· 

Akoestische panelen woonkamer: minder geluid en meer sfeer

Akoestische panelen in woonkamer: minder geluid en meer sfeer

Heb je een mooi ingericht interieur met veel ruimte en mis je sfeer? Misschien ben je op zoek naar akoestische panelen voor de woonkamer. Wandpanelen die de akoestiek in huis verbeteren. Nu geen galm of weerkaatsing van geluid in de woonkamer maar een knusse stijl met meer rust waar je je prettig bij voelt.

 

Op deze manier kun je makkelijk het geluid minderen en je interieur verfraaien, de wandpanelen kun je namelijk ook als schilderij of kunst decoreren. In dit artikel staan verschillende wandpaneel ideeën om het lawaai in huis te verminderen.

Akoestische panelen woonkamer: minder geluid en meer sfeer

Waarom minder akoestiek in huis?

Je hebt je woonkamer ingericht, maar toch voelt de inrichting niet als een knus plekje. Aan de sfeerverlichting kan het niet liggen, de lampen zijn op elkaar afgesteld, de meubels en de woonaccessoires passen goed bij elkaar, het is alleen te gehorig in huis. De geluiden van stemmen en muziek weerkaatsen van de ene naar de andere muur, het is duidelijk, je mist akoestiek.

Mogelijkheden waar door de akoestiek minder is in huis:

 • Weinig meubilair in huis
 • Geen vloerkleden
 • Betonnen muren
 • Te grote lege ruimte
Akoestische wandpanelen in je interieur
Akoestische wandpanelen in je interieur - bron Bol.com

Akoestische panelen zijn geluidsabsorberend

Akoestische panelen zijn geluidsabsorberend en dat kan een uitkomst zijn als je bent voorzien van een minimalistisch interieur of woont in een woonkamer met een Japanse woonstijl zoals Japandi interieur of Wabi-Sabi stijl. Door de wooninrichting zo te stylen dat er weinig aanwezig is, ontstaat er namelijk een ruimte waar snel een geluidsweerkaatsing mogelijk is. Het galmen van het geluid merk je zodra je visite hebt in huis, maar ook als je bijvoorbeeld de muziek aanzet. Dit zie je ook vaak in een stadion bij een concert, zodra de akoestiek niet oké is, klinkt het geluid veel minder mooi. Hetzelfde ontstaat in het klein, maar dan in je huiskamer.

Rust, minder geluid en sfeervolle decoratie

Wil je meer rust in je woning, minder lawaai, dan zijn wandpanelen een zeer goede optie. De panelen zorgen niet alleen voor minder geluid in huis, vaak is de decoratie ook nog voor zien van een mooie print of bijvoorbeeld een marmer look waardoor de ruimte een hele andere uitstraling krijgt en er meer gezelligheid ontstaat in de woonkamer. Dat is een win-winsituatie. Wat kun je nog meer doen om het galmen in huis te verminderen?

 • Ga voor goede gordijnen bijvoorbeeld rolgordijnen
 • Maak gebruik van zacht materialen zoals teddy en wol
 • Leg een vloerkleed op de vloer
 • Maak gebruik van een warme plaid
 • Creëer een latjeswand
Akoestisch panelen voor in de woonkamer
Akoestisch panelen voor in de woonkamer - bron: Bol.com

Voor elk interieur een bijpassend wandpaneel

Of je nu houdt van een blikvanger voor in je designinterieur of liever gaat voor een rustig motief zoals we deze ook veel terug zien in de Japandi stijl, voor elke woonstijl is er wel een wandpaneel, welke zeer goed past in de woonkamer. 

Word je dagelijks blootgesteld aan te veel geluid rondom je heen, als je bijvoorbeeld thuiswerkt, de kinderen in huis spelen of door andere omstandigheden, dan is dat niet goed voor je gezondheid. Voor je eigen gesteldheid is het dus van een zeer groot belang om de ruimte te verbeteren. 

Heb jij last van veel galmende geluiden in huis en overweeg je akoestische wandpanelen of wil je liever zelf een houten wandpaneel maken?

Reactie schrijven

Commentaren: 6
 • #1

  Jouvence (donderdag, 16 november 2023 15:32)

  Mooie oplossing, wij hebben gelukkig geen last van galmende geluiden in huis en de woningen zijn gelukkig ook absoluut niet gehorig.

 • #2

  Nicole Orriëns (dinsdag, 21 november 2023 10:35)

  Dit lijkt me heel handig, zeker als je een gehorig huis hebt of lawaaiige buren!

 • #3

  Tessa (dinsdag, 21 november 2023 17:23)

  Ik had hier nog nooit van gehoord. Die panelen zien er echt prachtig uit. Een mooie aanwinst voor een glamende ruimte

 • #4

  Claire (dinsdag, 21 november 2023 20:32)

  Ik denk dat ons huis hier niet groot genoeg voor is. Maar tof dat het kan!

 • #5

  sandra (donderdag, 23 november 2023 10:45)

  Wat een mooie oplossing voor mensen met een heel minimalistisch interieur!

 • #6

  Krystle (donderdag, 23 november 2023 20:33)

  Dat is mooi én functioneel! Dat met teddy wol lijkt me erg leuk!