· 

Wandpanelen: decoratieve houten latjes wand voor de woonkamer

Wandpanelen: decoratieve houten latjes wand voor de woonkamer

Wil je je kille huis gezellig maken een je interieur een warme uitstraling geven? Ga dan voor wandpanelen, ook wel een kant-en-klare lattenwand genoemd. De houten latten muurbekleding is ideaal voor de woonkamer, je kunt van een saaie hoek een blikvanger maken of er een bepaald gedeelte van de leefomgeving mee afschermen.

Er zijn meerdere mogelijkheden om een eikenhouten lattenwand te maken, de volgende ideeën staan in dit artikel op een rijtje.

Wandpanelen: decoratieve houten latjes wand in de woonkamer

Akoestische lattenwand zorgt voor een gezellige woonkamer

Een akoestische latjes paneel zorgt niet alleen voor gezelligheid in de woonkamer, de eikenhouten latten hebben ook een ander groot voordeel. Door hout op de muur te plaatsen zorg je ervoor dat er minder geluiden doorkomen in je huis. Hierdoor heb je minder last van een weerkaatsing van het lawaai in de woonkamer, de houten planken zijn dus niet alleen geschikt voor de woonkamer maar ook voor de slaapkamer en de thuiswerkplek.

 

Wil je een houten latten muur maken puur omdat je het speelse effect erg leuk vindt, maar ben je niet op zoek naar houten latten maar naar een alternatief? Dan is er ook nog een andere optie, en dat is behangpapier met latten print plakken op de muur.

Kant-en-klare latten wandbekleding

Wil je geen hele wand bekleden met houten latten, maar wel hetzelfde gevoel creëren op de muur? Dan is er ook nog een andere mogelijkheid, je kunt namelijk met latjes behang ook een behaaglijk gevoel scheppen, zonder hout op de muur te bevestigen. Met de kant-en-klare wandkleding heb je in no-time de wand voorzien van behang met een houten latjes print. 

 

Als je keuze is gevallen op behang, dan bent niet alleen voordeliger uit, zodra de interieurtrend voorbij is, kun je ander behangpapier op de muur plakken zoals bijvoorbeeld bloemetjesbehang. 

Latjes muur zelf maken

Je kunt natuurlijk ook een stoere latjesmuur zelfmaken. Dit doe je door op zoek te gaan naar houten latten. Bij een bouwmarkt heb je vele variaties aan houtkleuren. Kies een houttint welke goed past bij je interieur.

 

Voordat je overgaat tot het aanschaffen van de wandbekleding is het verstandig om na te gaan waar de latjes aan de muur moeten komen te hangen en bereken hoeveel panelen je nodig hebt. Zorg ervoor dat je genoeg wandlatten koopt, je wilt toch niet dat je een paar latten te weinig hebt ingeslagen, en dat de lattenwand nu niet meer op voorraad is.

 

Bekijk alle houten latten even goed, zijn ze allemaal even recht en hebben ze dezelfde hoogte. Zo ja dan kun je aan de slag en een houten latjes muur maken. Nu nog een lakje verf, om de wanddecoratie mooi te houden. Nu kun je genieten van de mooi aangeklede muur, en heb je van je huis een knus thuis gemaakt.

Wat vind jij van latjes op de muur? Misschien heb je ook interesse in het artikel Hexagon de interieur trend of akoestische wandpanelen woonkamer.

Reactie schrijven

Commentaren: 7
 • #1

  Tessa (vrijdag, 31 maart 2023 19:20)

  Wat gaaf dit. Het doet me een beetje denken aan een geluidsstudio

 • #2

  Nicole (maandag, 24 april 2023 18:40)

  Ja leuk! Mijn ouders gaan dit doen in de woonkamer. Niet een hele muur maar een paar banen…

 • #3

  Claire (maandag, 24 april 2023 19:16)

  Ik vind deze trend geweldig! Het maakt een ruimte direct zo sfeervol ❤️

 • #4

  Patricia Heres (maandag, 24 april 2023 23:00)

  Ik heb het zelf niet zo op latjes. Ik vind het was onrustig overkomen eerlijk gezegd.

 • #5

  Saskia (dinsdag, 25 april 2023 08:05)

  Wij gaan binnenkort waarschijnlijk verbouwen en dit staat op de wensenlijst. of ja , we gaan het overwegen. Vind het heel gezellig uitzien zo'n wand.

 • #6

  Wanda (dinsdag, 25 april 2023 20:40)

  Het is niet echt mijn ding, ik vind het nogal druk om te zien en zou er vrij snel op uitgekeken zijn.

 • #7

  Thea van Malten. (maandag, 25 december 2023 09:53)

  Het doet me denken aan de schrootjes, ook bruin, mijn ouders hadden eind jaren 60. Afschuwelijk vind ik dat toen. Ik was 19 toen.
  Die lattenwanden die iedereen er nu tegen aan zet is ook weer zo'n kortstondige trent.