbij aan een bank met rondingen, een eettafel in een organische vorm en cirkelvormige eetkamerstoelen.
 • In de muren is een boog verwerkt: Je kunt een boog in de deur verwerken of werken met rondingen in de wanden.
 • Woonaccessoires in een ronde vorm: Veel woondecoratie kun je tegenwoordig in een cirkelvorm krijgen, denk hierbij aan een ronde plantenpot, kaarsen, vazen of een spiegel.
 • Hout en zachte stoffen: We zien zachte materialen, zoals een velours bankstel of een fauteuil gemaakt van teddystof. Je kunt de materialen ook verwerken in sierkussentjes.
 • Het interieur ziet er ruimtelijk uit: De stijl oogt minimalistisch, liever een grote blikvanger dan een volgepropte woonkamer. Datzelfde geldt voor de decoratie in huis. Op deze wijze creëer je veel ruimte.
 • Zacht kleurenpalet: Maak gebruik van natuurlijke kleuren in combinatie met zachte kleuren zoals pasteltinten. Zo gaat de aandacht naar de rondingen.

Ken jij de Curved lines stijl al?

Reactie schrijven

Commentaren: 4
 • #1

  Eat Live Travel (donderdag, 04 januari 2024 16:03)

  Prachtig! Dit is echt helemaal mijn ding. Ook die natuurtinten.

 • #2

  Jouvence (donderdag, 04 januari 2024 17:22)

  Ik kende het nog niet, maar geloof ook niet dat deze woonstijl mij erg aanspreekt.

 • #3

  Claire (vrijdag, 05 januari 2024 13:04)

  Ik ben dol op ronde lijnen. Je ziet het ook veel in de antroposofische interieurs terug.

 • #4

  Tessa (vrijdag, 05 januari 2024 19:29)

  Ronde vormen in het interieur zien er echt prachtig uit. Al zie je het volgens mij niet echt heel vaak